WIZZ AIR - 41

• 42 735
  • 793
  •   1
Отговори
# 120
правилото е за течности и гелове, т.е. кремове, мед, паста за зъби, всякакви такива неща

а цените за Бове най-вероятно са първоначални и ще паднат. България Ер от CDG не излиза ли по-малко?

Вижда се, но нямам номер на резервация, а само някакъв код за потвърждение и стаус: Потвърдена. Това достатъчно ли е?

Ако кода е от 6 букви или цифри, това е номера на резервацията, друго няма.
Да, такъв е. Да се надяваме всичко да е наред. Утре ще звъня да питам дали мога да добавя децата Simple Smile

# 121
  • София
Като сте тръгнали да обсъждате ръчния багаж, да ви питам (най-вече дамите) трябва ли да бъдат в торбичката с течностите:
- обикновено червило
- спирала за мигли
- сух дезодорант?
Чувала съм различни мнения и да разбера практиката в момента каква е.

# 122
  • Варна
Само спирала и очна линия слагам аз, понеже са гел.

# 123
  • София
Да, трябва.
За по-подробна информация вижте в сайта на летището, от където тръгвате. Това са наземни изисквания за сигурност на полета. Не зависи дали е с Уиз, Райън, Луфтханза или др.

# 124
Е, сухия дезодорант е сух, т.е не е течност и не попада в тия ограничения.
Принципно не е толкова страшно, дребните неща и да не ги сложите в плик, ако ги видят ще ви накарат да ги извадите и сложите в плика с другите неща. Ако е голяма бутилка или буркан е лошо, защото е над лимита от 100 млн и трябва да я оставите.

# 125
Тези идиоти вече сериозно започнаха да ме ядосват.
Имахме резервация за полет 2-4 юни, Париж. 3 семейства. Получаваме мейли, че има промяна в датите. Сложили са ни - и отиване, и връщане, на 3-ти. Много ясно, че няма как да приемем тази промяна. Опциите в мейла са си стандартните - промяна на дати и възстановяване на Уиз кредит. Но като кликна върху някоя опция ме праща в сайта, където на 'подробности' имам само това:

(There is a change on your booking. We will inform you via e-mail soon. Please return back soon to see the changes.)
Та се чудя какво да правя, как да правя промени в този случай? Да не говорим, че нашият хотел няма свободни места за новите дати, а в околията цените са брутални.
Да ги чакам ли до понеделник, или да им звъня да променят те?
Същата работа и при нас, полет на 3.07 от ПАРИЖ става за 4.07.Сменили са цялото си лятно разписание, което преди се разминаваше с това на  Ryanair. Сега дните им съвпадат, само имат 2 часа разлика полетите. Даже сега ако проверите, полет през лятото струва 299.99евро..Изчакайте да си оправят сайта и после ще приемаме, сменяме.. какво да се прави.
И при мен въпросната промяна на полет води в сайта до задънена улица. Лошото е че полет на 3ти Юни от Париж на сайта им аз не виждам. Дано не отменят и това че става страшно вече. Ще изчакам още ден два дано оправят сайта.
Оправиха си нещата от и за Париж, коригирано е лятното разписание, на 3.юни има полет от Париж, но на 3 юли няма, ако това сте имали предвид.Юни, Юли и Август разписанието е в същите дни с Райнаър, но различни часове. Цените също вече не са по 299.99евро,но пак са си високи заради лятния сезон.Вече може и да се прилагат промени, по сменените дати,но аз лично ще изчакам.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 10:05 от Zaedno Za Nashiqt Grad 662823

# 126
Някой знае ли за поставени пирони в крак, трябва ли да се носи някакъв документ?

# 127
Носете си епикризата, нищо, че е само на един език. Има шанс да не звъните при преминаване от скенера и никой да не Ви поиска. Но все пак едно "ако" няма как да Ви носи спокойствие, защото изненада на летището може да Ви провали пътуването. Аз съм имал подобен казус преди време.

# 128

Оправиха си нещата от и за Париж, коригирано е лятното разписание, на 3.юни има полет от Париж, но на 3 юли няма, ако това сте имали предвид.Юни, Юли и Август разписанието е в същите дни с Райнаър, но различни часове. Цените също вече не са по 299.99евро,но пак са си високи заради лятния сезон.Вече може и да се прилагат промени, по сменените дати,но аз лично ще изчакам.

Не са оправили съвсем. На мен ми даде най-после да направя промяна, но на другите две семейства все още стои 'има промяна за вашия полет, ще получите информация по мейла" без никакви опции. Аз промених, дано докато оправят при тях нещата все още има места за въпросния полет...

# 129
Задължително ли е тези пликчета да са от 1л? Намерих си 1,5л, може ли с тях?

# 130

Не са оправили съвсем. На мен ми даде най-после да направя промяна, но на другите две семейства все още стои 'има промяна за вашия полет, ще получите информация по мейла" без никакви опции. Аз промених, дано докато оправят при тях нещата все още има места за въпросния полет...

Абсолютно вярно. И при мен все още не е възможна никаква промяна на сайта им. Само това съобщение и дотам. Проблем е че и хотела ми вече не е наличен за новите дати и става чудо. Дано до ден два успея и аз да потвърдя всичко и да няма повече промени.

# 131
  • Варна
Носете си епикризата, нищо, че е само на един език. Има шанс да не звъните при преминаване от скенера и никой да не Ви поиска. Но все пак едно "ако" няма как да Ви носи спокойствие, защото изненада на летището може да Ви провали пътуването. Аз съм имал подобен казус преди време.
И какво ако звънне? Нали ще видят, все пак, че е пирон, а не нож. Аз колко съм летяла с брекети... а сега съм и с ритейнъри, които може би ще нося до живот. Да не би да съм носила бележки от ортодонт? Grinning

Задължително ли е тези пликчета да са от 1л? Намерих си 1,5л, може ли с тях?

Може. Просто общият обем на шишенцата вътре не трябва да надвишава един литър. Пликчето може да е всякакво прозрачно. Може дори найлонова торбичка за зеленчуци от Била, вързана на възелче.

# 132
В краен случай и на летището има торбички. Ако нещо не им хареса твоята, ще ти дадат да си прехвърлиш нещата в по-малка.
Последно на терминал 1 яко ми се накараха, че понечих да вадя торбичката с козметика от ръчния багаж. В чужбина обаче проверката мина нормално.
Не се притеснявай, в най-лошия случай най-много да те накарат да изхвърлиш нещо.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 19:15 от Дидичка

# 133
Купих от един китайски магазин по-малки, ако щат да ги приемат Grinning обиколих сумати места, писна ми.

# 134
  • София
В DM има торбички от по литър водят се за плодове и може да се надписват дори и имат цип. Аз с такива минах. Ако някой желае ще ги снимам. Не съм ги вазила торбичките от раницата. Така минах през скенерите никой нищо не ми каза нито в Бг,  нито в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт