WIZZ AIR - 41

• 42 727
  • 793
  •   1
Отговори
# 135
  • оттам, откъдето започва България
И аз забравих да си извадя торбичката при полет за УК - минах без проблем.

# 136
Да, на излитане оттук ми казаха да извадя само лаптоп, ако имам. Телефон, камера, козметика - нямало нужда, якето не трябваше да свалям.
На летището в чужбина при обратния полет проверката си беше стандартна, даже скенерът ми изписка и ме караха и обувките да свалям.

# 137
Купуваме си торбички за фризер от Лидл – има ги навсякъде.
Даже си има самолет на кутията. Имат и по-големи, затова търсете самолета. Simple Smile

# 138
  • София
И аз ползвам същите от Лидл. Много са удобни не само за пътуване, но и за храна във фризера. Затварят се плътно и ако нещо течно се отвори, няма да протече в багажа. Освен това са дебели и не се късат лесно.

# 139
В DM има торбички от по литър водят се за плодове и може да се надписват дори и имат цип. Аз с такива минах. Ако някой желае ще ги снимам.
Споко, никой не Bи задължава да са с цип. Аз съм пътувал поне 50 пъти с Уизеър и винаги си слагам течностите в найлонов джоб за лист А4, никога с цип. И не са ми правили забележка нито в БГ, нито в чужбина.
Скрит текст:

# 140
абе какви точно са торбичките е от най-малко значение, винаги се намират някакви прозрачни пликчета вкъщи

# 141
  • София
Г-не , споко съм, просто аз не обичам да ми изпадат нещата и предпочитам с цип. И си казвам откъде съм ги видяла и че на някой биха му свършили работа. Просто не всеки иска да ги мъкне в плик джоб. Лека вечер.

# 142
Естествено, че не всеки обича.
Скрит текст:
Просто казвам, че не е задължително. А и то се подразбира, че в джоб се сгъва (защото нещата са само на дъното и заемат мялко място) и като се сгъне нищо не изпада. И в найлонче за зеленчуци от супермаркета да сложите, пак няма нищо да ви кажат на летището Wink
Eто и една доста скромна промоцийка:

# 143
Обръщам се към хората, летял до Испания този месец. Пратиха ми имейл от Уиз, че трябва да попълня онлайн здравен формуляр. Като вляза в линка уж разбирам, че ако нямаш ваксина или тест само се попълва. Моля кажете ми трябва ли или не, защото утре летим и да не стане проблем на летището

# 144
  • Варна
Проверете в Испански здравен сайт за най-сигурно, или в страницата за Испания в сайта на българското министерство на външните работи.
И на мен ми изпратиха такъв имейл от Уиз за пътуване до Белгия, но в официалните източници изрично си пише, че за влизане в Белгия не се изисква формуляр от граждани на ЕС. Нищо не сме попълвали. Мъжът ми си отиде без проблем миналата седмица. След няколко дни и аз отивам.

# 145

"Пролетна разпродажба"... На днешната дата преди няколко години бях в Абу Даби и беше точно 47 градуса (а предния ден в Дубай 46 градуса) по обед. Така че ясно е защо самолетите са полупразни и засилват промоциите Wink

# 146
В момента изискват ли Уиз пътниците да носят маска по време на полет?

# 147
Ако летиш между две държави, в които са отпаднали маските - не.
Ако в едната държава са отпаднали, а в другата не - да.
Ако и в двете държави все още маските са задължителни - отново да.

# 148
Обръщам се към хората, летял до Испания този месец. Пратиха ми имейл от Уиз, че трябва да попълня онлайн здравен формуляр. Като вляза в линка уж разбирам, че ако нямаш ваксина или тест само се попълва. Моля кажете ми трябва ли или не, защото утре летим и да не стане проблем на летището
Пътници със сертификат от ваксина, преболедуване или тест, не попълват здравен формуляр.

# 149
Ох, много противоречива информация. В сайта им пише че не трябва, ако си с ваксина само. Но карай, ние попълнихме за всички - и с ваксина и с тест, да ни е мирна главата

Общи условия

Активация на акаунт