WIZZ AIR - 41

• 43 248
  • 793
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не са стари самолетите. То няма как да са стари всяко летище в ЕС има определени законово норми какви машини да приема. Има и международни технически норми, които не могат да се заобиколят.
Просто се е случило да има турбуленция или твърдо кацане. Съответно народа се е изплашил и споделя по форуми  като преувеличава.
За стачките - има изискване колко дни предварително да се обявят. Синдикатите си ги спазват. Няма как от сега да знаем дали напр. на 25.11.2022 г. ще се стачкува в Рим, а ти си купила билет за там. На късмет е, но връщат сумите като ваучер или пари по сметка.

# 646
Здравейте,
При опит за резервация ми начислява 20лв за System surcharge. Може ли да ми кажете каква е тази услуга, при условие, че не съм включвала никакви допълнителни услуги?
Досега не ми се е случвало?

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 21:50 от mar4ela

# 647
Като се чекираш още в първите часове след отварянето на безплатния чек-ин, и системата те разпределя на средни седалки,  Б или Е. Целта е повече хора да си купуват хубавите места и да плащат за това. В сряда имах полет и се чекирах веднага след отварянето на чек-ина и се паднах на средна седалка. Днес, на връщане се чекирах 4 часа преди полета, буквално в последния момент, и се паднах на седалка до прозореца, хаха.
Това изобщо не е вярно. Поне 10 от билетите, които към купувала само тази година, бяха с места до прозореца, на случаен принцип, с чекиране - веднага, когато стане безплатно - някъде 45 часа преди полета.
Не разбирам какво значи, че "не е вярно"? Това, което написах В МОЯ СЛУЧАЙ беше вярно. Не си го измислям. Това, че във вашия случай не е било така, никой не отрича. Явно се случва различно. Нали не казвате, че си измислям? В последните няколко пъти, в които се чекирам веднага след отварянето на безплатния чек-ин, все ми се пада средна седалка. Аз забелязвам поне за себе си тази тенденция. Интересно как ми казвате, че "не е вярно".

И примоцийка:

# 648
Имам въпрос за Wizz flex. Ако го купя за полети 2 посоки, примерно София-Бари-София, после може ли да се мести на примерно Букурещ- Рим- Букурещ или само мога да сменям дати на София-Бари? Също и за какъв период от време мога да правя промени?

# 649
Няма ограничение за броя на смените. Може да се променят градовете. Неприятното при него е, че системата им понякога не изчислява точно разликата с предишните билети и трябва да се опитват близки дати.

# 650
  • Варна
Скрит текст:
Като се чекираш още в първите часове след отварянето на безплатния чек-ин, и системата те разпределя на средни седалки,  Б или Е. Целта е повече хора да си купуват хубавите места и да плащат за това. В сряда имах полет и се чекирах веднага след отварянето на чек-ина и се паднах на средна седалка. Днес, на връщане се чекирах 4 часа преди полета, буквално в последния момент, и се паднах на седалка до прозореца, хаха.
Това изобщо не е вярно. Поне 10 от билетите, които към купувала само тази година, бяха с места до прозореца, на случаен принцип, с чекиране - веднага, когато стане безплатно - някъде 45 часа преди полета.
Не разбирам какво значи, че "не е вярно"? Това, което написах В МОЯ СЛУЧАЙ беше вярно. Не си го измислям. Това, че във вашия случай не е било така, никой не отрича. Явно се случва различно. Нали не казвате, че си измислям? В последните няколко пъти, в които се чекирам веднага след отварянето на безплатния чек-ин, все ми се пада средна седалка. Аз забелязвам поне за себе си тази тенденция. Интересно как ми казвате, че "не е вярно".

И примоцийка:

Не съм ви обвинила, че си измислате. Но сте написала че системата работи така, а не че при вас конкретно така се е случило.
И аз просто с моя пример доказвам, че няма такова нещо, че системата така е направена да дава гадни места ако се чекираш рано. Може да се падне всякакво място.

# 651
Начисляват ми system surcharge с 40лв отгоре... Май не трябва да имам включен адблокър, за да не става така или вече е неизбежно?

# 652
  • Mediterraneo
Никога не съм мислел, че гледат кой документ е писан.
Стотина пъти съм писал за децата номер на паспорта, а съм показвал акт за раждане.

Искаш да кажеш, че са пускали децата да летят само с акта за раждане, без документ за самоличност?

# 653
  • София
Има държави със снимка на акта за раждане.
Но neuromancer да си каже как се е случвало.

# 654
Никога не съм мислел, че гледат кой документ е писан.
Стотина пъти съм писал за децата номер на паспорта, а съм показвал акт за раждане.

Искаш да кажеш, че са пускали децата да летят само с акта за раждане, без документ за самоличност?

За вътрешни полети става дума, акта за раждане си е регламентиран (но го няма като възможност във формата)
Искам да кажа, че не е задължително да покажеш същия документ, който си писал онлайн.

# 655
WizzAir съкращава много дестинации от/до Косово, Северна Македония, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина: cтатия

# 656
На сайта на летище София не виждам полета на Wizz от Billund за последната седмица. Аз ли не го откривам? Исках да видя дали е закъснявал.

# 657
Там е - след 12 вечерта в неделя късно, та търси понеделник. Лошото е, че липсва инфото за час на кацане на полетите от 26 назад, та не се вижда дали и колко е закъснял. За днешния може да провериш довечера.

# 658
Потърсете по номер на полет на  https://flightaware.com/
Там има инфо за няколко полета назад.

# 659
аз съм гледала на този сайт https://www.planemapper.com/flights
като всички букви и цифри на полета се пишат слято, например Варна-Прага W6 4525  го търся като W64525

но може да се търси и по летище, авиокомпания и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт