Перилни препарати и омекотители – 69

• 46 219
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз обожавам коколино с бергамот. Зимните дрехи си миришат както са си прибрани Simple Smile
Но на самите дрехи при носене и на чаршафи не го усещам много, да не кажа хич.

# 76
Аз сега взех омекотител на coral, да го видим, че вече всички ми омръзна ха.

# 77

Аз пък съм този ,миреше ми на лято:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 78
Може би ще трябва да купуваме омекотители вече от паралелния внос .
Нямат разлика ценово с официалния .
А Сано максима е наистина много ароматен и се задържа дълго ,но много е тежък.
Sano Maxima Gentle Breeze /син/ на мен много ми допада , но го ползвам само за чаршафи. Страхотен , дълготраен аромат , силен и не е тежък .
Има един тъмно жълт Ленор , италиански , също е много силен . Някаква парфюмна серия мисля е .
За дрехи ползвам аромат със среден аромат - Софтлан , има лилав , жълт и син , като жълтия е най-слаб .
Преди години свекървата имаше същия проблем. Гадно миришещи прани дрехи. Оказа се след много проби че омекотителя реагира с типа материя. По спомен точно Семена ползваше тогава. Не всички дрехи от прането миришеха но пък тези които се бяха вмирисани воняха ужасно ( на повръщано)повече не купи Семана.
Ни мисля , че е виновен омекотителя ,нито , че има "вмирисване" от него , а просто свекърва ти е прала грешно - на много ниска температура/30С/ , неправилна и къса програма и само течен препарат .
Може. Отдавна беше и не помня точно, но знам, че тя пере дрехи на 40° и хавлии, чаршафи, бельо на 50°. Точно тогава ползваше предимно прах. Та като настана тази воня първото което направих беше да и почистя пералнята с препарат за почистване на перални, точно защото и аз реших, че е от това. За мен беше просто някаква гадна партида защото това повече не се е повторило, а начина и на пране не се е променил.

# 79
Здравейте  ,  вмъквам се с едно въпросче. Как подбирате аромата на перилния препарат да подхожда с аромата на  омекотителя ? В последно време все имам за подаряване омекотители ? Ползвам Ариел и Персил най- често.

# 80
  • София
Аз основно ползвах ленор орхидея, коколино бергамот, силан елеганс черен и розов.
С персила не съм имала проблеми.

Откакто пера с Изи, каквото и да ползвам е ОК, защото изито има много слаб аромат и не се "бие" с друг.
Омекотителите на Изи миришат слабо и дори с това нямам проблеми.
Перлите за пране също миришат страхотно след пране и сушилня дори.

Ти какъв омекотител ползваш?

# 81
Аз основно ползвах ленор орхидея, коколино бергамот, силан елеганс черен и розов.
С персила не съм имала проблеми.

Откакто пера с Изи, каквото и да ползвам е ОК, защото изито има много слаб аромат и не се "бие" с друг.
Омекотителите на Изи миришат слабо и дори с това нямам проблеми.
Перлите за пране също миришат страхотно след пране и сушилня дори.

Ти какъв омекотител ползваш?
Благодаря за изчерпателния отговор.В момента имам зелен Ленор , Фабулозо с ванилия и един Софтлан.

# 82
  • София
Предполагам, че проблемът не е в съчетанието, а в неправилния избор на омекотители.
Не ми звучат като добре миришещи след пране.

Вземи си един ленор орхидея, или син. Един омекотител с кокос ми миришеше на повърнато след пране, дадох го на друг за проба - същия резултат.
Та, това ми е предположението.

# 83
Здравейте Simple Smile
Някой знае ли подходящ препарат за жълти/тъмни  петна от пот+дезодорант, които са видими при бели блузи/потници? Купих препарата с такова предназначение на Dr. Backmann(пише на етикета изрично), но абсолютно никакъв резултат Sad

# 84
Здравейте Simple Smile
Някой знае ли подходящ препарат за жълти/тъмни  петна от пот+дезодорант, които са видими при бели блузи/потници? Купих препарата с такова предназначение на Dr. Backmann(пише на етикета изрично), но абсолютно никакъв резултат Sad
Копирам поста от първа страница :
Скрит текст:
Sign Exclamation Как да се справя с жълтите петна под мишниците на някои дрехи?
Тези жълти петна не се предизвикват от потта, а от комбинация между потта и дезодорантите против изпотяване (антиперспиранти), които съдържат алуминиеви соли. Тези петна са много упорити и не се изпират само с прах или гел за пране, а и повечето препарати против петна не се справят с тях. Понеже петната не се изпират, се получават наслоявания, които буквално съсипват дрехата.
Има няколко начина да се предотвратят и премахнат тези петна:
1. Много е важен начинът, по който се нанася антиперспирантът. Трябва да е плътно, на тънък слой, да не се повтаря и да се оставя да изсъхне напълно преди да се облече дрехата. В болшинството от случаите обаче човек се изпотява и пак се появяват петна.
2. Да се смени антиперспирантът с обикновен дезодорант без алуминиеви соли.
3. Петното да се изплаква с хладка чешмяна вода преди изпиране.
4. Не бива да се използва белина, защото подсилва пожълтяването вместо да го премахва.
5. За почистване може да се използва препарат за почистване на баня: такъв за премахване на котлен камък по фаянса и смесителите, който не съдържа белина. На цветни дрехи е добре първо да се пробва на скрито място, за да не се повреди цветът на дрехата. Този метод е доста ефективен: добре се напоява петното и мястото около него, оставя се да подейства 10 - 15 минути, може да се изплакне по желание и се пере както обикновено. В зависимост от това колко е наслоено петното, може да се наложи дрехата да се третира по гореописания начин и да се изпере няколко пъти. Със същия успех може да се ползва разтворена във вода лимонена киселина.

# 85
  • София
Отрежи една глава лук на две и с едната половина натъркай хубаво петната, да престои някакво време и изпери както обикновено.

В Била промоция на прахове ариел и омекотители ленор.

# 86
Това с лука пробвали ли сте го или само сте го чували?

# 87
  • Русе
Аз преди пране пръскам спот за петна на Перилис и почти винаги изчезват петната.

# 88
  • София
Изпуснах праха Персил във Фантастико миналата седмица, знаете ли някъде в София да има намален прах Персил сега? Трябва ми и за цветно, и за бяло пране.
В Кауфланд Овча купел има само течен и капсули.Triumph

# 89
По повод лимитирания Ленор, освен в Кауфланд и Метро, дали го има и по други магазини? Някой знае ли? За София питам.

Общи условия

Активация на акаунт