С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 462
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • при късмета
на твое място подобаващо щях да го посрещна този. Щеше да се чуди откъде му е дошло

# 631
  • София
Дано да  е назад във времето това, чета темата, за да виждам от какво се оплакват снахите.
Няма уникати, и слава богу.
Дано уникатите намаляват прогресивно. Но има вероятност жените/снахите на такива уникати да не са и чували за бг-мамма и да не пишат тук.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 18:13 от Cuckoo

# 632
Беназир Бхуто не е типичен пример-дъщеря на високопоставен чиновник,завършила образованието си във Великобритания.
Не можеш да се бориш против цялото общество,особено ако са те смачкали от малка и са те учили ,че така е редно.

# 633
на твое място подобаващо щях да го посрещна този. Щеше да се чуди откъде му е дошло
Бях леко шокирана. Попита ме българка ли съм. В зала ни е битката, там я проведохме.
Не зная защо си позволи да ми играе по патриотичното чувство.

# 634
  • при късмета
Беназир Бхуто не е типичен пример-дъщеря на високопоставен чиновник,завършила образованието си във Великобритания.
Не можеш да се бориш против цялото общество,особено ако са те смачкали от малка и са те учили ,че така е редно.
Няма особено значение дали семейството е богато или бедно. Даже на места, жените от богатите семейства са държани още по-изкъсо. Едно е да се излага или да изложи мъжа си съответно някоя от простолюдието и по-лошо от знатно семейство. Проблема е в религията. В това, че в мюсюлманските страни няма светски (юридически) и религиозен закон, той е един и нормите се припокриват. Традиция и закон всъщност няма разлика

# 635
  • София
Разбира се, че статусът на семейството има огромно значение. Той дава възможност за по-широк мироглед и за критично мислене.
Ние тук се навиваме една друга, ами я си представете жена, която няма достъп не само до бг-мамма, а дори до компютър и контактува само с жени, покорни на мъжете си.
Не всеки е бунтар по природа и може да си търпи последиците.

Като споменахте Бхуто - тя беше убита в атентат.
Цитат на Дойче Веле: "В последната си книга Бхуто сама посочва личностите, които биха били заинтересовани от смъртта й: правителството на Мушараф, талибанският командир Бейтулах Мезуд и ЦРУ"
Оставете източните народи, ами героите от Кръстникът - да не би жените им да са възприели американските нрави? Мъжете си бият жените, ако преценят.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 11:46 от Cuckoo

# 636
  • при късмета
Сама си противоречиш. Ето, жените на мафиотите имат не само достъп до информация, а живеят в това общество, чиито нрави пренебрегват и си живеят по техния начин.
Няма значение как е умряла Пхуто, всички знаем, че е при атентат, това обаче няма отношение към това как е живяла и какво искаше да направи. И все пак беше пример именно за жените, които нямаха достъп до нищо, извън собственото си общество. Винаги се намира начин, стига да искат. За бунтарството си права, но все пак не е нужно да са всички. Понякога е достатъчно да са бунтари шепа хора. Само дето мюсюлманските жени, сами не се имат за хора, ама да се оправят

# 637
  • София
Бхуто с "Б" е била млада, когато е учила на Запад и е видяла как може да бъде там. Млад мозък лесно приема нови идеи. А и не вярвам в семейството й да е имало такива порядки, каквито в някое семейство в дълбоката провинция.
Примерно в Афганистан - едно в Кабул (доста по-либерално), друго при пущуните. Поне така е описано в "Хиляди сияйни слънца".

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 15:16 от Cuckoo

# 638
Да благодарим на Вселената, че сме се родили свободни /поне доколкото е възможно в монетарната система Wink
Никога няма да забравя филма "Не без дъщеря ми". Гледала съм го много пъти и всеки път плача. Даже, ето, само като се сетих.. така ми се е запечатала емоцията, смятай..

# 639
  • Fort Worth, TX
Привет на всички!Не помня от кога не съм влизала да чета!Няма време!Ще имам гостенка за 5 месеца!Август ще я взема навръщане , та да видим!

# 640
  • София
Привет на всички!Не помня от кога не съм влизала да чета!Няма време!Ще имам гостенка за 5 месеца!Август ще я взема навръщане , та да видим!
Майка ти или свеки?
Какво става с младото семейство, наред ли е всичко при тях?

# 641
  • Fort Worth, TX
Благодаря всички сме добре! Добре са и се виждаме рядко !Сега като се замисля снаха ми не знам от кога не съм я виждала!Много ни се разминават графиците!Синът минава преди да отиде да я вземе от работа  или докато я чака да свърши!Свекърва ми ще идва за сефте!Аз ще я взема мъжът ми ще я върне!Майка ми идва четири поредни години !Тази ще пропусне !Двете на един път не съм сигурна дали ще ги изтърпя!

# 642
не си го и помисляй двете заедно, исках да взема майка си ,но ят беше по-умната  и отказа, не виждам как щях двете да понеса пък и те помежду си.

# 643
Аз не да се оплача ами просто да споделя 😀
Майка ми ще идва на гости за няколко дена през лятото (нещо което знаем отдавна, пък и те с ММ си се разбират перфе, даже тя повече се разбира с него отколкото с мен) . Да обаче сега ММ отново ми изтърсва "Трябва да купим билет за майка ми, следващият път да дойде тя."
Ооо тука вече не си познал 😀 Моята си го купува сама, с кое е толкова специална майка ти, че да й купуваме, да си купува и да идва когато си поиска само че аз изчезвам и ще се върна когато я няма 😀 Той много добре знае, че не мога да я дишам след всички обиди и излагации от нея към мен.
Обясних му, че някои неща не мога да ги преглътна просто така и че отказвам да прекарам цяла седмица с нея ( той работи почти през целия ден) . Той разбира се може да прави каквото си поиска, нека се разходят, да й покаже забележителностите, да хапват някъде на вън все ми е тая, но без мен.
После помисли малко и като видя, че ще духна с първия самолет и ще трябва той да остане сам с майка си (която ще му се качи на главата) и се отказа 😀😀 От няколко дена не е ставало и на въпрос,  явно му е дошъл акъла 😀😀😀

# 644
  • Варна
А може би обмисля нова тактика 😋 Само да не се събудиш един ден и свеки да е на вратата с куфара, дошла с билет, платен тайно от сина й.

Общи условия

Активация на акаунт