С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 469
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Резултатът няма ли да е същия даже и тогава?
Marilyn3 винаги може да се изнесе някъде.
Аз ако бях на мястото на мъжът ѝ, щях да поканя майка си, да говоря с жена си, обяснявайки че трябва да ѝ платя билета, ако тя няма финансовата възмжност и щях да намеря някой евтин и нормален хотел наблизо, в който да я настаня. Така майката ще си е направила екскурзия и ще е прекарала време със сина си.
Не знам на колко години е, но едва ли е толкова стара, че да не може да се разходи извън хотела, дори и да е сама, и да не знае езика. А вечерите ще я разхожда синът ѝ.
Така и вълкът сит, и агнето цяло, и жената доволна.
Лошото е, че в повечето случаи свекито се хваща на инат и вместо да се радва на това, което ѝ се дава, иска да е на нейното. На мен лично ми е сто пъти по-добре да съм в хотел, вместо да спя на чужд диван и да си пречим с някого, ама повечето хора не са така. Blush

# 646
Синът не може ли да си вземе почивни дни? Ако майка му и жена му не са в добри отношения, не би било уместно да ги оставя заедно по цял ден. За плащането не виждам нещо лошо, ако майката няма финансова възможност. Иначе, на мястото на майката също бих предпочела хотел, но пак ще е затруднение за мъжа да търчу напред-назад.

# 647
Двойните стандарти винаги дразнят , а в семейството съвсем . Ако каниш майка си на дивана , някак нелицеприятно е свека да е на хотел . Освен, ако сама не поиска. Както се дразни потребителката, че майка и си купува билети , а другата чака да и купят  И аз предпочитам да не спя на чужд диван , но несправедливото отношение прави впечатление. Много е смешно как мъжът обожава нейната майка и я чака с нетърпение на дивана , а неговата в хотела и Нейно величество няма намерение да се вижда с нея. Ами едва ли женските майки са все толкова съвършени, че зетко не може да диша без тях .
Лошото е , че понеже децата виждат света дълго време през очите на майка си , тези отношения се предават и нататък. Докато заимат своя преценка , вещицата свекърва се споминала .

# 648
Когато някой от родителите ни идва на гости в чужбина винаги неговото дете си взима отпуска. Те ни гостуваха по 10 дни и всеки от нас си е взимал по седмица отпуска, за да е с тях.
Знам, че Мерилин не понася свекърва си, но ми изглежда много грозно тъщата вкъщи, свекървата на хотел.

# 649
По принцип е така, да. Ама ако свекървата се държи лошо с мен, обижда ме и си позволява да ми навлиза в личното пространство, хич нямаше да ме интересува колко е грозно.

# 650
Мхм и на мен ми се видя несправедливо и нечестно спрямо мъжа, ама викам да си замълча, че нали е свекървенската тема Joy
Ми аз не съм супер приятелка с моята, ама нищо не ми пречи като идва два пъти в годината за по седмица. С уточнението, че тя си има отделно жилище и не спи при нас, ама по цял ден иначе сме заедно. Голяма работа да я изтърпя една седмица, изобщо не й се връзвам и толкоз.

# 651
Какъв хотел! Тя не я иска въобще, вие за хотел приказвате! Нали ще трябва да го платят този хотел! Което в чужбина съвсем не е малко.
Аха! Съвършенни били женските майки! Затова ли има толкова вицове за тъщи 😂
Просто мъжете не са толкова дребнави като нас.

# 652
Тя защото такава груба обиждаща персона , ще възпита син , който трепери от умиление пред тъщата. Освен , ако арогантната свекърва е смачкала сина си , до един безгласен Муньо, който се пуска от нейната пола , да се хване на жена си и нейната свята майка.

# 653
Справедливо не значи по равно.
Справедиво значи да има последствия въз основа на действията и изборът, които си направил, без да има влияние кой кум, кой сват, кой на булката брат.
Ако тъщата се е държала добре със зетя, а свекървата зле със снахата, справедливо ли е те да получат еднакво отношение?
Аз моята сестра не бих я поканила вкъщи, но брата на ММ и семейството му могат да дойдат и да стоят колкото искат.
От друга страна брат ми беше тук за седмица наскоро, ММ си намери приказка с него и даже аз си лягах, а те стояха будни после да си говорят по мъжки. Няколко пъти му каза на тръгване пак да дойде. Обаче брат ми още от началото се държа чудесно с новото ми семейство, не само с ММ. Оцениха го всички.
Който на каквото си е постлал, на това ще легне.
Аз не вярвам в кръв, гени и подобни неща, вярвам в отношенията между хората.

# 654
  • София
Ако едната обижда, а другата - не, е съвсем логично да получат различно отношение.

# 655
Ако едната обижда, а другата - не, е съвсем логично да получат различно отношение.
Точно така Simple Smile
Накой беше писал ами ако ми се появи изневиделица на входа. Ами да заповяда след като вече е дошла.
2 тениски, 2 чифта дънки и тръгвам, ако ми потрябва нещо ще си го купя по пътя 🤭
Относно билета, има 2 причини поради които не съм съгласна да й го купим. Първо, че моята ще си го купува сама, второ че неговата открадна от нас Simple Smile Да, правилно прочетохте 🤭
За хотел няма нужда да става на въпрос, нали все пак аз няма да съм тук. Аз не съм забравянавала на никой да идва в нашия дом, аз просто отказвам да съм тук когато същата ще идва.

# 656
  • при късмета
Ако майка ми и мъжа ми се разбират, това хич не ме задължава да се разбирам с неговата майка. Това зивиси от нейното отношение към мен, не от отношенията м/у трето и четвърто лице.
Мерилин, напълно права си, не се връзвай на свекърви. Те си мислят, че им се полага уважение, от там и послушание, само защото се падат свекърва, нека си живеят в заблуда

# 657
  • Варна
Аз ако бях на мястото на мъжът ѝ... щях да намеря някой евтин и нормален хотел наблизо, в който да я настаня. Така майката ще си е направила екскурзия и ще е прекарала време със сина си.
Просто си представих как ММ казва на свеки, че трябва да отиде на хотел... Simple Smile И нейната реакция... Епично би било...
Тя един единствен път, преди мнооого години, беше помолена да отложи месечното си идване в града, понеже сме в ремонт и наистина нямаше къде да се спи. Е, дойде си. Щяла да спи при приятелка. Обаче се оказа, че е забравила да я уведоми. Та в 21.00 часа звъня по комшии, да си търси къде да спи. И сутринта цъфна в 07.00, седнала на един стол по средата на празната стая, за да наблюдава майсторите как слагат дограмата... Satisfied

# 658
Нямам нерви да стоя до майстори дори ,пък и  до никого да наблюдавам, та ако може назаем една наблюдателница?

# 659
Тя защото такава груба обиждаща персона , ще възпита син , който трепери от умиление пред тъщата. Освен , ако арогантната свекърва е смачкала сина си , до един безгласен Муньо, който се пуска от нейната пола , да се хване на жена си и нейната свята майка.
Всъщност не. Далеч не е груба обиждаща персона. Ако я погледна през очите не на снаха, е пич. Възгледите й са доста съвременни. Останах изненадана, че ревнува сина си от мен в началото и още по изненадана когато я чух да ме обижда и после се скараха с ММ.
Възпитала е добър мъж, мил и грижовен за което наистина се радвам Simple Smile
Но пък все още чувам понякога "Защо си по цял ден с нея и не стоиш при мен?" 🤭 Да отбележа, че този коментар е от преди няколко години когато още не бяхме даже сгодени.
Има хора които са страшни артисти в зависимост от това кой стои пред тях.

Все си мисля, че ако не беше толкова ревнива спрямо сина си,  можахме и да бъдем приятелки ама на ... 🤭

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 12:52 от Marilyn3

Общи условия

Активация на акаунт