Любители на кучета - 128

• 33 037
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Здрав и дълги години да е така ухилен Мунчо по непаспорт. Animal Dog2

Вълчан (което му е прозвището разбира се), има още няколко варианта на прозвище - напр. Мълчан (иронично) и Ревун (защото е страшен ревльо). Иначе изпозлваме основно кратката версия на името му по паспорт, което е и с едно А- отпред заради котилото. Като отидохме да си го вземем, разбрахме, че котилото му от развъдника е А и или трябва да му изберем име с А, или да го запишем А с тиренце. Та е с тиренце.

# 196
А нашето момиче и по принцип,и де факто все е Сара

# 197
Нашата си беше кръстена вече Рила и като разбрахме, че ще е тя, решихме да запазим името, защото бабата и дядото на ММ едно време са имали куче Рила и решихме, че е съдба. Иначе отговаря на Рила, Рилка, Рилитка, Кучита, Бичита (и съответно Кучитка и Бичитка) и всякакви още имена, казани с правилния тон Joy

# 198
  • София
Моята хубостница по паспорт е с името, което й избрахме - Джина, но една съфорумка тук в темата я кръсти "Джинката" и това й лепна перфектно. Simple Smile
"Джинка" е порода кокошки, дребни и наперени. Много е подходящо за случая, точно Джинка си е. И си знае името. Yum
Понякога искрено й завиждам - по-голям непукист от нея не познавам. Нищо не я стряска, плаши или тревожи, даже не разбира, когато й се карам - подскача около мен, гледа невинно - "Защо ми се караш, аз съм малка, не разбирам какво лошо съм направила!",  и тича да се гушка.
С една дума - Джинка. Satisfied

# 199
А пък Айк ( Айки, Айкче, Любовче) прекрасно знае кога е сгафил. Гледа виновно с едно такова нещастно изражение. Ушите назад и е смешен, и сладък едновремено.
Айс ( Айси, Айсинка) беше съвсем същият въпреки тройният размер.

# 200
Интересно ми е да чета и кой, какъв смисъл е вложил в името( или какво означава името с което си е дошло кученцето). Наша Джини е  кръстена на героиня от Хари Потър( когато се сдобихме с нея, малкия батко беше яко на тая вълна и явно си беше харесал Джини Уизли). Но в ежедневието е по- популярна като Гинче, Геновева, Джинджър, Джуджанка, Куче- муче и най- вече бива привиквана с " на мама", " мамина -златна" и " чичовото"(още не ми ясно що мм е чичо, пък аз съм ѝ майка, ама карай, така се получи).

# 201
Интересно ми е да чета и кой, какъв смисъл е вложил в името( или какво означава името с което си е дошло кученцето). Наша Джини е  кръстена на героиня от Хари Потър( когато се сдобихме с нея, малкия батко беше яко на тая вълна). Но в ежедневието е по- популярна като Гинче, Геновева, Джинджър, Джуджанка, Куче- муче и най- вече бива привиквана с " на мама", " мамина -златна" и " чичовото"(още не ми ясно що мм е чичо, пък аз съм ѝ майка, ама карай, така се получи).

Пак нали не е Джиневра (цялото име) Grinning Ама дето Джини, там и Гинче. Sweat Smile

# 202
При нас си дойдоха с имената. Белият като кубче лед Айс и черното дяволче като Айк Търнър. Ние сме кака и батко, а щерката е малката кака 😂 Обаче за чихито Лола съм нана - баба на местния език 😁

# 203
  • Варна
Нашата Лара я взехме като пале и мъжовите момчета преди 7 години я кръстиха на Лара Крофт.
Нищо не е взела завалийката от оправната мома, чието име носи Simple Smile
Скрит текст:
Две от трите ни котки сме кръщавали с мм. Аз женската преди 8 години кръстих Късметка, той миналата година първия котарак го кръсти Маслин

# 204
  • Пловдив
Мунчо/Кънчо, Тъпомиреее/Лигомиреее - (според ,какво се готви да направи/е направил),Маймун,Кучундрии ,Кучи Сине,Мойто Момче, Порки

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 16:30 от whitefang

# 205
  • На земята
Изпуснах ви малко, но сега ще гледам да следя. Нашата принцеса Мейси расте и лудее. Ушите хич не чуват, гони котките из двора на порази. Все се надявах да се спогодят накрая, ама не знам вече дали ще стане. Мейси е много ревнива за храна, внимание, всичко и навсякъде тя трябва да е номер 1 и това е. Ето я маймуната (прякорите й са Мейси-маймунейси, Мейсуна, Принцесо).

# 206
  • sofia
Честит да е Блек! На хубав ден му е Рожденият Ден по паспорт. И моят е на него. 😉
Да е здрав, засмян и все така добре гледан!
Един Леон, Льольо, Льо, Леле, Лелче:

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 17:58 от Кришка

# 207
  • Северозапада
Честит да е Блеки!
Кришка, да си здава и щастлива!

# 208
  • тук-там
Честит да е Блек! Честита да е и Кришка! Страхотен ден сте си избрали за раждане Simple Smile

Не разбрах Вълчан как е по паспорт.
Ние Мокка я кръстихме по цвят. Като мокачино е Simple Smile А Нъки е кръстен на един герой от сериала Престъпна империя - мафиота Инък Томпсън (или на кратко Нъки). Гледа ни от високо понякога наш Нъки като истински мафиот. На моменти ни игнорира с мафиотско спокойствие Wink

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 23:14 от mtz

# 209
Кришка, жива и здрава да си!

Пак нали не е Джиневра (цялото име) Grinning Ама дето Джини, там и Гинче. Sweat Smile
Абе знам, че цялото име е  Джиневра, ама някак не седеше добре на малката рошла с дяволит поглед Wink
А и аз съм със силно подчертано френско "р" и  някак нямаше да ми се получи авторитетното привикване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт