Любители на кучета - 128

• 32 536
  • 757
  •   1
Отговори
# 585

Още две от кученцата. Имат и братче. Намерени са заедно с майката изхвърлени. Ваксинирала ги е и имат извадени паспорти.

Прикачих и братчето им. Жълтото е женско, а другите две са мъжки.

# 586
  • Варна
Здравейте,

Досега поглеждах в темата за любители за котки, защото сме с едно спасено преди година коте, но от днес и тук ще се навъртам.
Прибрахме едно болно бездомно куче с дирофилария и анаплазмоза след двуседмично лечение в клиника. Сега ще продължаваме с лечението вкъщи. Дано се справим. Доста съм притеснена, защото нямам условия за гледането му. Търся съвети за къпането му. Има два основни проблема - много е страхливо и има кожни проблеми, опадала козина, зачервявания. Купихме подходящ шампоан. Как да подходя, какво да очаквам?
Или ако някой знае за такава услуга във Варна ще се радвам. Погледнах един салон за грууминг, но пише че не обслужват животни с рани.
Ето я и Бела

# 587
Нямам опит с куче с кожни проблеми, но със страхливо пале, което само като го вкарвахме в банята и  подивяваше и се опитваше да избяга- да.  С много гушкане, говорене, наградки, бавно и полека  стигнахме до положението да се къпе с удоволствие. Одеве, направо не ѝ се излизаше от ваната( къпя я вътре, със слушалката на най- ситната струя).

# 588
За банята преди вадех буркана с фъстъченото масло и нещата протичаха сравнително безболезнено.
Нашата днес реши да се разгони. Нямам никаква идея дали някой ще иска да я гледа сега, защото след две седмици сме на сватба. Може ли някой да ме светне дали след 2 седмици ще има опасност от гледане на малки кученца? Направо обмислям да не ходя на сватба, а да остана да си я гледам сама.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 22:12 от Лютиче 2.0

# 589
  • София
И нашата днес сефтоса разгонването. На 9 месеца е. Чудя се дали ще търпи памперс гащи и дали въобще да купувам. Усилва ли се кървенето през тези дни или остава каквото е в началото?

# 590
При нас към средата на разгонването си капеше по-често, но съвсем малки капки.

Качих я на дивана уж да се гушкаме Grinning

# 591
  • Варна
Милица, питай във Ветеринарен център Петкови, мисля че съм виждала такава услуга при тях. Работят от 8ч. до 20 ч. всеки ден, намират се в карето след Амичи на бул. Левски, в посока Подвис.
И аз съм в котешката тема и тук. Ето я най-добрата Лара, прекрасно куче, много умна и разбрана:

# 592
Може ли някой да ме светне дали след 2 седмици ще има опасност от гледане на малки кученца? Направо обмислям да не ходя на сватба, а да остана да си я гледам сама.
Еее то като при нас бе Лютиче ,ако няма се*с какви бебета 😂
По-скоро се приготви за по-кратки разходки и някъде далеч от други кучета.И ако не е на 100% послушанието,не я пускай без повод Едни гащи ѝ сложи да не цапа толкова из къщи и така ще изкарате месеца.И не се притеснявай за сватбата,отидете и си изкарайте добре,то за нея ще е все едно сте на работа.

# 593
  • София
На Лютиче проблемът е, че трябва да я оставят на други хора. И аз бих се притеснила.  Кажи им на повод само.

# 594
Трябва да я оставим за 5 дни на други хора. Това е проблемът. Стресирам се. Иде ми да й сложа метални гащи с катинар Grinning Един господ знае, ако имам дъщеря, как ще живея спокойно Joy

# 595
И измислете заедно с хората, които ще я гледат, маршут за разходки, по който не е голям куче-потокът.

# 596
Е какво толкова има да се притесняваш.То ако е писано да стане,дали ще е с тебе или с друг,няма значение 😂
Няма какво да го мислиш,правилно са казали измисли по-спокоен маршрут,и да я изкарват в някакви часове,които знаеш,че няма да има проблем евентуално и готово.Пък и зависи кой ден ще се пада от разгонването.Те "дават" след 20-тия ден мисля.

# 597
  • тук-там
Ние тръгнахме на дълго пътешествие. Поздрави от една сръбскя кръчма и послушковците:

# 598
Аз честно да си кажа, всяко излизане докато Мейпъл беше разгонена,беше голям стрес за мен и не излизах с кеф и като цяло нямах търпение да се приберем , за да не вземе да се дръпне и да избяга, че и не се бяхме опознали още и не знаех дали изобщо ще се върне, ако хукне. Постоянно на къс повод, не може да се надивее на воля, парка също го избягвахме. Абе ужас беше. Днес запазихме час за кастрация след около две седмици, ще е голямо облекчение за мен като мине процедурата, стига всичко да е наред.

Днес в парка на дълъг тренировъчен пуснат повод голямо гонене на тенис топката беше, много се изкефи и сега е трупче Grinning Изпробвахме и дали идва при нас като се отдалечим - ако не души нещо важно идва Grinning  като спря да ни слуша се скрихме зад едно храстче и веднага дотърча при нас.

Подай бирата там

# 599
  • София
Голяма жега, голямо чудо... пък и бури и гръмотевици, страх 😂. Дойде да се гуши в мен снощи  докато спряха гръмотевиците.
Открихме сезона на охлаждащата постелка и се спи спокойно...

Общи условия

Активация на акаунт