Любители на кучета - 128

• 32 950
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Страшно куче Joy

# 91
  • Sofia
Не е вярно! Усмихнато е 😀

# 92
  • под тепетата
Мммм, Оскаре, нъл знаеш, че ако ми паднеш, лесно няма да се отървеш от мен Smile Пък ти се усмихвай колкото си щеш!

# 93
Да си платим и ние данъка в новата тема🙂

Тук в Пловдив стана доста топло и особено на обедната разходка задължително взимам вода за Марли. Даже си мисля, че ще трябва да я премахнем тази разходка след някоя и друга седмица!

# 94
  • София
Да ви  питам каква храна давате на кучовците? Марси  е на Pet Planet  .Обаче напоследък все по-често има проблем с доставките и се оглеждам за друга алтернативна храна  - по възможност без зърнени  култури.Какво хапват вашите кокери( особено подрастващите)

# 95
  • Варна
Все забравям да кажа, но на Бизу опашлето се оправи, размина се налудничавата идея на вет да му режем опашката. В никакъв случай не е от мазилата, просто спря да я хапе и аз съм много щастлива 😊

# 96
  • София
Сани, наша Нори (8 месеца, кокер) е на Брит - за подрастващи кучета с пилешко и картофи. Това за сутрин основно. Вечер предимно е на консерва, различни видове - Брит, Кипи. Ще ми е полезно и на мен какво ядат другите кокери и доколко консервите са Ок за тях.

Ето и данък от Великден на вилата

# 97
Аз да ви се оплача - от двама месеца и половина сме заедно с Мейпъл и за това време вече трети път ходим на вет да изстиска аналната жлеза и всеки път е доста пълна. Изглежда това и е слабо място. Отделно от това много си чешеше ушенцето и 10 дни пръскахме лекарство, вече ушето е добре, но пък започна да се чеше по цялото тяло. За сега ще я наблюдаваме и ще спрем странични лакомства, а след седмица-две ако продължи с чесането ще минем на хипоалергенна храна.
Някой ако има подобен опит с жлеза и чесане, бих се радвала да сподели Hug

# 98
Как са ѝ по принцип изпражненията на Мейпъл? Ако не са твърди и оформени, е възможно да води до проблеми с АЖ. За чесането - освен храната, може и срещу обезпаразитяващото да реагира. Вълчан започна да се драпа след 2 поредни месеца с Вектра. За храната освен хипоалергенна, може да видите за такава с един вид протеин (монопротеинова) и да не е пиле или риба.

# 99
  • sofia
Това с жлезата е много неприятно...
За чесането...и при нас го има спорадично. В момента е точно така...Мия го с вода след разходка, защото са близо до земята и обират прахоляци. Сега и с тревите...Леон ядеше последно хипоалергенна на Хилс. Акотата бяха доста добри. Сега вече мина на лайт храна от странна марка. Пак е хипоалергенна.
В петък сме на очен и мисля направо да помолим да го поемат в тази клиника. Предстои му вътрешно и външно обезпаразитяване, взела съм някакви билкови пипети, понеже подозирам Адвантикса за сърбежите. Чудя си, ще има ли проблем с противопаразитна па Байер...Гледам Скалибур и се колебая.
Мама Еми в Групата предупреди за много агресивни кърлежи в София. Било епидемия от болни кучета и доста се притеснявам.

# 100
Акитата са доста като количество - 3 пъти дневно на немалка камарка(сори за описателното) като първите са добре оформени, а накрая вече по-меки. Храним я с Taste of the wild puppy , с месо от бизон и агне. Мислех че е хубава храна, ама след като на изхода количеството е доста със сигурност ще я сменим.
Обезпаразитени с нексгард спектра, като вет предложи следващия месец да сменим на Симпарика и още нещо да не би да е от хапчето. Сега се замислям и ще потърся и аз билкови пипети. Иначе преди 10дни набарах забито кърлежче на вратлето и вет каза че е умрял като се е забил, т.е защитата си действа ама все пак освен че тревата вече е яко избуяла, не я и косят все още, та изпадам в ужас като нагази в трева.

# 101
Кучето ми е женско и е на 9год. и 3кг. Може би от първата й година започна проблема с жлезата и при нас. През 2 - 3 месеца ходихме при вет.
 Обясни ни, че при дребни породи много често е не добре работеща, тоест мускулите са по-слаби и не я чистят добре. Научих се сама да я чистя и сега ходим само на промивки два пъти в годината.

# 102
  • sofia
Във връзка с кърлежите, някой прави ли разтвор с цитронела? Каква е пропорцията?

# 103
  • София
Кришка, в коя клиника ще го записвате Леонът?
Plamena, не съм чувала досега от Нексгард да се случва алергия (което в никой случай не значи, че не може да се случи). Пробата си заслужава, щом вет е казал, но според мен недей да таиш големи надежди.
anon, и на нас това ни обясниха за жлезата на дребните породи. Буба изкара няколко години без истискване, но от близо 3 г насам се налага да го правим през 2-3 месеца. Изходният материал при нея винаги е бил твърд, освен ако не е нещо болничка. Поне не е болезнена процедурата...

Това с билковите репеленти, според моята логика, не ще да е стабилна защита. Ако беше, дивите животни нямаше да страдат от паразити, ами щяха да се натъркват в разните лечебни и предпазващи растения. Лисиците, горките, даже краста хванаха от толкова кърлежи Sad Че ще пазят малко, сигурно ще пазят, но както се обсъждаше  по-рано - няма да е нещо, на което да разчиташ. Бих ползвала като допълващо, но не и основно средство за защита.

# 104
  • sofia
О, да, Тони, за допълваща ще е. Поръчах му Скалибор. Реших да не рискувам с Байер.
Ми, мисля да го водим във "Ветеринарен център Д-р Борисов и колеги". Този доктор е офталмологът при който ходихме. Гледам, че другият лекар е специализирал дерматология, което е добре.  Харесвам и Горна Баня, но ни е далеко.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 12:44 от Кришка

Общи условия

Активация на акаунт