Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 745
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Нямам програма за вълна, а програма сушене с кош за вълна. Мога ли да суша вълна? Май мога, че и съм сушила. Суши ли моят Бош вълна? Суши, но в кошница. Ми добре. Не ми се рови за упътването, че правим ремонт.

# 406
Е, те така или иначе всички производителите винаги препоръчват вълна да се суши в кошница , за да не се раздърпва като я върти.

# 407
Е, те така или иначе всички производителите винаги препоръчват вълна да се суши в кошница , за да не се раздърпва като я върти.

Може, но не всички. Има финална обработка на вълна и програма с кошница. Като препратка вижте Bosch, Siemens, Miele, Vzug и т. н.
При Miele Passion са налични и двете.

# 408
  • Пловдив
Днес бях в реални магазини. Потресе ме факта ,че трябва да си купя уред на немски. Разбира се ,че не е проблем да научиш 20думи, но някак ми се иска плащайки 2000лв да си платя и улеснението за езика. Сега да попитам на колко време трябва да викам сервиз за почистването? И защо при положение ,че Бош има само почистваща система да не е по добър вариант? И другото ,което ми беше обяснено ,че Миеле трябва да я почиствам след всяко пране , а Бош 1 път в месеца. Проблемът е че не разбрах какви са тези два вида почистване.

# 409
Днес бях в реални магазини. Потресе ме факта ,че трябва да си купя уред на немски. Разбира се ,че не е проблем да научиш 20думи, но някак ми се иска плащайки 2000лв да си платя и улеснението за езика. Сега да попитам на колко време трябва да викам сервиз за почистването? И защо при положение ,че Бош има само почистваща система да не е по добър вариант? И другото ,което ми беше обяснено ,че Миеле трябва да я почиствам след всяко пране , а Бош 1 път в месеца. Проблемът е че не разбрах какви са тези два вида почистване.
Това за немски и 20'те думи го прескачам. И  с мултилингва да си купите, бълг. ез  може да не фигурира.
На Miele чистите само филтрите за влакна на всяко  сушенеТака нареченият цокълен филтър изписва  F66, когато е за почистване. Чисти се с прахосмукачка и може да се пере. Изтеглете си инструкция и я разгледайте за яснота.
За Bosch споделете модел на СМ.

# 410
  • Пловдив
Моделът е този.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtx87eh0eu
Не разбрах какви са тези видове почиствания. Обясниха ми че за единия вид нямам достъп и трябва да викам сервиз. За второто почистване ми обясниха, че трябва да го правя след всяко сушене.
Колкото до езика, разбира се, че не очаквам български. Дори най-старата ми прахосмукачка робот имаше опция за 8 езика. Затова си мисля ,че плащайки близо 5000лв за двата уреда може да има удобството английски. Но съм съгласна ,че не е най-важното.

# 411
Моделът е този.
Не разбрах какви са тези видове почиствания. Обясниха ми че за единия вид нямам достъп и трябва да викам сервиз. За второто почистване ми обясниха, че трябва да го правя след всяко сушене.
Колкото до езика, разбира се, че не очаквам български. Дори най-старата ми прахосмукачка робот имаше опция за 8 езика. Затова си мисля ,че плащайки близо 5000лв за двата уреда може да има удобството английски. Но съм съгласна ,че не е най-важното.
Насочете се към Miele TEL795WP, TWL780WP, TWV780WP Passion. Те са с мултилингва и фигурира англ. ез. И вдигнете бюджета. 5000 са недостатъчни.
За selfcleaning condenser bosch преценете  сама, след като изтеглите  и прочетете инструкция от тук:
https://www.bosch-home.bg/productlist/washers-dryers/tumble-drye … ogglebox=manuals/
Също така мнения в темите. Успех при избора.

# 412
Самопочистващата функция към момента не е доизкусурена и е по-скоро недостатък, отколкото плюс. Самопочистващата сушилня ще влиза по-често в сервиз за почистване, отколкото стандартната. Миле ако се поддържа регулярно може и никога да не стигне до сервиз. Филтърната му система е много добра.
След всяко сушене се чисти само филтъра на вратата. Другия, долния, аз го пера на около 10 цикъла, не чакам да ми светне индикацията.
Не знам немски, но свикнах много бързо, голяма част от думите са сходни с английския. Все пак английският език произлиза от немския. Нооо, както решите.

# 413
Относно немският език, масово се ползват 2-3-4 програми максимум на пералните и сушилните, така че се запомнят лесно.
Относно шума на моята Drycare40  Miele модела, по-шумна е от на една приятелка AEG 8 серия, тази с иноксовия панел.

# 414
  • Пловдив
Признавам ,че не съм разгледала всички модели на Миле,но днес в Техномикс ми казаха ,че само TWV780WP Passion има английски. Тъй като се налага да живеем на две места едновременно, /живеем извън града, а се налага да оставаме и в града и там също трябва да направим изцяло обзавеждане / бюджета не ми се иска да го вдигам. Но това не е най-важното. С една дума няма такова почистване от сервиз като задължителна профилактика, ако експлоатацията на уреда е правилна.
Djordja, благодаря за конкретиката за филтрите. Днес след всички обяснения на продавача, колко е трудна поддръжката, чак се притесних. Представих си как всеки месец трябва да викам сервиз извън града за профилактика и колко би усложнило нещата. дали пък търговската отстъпка на Бош не е по-добра? Или аз попаднах на фен на Бош?
Избор още не мога да направя-трябва да почета още малко.

# 415
  • София
Renydent, купих за новото ни жилище сушилня Miele TEL795WP, но все още не съм я пробвала и не мога да дам мнение. За свекърва ми взехме Miele TWC560WP. Нея съм я ползвала, работи чудесно. Филтърът, който трябва да се почиства след всяко сушене е на много удобно място и отнема точно 1 минута. Утре мога да го снимам и да ти го покажа.

# 416
Да филтрите на Miele са много удобни за почистване.

# 417
  • Пловдив
Благодаря момичета. Знам че звуча като китаец, но досега съм била с комбиниран уред, който не е искал нищо от мен и работи безотказно 14 години. А и след бързото ми ориентиране към Миле, днес в магазина малко ми объркаха понятията. Изчетох последните 2 теми. Утре ще изчета и инструкциите на тези модели.

# 418
  • София
Моделът е този.
Не разбрах какви са тези видове почиствания. Обясниха ми че за единия вид нямам достъп и трябва да викам сервиз. За второто почистване ми обясниха, че трябва да го правя след всяко сушене...

Не знам какво са се опитали да ви обяснят, но до почистване в сервиз се стига при неправилна експлоатация за поне няколко години.

Повечето сушилни имат филтър на/под вратата, който трябва да се чисти след всяко сушене и друг филтър пред кондензатора, който също трябва да се чисти регулярно, но по-рядко. При нередовно чистене сушилнята се задръства и отива в сервиз.

Чистенето е елементарно и не преставлява кой знае какво усилие, но все пак Бош и други производители се опитват да го намалят в модели като този.

Досега обаче не е направена сушилня, в която да не трябва да се чисти някой филтър, както не е измислена и прахосмукачка, която сама да си изхвърля боклуците.

По-назад в темата има отзиви на за въпросната система AutoClean на Бош от потребители, които се оплакваха, че чистенето на контейнера е по-неприятно от чистенето на филтъра на обикновена сушилня, както и че то се налага веднъж на няколко цикъла, а не както производителят е обявил - на 20 цикъла.

Пак в тази тема имаше и видео за сушилня на Бош с друга система - self-cleaning condenser. След 5 години „самопочистване“ машината беше за сервиз.

Моделите с ръчно почистване нямат такива проблеми. Моята Миле е на 10 години и вътре няма и прашинка. Сама ми казва кога да отворя долния филтър - веднъж на няколко месеца. В друго жилище имам 2-годишна Бош от серия 6 без самопочистване (моделът е обсъждан в темата), която също няма прашинка във вътрешността или около кондензатора.

Според мен на този етап е по-разумно да се инвестира в сушилня без „самопочистващи“ системи, защото надеждността и ефективността им не са на нужното ниво.

# 419
  • Пловдив
Vilemina, обясниха ми, че през няколко месеца трябва да идва техник вкъщи, защото нямам достъп до това почистване. Но при Бош всичко е топ и не се налага. Понеже идея нямах за какво ми говорят, бързо се пренасочих към АЕГ и Бош. Благодарение на темата и пишещите си изясних ситуацията и пак се върнах на първия избор.
Спрях се на тези три варианта и освен дизайна, разлика в характеристиките не открих. Сигурна съм ,че има при положение ,че има разлика в цената. Може ли мнение коя ,от трите да взема.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twd260wp-8kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twf760wp-ecospeedand8kg

Общи условия

Активация на акаунт