Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 715
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
renydent, основното на сушилнята - мотор, барабан и филтри са еднакви за всички модели. Всъщност, само за сушилнята с плътна врата, не знам дали има разлика в позицията на горния филтър. Който знае, или има, нека да каже.
От там насетне моделите се различават по брой и вид на програмите, като основните (памук, фино, деликатно, дънки, връхни, ризи, импрегниране) са налични при всички модели. По-скъпите имат екстри - уайфай, връзка с пералнята, някоя допълнителна програма…
Така че, остава да разгледаш подробно програмите и функциите на отделните модели и да прецениш коя отговаря на твоите нужди, според вида материи, които ползвате.

ПП От посочените от теб, бих се спряла на тази:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twf760wp-ecospeedand8kg

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 13:19 от Djordja

# 421
Vilemina, обясниха ми, че през няколко месеца трябва да идва техник вкъщи, защото нямам достъп до това почистване. Но при Бош всичко е топ и не се налага. Понеже идея нямах за какво ми говорят, бързо се пренасочих към АЕГ и Бош. Благодарение на темата и пишещите си изясних ситуацията и пак се върнах на първия избор.
Спрях се на тези три варианта и освен дизайна, разлика в характеристиките не открих. Сигурна съм ,че има при положение ,че има разлика в цената. Може ли мнение коя ,от трите да взема.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twd260wp-8kg
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twf760wp-ecospeedand8kg

Който Ви е казал тези неща, да иде да се гръмне. Сушилните на Миле може никога да не стигнат до сервиз за почистване.

# 422
  • Пловдив
petiaivanov, мисля че лично ще се справя с това като отида. В момента сигурно знам повече от него.
Djordja, хиляди благодарности.

# 423
renydent, ще се изясните повече, ако сте се спрели за два електроуреда на марка miele-СМ и ПМ, ако прочетете повече тук:
https://m.miele.bg/domestic/tumble-dryers-1570.htm
и тук:
https://m.miele.bg/domestic/product-selection-tumble-dryers-1574.htm#5
СМ с филтър на врата при miele, отдавна са излезли от производство и се предлагат само втора употреба.Разликата при плътен и прозрачен люк е дизайн и визия.
Прочетете същото и за ПМ.
Отворете всички детайли, за да прецените, освен мултилингва😉, какво би ви удолетворило. Така ще си изясните, какво е WCS и WPS.
На кой модел СМ, кой модел ПМ е подходящ. Успех!
P. S. Само с четене на инфо от техномикс, а не на производителя и на упътване за употреба е несериозно.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:11 от niljaniljo

# 424
  • Пловдив
niljaniljo,благодаря за съвета. Не съм чак такъв китаец. Прочетох и сравних. Това ,че давам линкове от въпросният сайт не значи, че не чета производителя. Изтеглила съм упътванията. Даже едното ми го изпрати човек от темата. В немски сайт прочетох за разликите във системите и все пак ми обясниха да не пропускам да се застраховам срещу наводняване- беше забавно. Та чета наред и много. Все пак не са малко пари и искам да взема най-доброто за моя бюджет. Както казах ще бъде по 2 броя, така че наистина искам да съм информирана, затова и толкова досаждам.

# 425
niljaniljo,благодаря за съвета. Не съм чак такъв китаец. Прочетох и сравних. Това ,че давам линкове от въпросният сайт не значи, че не чета производителя. Изтеглила съм упътванията. Даже едното ми го изпрати човек от темата. В немски сайт прочетох за разликите във системите и все пак ми обясниха да не пропускам да се застраховам срещу наводняване- беше забавно. Та чета наред и много. Все пак не са малко пари и искам да взема най-доброто за моя бюджет. Както казах ще бъде по 2 броя, така че наистина искам да съм информирана, затова и толкова досаждам.
Това за индианец, пардон "китаеца"вие го казахте😊. Като го пропуснем и се средоточим в/у miele, приемаме, че са ви необходими 2 уреда.
Ако заложите на СМ TWF760WP с DryCare 40 , Miele@home и Wash2Dry, защо изобщо гледате ПМ miele 120?
Ей това ми е много интересно.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 15:14 от niljaniljo

# 426
  • Пловдив
Тъй като писах и в двете теми, може би за китайския си поглед съм писала в другата. Той все още не е изчезнал напълно . Явно в другата тема съм писала -трябва да взема 4 уреда. 2 СМ и 2 ПМ, тъй като в основното ни жилище е пред разваляне, но обзавеждаме и друго,в което пак ние ще живеем. Но, да като краен резултат говорим за 2 уреда на къща.
Изброих по три вида от всеки уред, а точно модела, който вие споменавате ми го предложиха в темата. Той не беше в моите избори, но съотношението цена/ програми на първо четене ми допада. Ясно е ,че ако знам няма да питам тук, затова вие ми кажете какъв е недостатъкът на този модел.

# 427
Тъй като писах и в двете теми, може би за китайския си поглед съм писала в другата. Той все още не е изчезнал напълно . Явно в другата тема съм писала -трябва да взема 4 уреда. 2 СМ и 2 ПМ, тъй като в основното ни жилище е пред разваляне, но обзавеждаме и друго,в което пак ние ще живеем. Но, да като краен резултат говорим за 2 уреда на къща.
Изброих по три вида от всеки уред, а точно модела, който вие споменавате ми го предложиха в темата. Той не беше в моите избори, но съотношението цена/ програми на първо четене ми допада. Ясно е ,че ако знам няма да питам тук, затова вие ми кажете какъв е недостатъкът на този модел.
Няма недостатък miele 120,но не е подходяща за СМ TWF760WP с DryCare 40 , Miele@home и Wash2Dry.
По-скоро първите 2 модела от посочените от вас биха и подхожда ли.
Как ще го ползвате Wash2Dry на
/ сушилнята ви автоматично използва същата програма като вашата пералня./ на TWF760WP с miele 120?

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 17:06 от niljaniljo

# 428
  • Пловдив
Защо е неподходяща?

# 429
Защото пералня  Миле 120 няма wash&dry, т.е ще платите за функция която не можете да ползвате. Това се опитват да ви обяснят

# 430
Как ще го ползвате Wash2Dry на
/ сушилнята ви автоматично използва същата програма като вашата пералня./ на TWF760WP с miele 120? На вас ви трябват 2 нови уреда, мислете логично!

# 431
Ето моите хубавици.
Базовата сушилня, която имах преди тази по нищо не отстъпва на сегашната, която е с повече екстри.
Според мен си заслужава пералнята да е по-висок клас и с повече функции отколкото сушилнята.
Пък ако имате възможност си купете и 2те да са висок клас.

# 432
Някой ползващ приложението на Миле за сушилните, конкретно с TWC560 може ли да каже с какво е полезно, ако има и скрийншоти по -добре. С две думи какво добавя приложението, или е само за пускане и спиране.

# 433
  • Пловдив
Разбирам, че избраната сушилня има функции, които няма миле 120.
Това, което не разбирам каква е ролята на тази функция wash&dry.
DryCare 40 е допълнителна програма за сушене на всякакви дрехи, които се перат на 40 градуса. Какво значение има в случая пералнята? Явно нещо много значимо пропускам. Кажете какво е, че вече ми е неудобно да досаждам. Извинявам се за което.

# 434
Разбирам, че избраната сушилня има функции, които няма миле 120.
Това, което не разбирам каква е ролята на тази функция wash&dry.
DryCare 40 е допълнителна програма за сушене на всякакви дрехи, които се перат на 40 градуса. Какво значение има в случая пералнята? Явно нещо много значимо пропускам. Кажете какво е, че вече ми е неудобно да досаждам. Извинявам се за което.
*Wash2Dry
/ сушилнята ви автоматично използва същата програма като вашата пералня./
Пералнята, за да си "хортуват" помежду си двете  със сушилнята  ви с Wash2Dry, трябва да е с Miele@home.
Стана ли по-ясно?

Общи условия

Активация на акаунт