Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 44 302
  • 750
  •   2
Отговори
# 330
кагато избирах плочките за пелалното си избрах едни хлъзгава, и сега при центрофуга, пералнята дори и да не тресе, понякога се приплъзва напред. Един път бях и злягал и чак маркуча си беше изкарала.
Сложи отдолу парче балатум, изрязано така че да не се вижда отпред.
По-скоро можеш да опиташ с такива противоплъзгащи ленти, които да се залепят върху плочките на линията на предните и задните крачета.
https://markita.net/product/70611

# 331
  • София
Пускам и пералня и сушилня на нощна, според случая и определено, като погледнах в сметката разликата в тарифите дневна-нощна е голяма.
И колко да е голяма ???
2-3 лв ??

Разликата чисто аритметично е над 4 пъти за ЧЕЗ. Но тарифата е само част от  100те компонента на крайната цена. И реално за моето домакинство е 3.50лв ако бях ползвала дневна, а не нощна. Но тук вече не мога да кажа каква част от тези 3.50 са миялна, която почти на 100% е с нощна енергия.

# 332
  • Стара Загора
Здравейте, можете ли да ми препоръчате сушилня до 1200-1300лв?
Наскоро си купих пералня AEG 8-ма серия и съм много доволна.
Заглеждам се и за сушилня AEG.

# 333
  • при него
Диадора, ето тук можете да разгледате.
Скрит текст:

# 334
Дано съм уцелила темата за едно питане.
Имам сушилня Bosch, но не мога да уцеля програма, която да не свива дрехите. Особено ми е важно за детските, към момента все купувам един номер по-големи, те са памучни. Вадя ги, сгъвам и прибирам, пускам така, какво ще ме посъветвате:

# 335
Аз точно същото щях да питам, за сушилня до 1200-1300, на посочената страница са по-скъпи и само на AEG, някой може ли да препоръча?

# 336
  • София
За много близък мой човек, моля за мнение за този модел: https://www.facebook.com/commerce/listing/3007443272888383/?medi … =share_attachment
Не ми харесва 6 месеца гаранция, ще водя и преговори някак да ги сдобием с нещо по-ново. Но все пак, това става ли или да не го гледат изобщо?

# 337
  • Велики Преслав
340 лв, за нагревателна сушилня втора ръка никога

# 338
  • София
Аз точно същото щях да питам, за сушилня до 1200-1300, на посочената страница са по-скъпи и само на AEG, някой може ли да препоръча?

За тези пари АЕГ и Бош са най-доброто. Радвайте се, че изобщо тези марки влизат в бюджета ви. Ето няколко предложения:

АЕГ серия 7000 - 1299 лв

АЕГ серия 8000 - 1359 лв

Бош серия 4 - 1179 лв

Бош серия 6 - 1329 лв

Мисля, че повечето са обсъждани в групата, просто вижте малко по-назад. Аз имам последната, беше на същата цена преди година и половина - две. Препоръчвам я с две ръце. Сега, в сайта на Бош цените на серия 6 започват от 1529 лв нагоре. АЕГ не съм ползвала, предполагам, че 8-ма серия е по-добра от 7-ма, но нека да кажат онези, които имат такива.

За много близък мой човек, моля за мнение за този модел: https://www.facebook.com/commerce/listing/3007443272888383/?medi … =share_attachment
Не ми харесва 6 месеца гаранция, ще водя и преговори някак да ги сдобием с нещо по-ново. Но все пак, това става ли или да не го гледат изобщо?

Съгласна съм с Васил. Вижте тези, с 2 години гаранция са:

АЕГ, 8 кг, с термопомпа - 450 лв: https://www.olx.bg/d/ad/sushilna-aeg-s-termo-pompa-aeg-protex-pl … D632-ID86oAS.html

Бош, 7 кг, с термопомпа - 450 лв: https://www.olx.bg/d/ad/sushilnya-s-termopompa-bosh-bosch-eco-av … D632-ID8I6G3.html

Търговецът е проверен, точен е и доставя безплатно до София.

# 339
С риск да ми се смеете ще питам следното:днес много импулсивно и от раз си взех сушилня Вош серия 6. Та въпроса ми е след като разопаковам уреда трябва ли да се махат някави болтове от барабана или нещо друго. В упътването не пише нищо , той не се върти като пералнята и го гледам едно умно.....че нали досега такъв уред не съм имала

# 340
В упътването не пише нищо , той не се върти като пералнята и го гледам едно умно.....че нали досега такъв уред не съм имала
Не напъвай да въртиш барабана. Не се върти барабан на сушилня.
Прочети си внимателно упътването - 100% има част как да подготвим уреда за употреба и първо пускане.

# 341
Имам сушилня Bosch, но не мога да уцеля програма, която да не свива дрехите. Особено ми е важно за детските, към момента все купувам един номер по-големи, те са памучни. Вадя ги, сгъвам и прибирам, пускам така, какво ще ме посъветвате:

Махни ги тези слъца/плюсчета.
Дрехите се свиват или когато са пресушени, или когато дрехите са некачествени. Второто очевидно не е вярно, защото няма как всички да са некачествени:)
Със сушилня се тръгва да се работи като се започва най-щадящо сушене, за да се види как излизат дрехите, да се "напипа" и тогава се вдига "градуса", ако има нужда. Пробвай на Микс, пробвай на памук без слънца/плючсчета, пробвай на сухо за гладене...
Не слагай много дебели с много тънки заедно, защото докато дебелите изсъхнат, тънките ще се "опекат". Нали знаеш как съхнат дрехи на простор и кое съхне първо Simple Smile   Това е логиката горе-долу.
Не виждам каква е причината да ги сгъваш за сушене?!

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 21:55 от petiaivanov

# 342
В упътването не пише нищо , той не се върти като пералнята и го гледам едно умно.....че нали досега такъв уред не съм имала
Не напъвай да въртиш барабана. Не се върти барабан на сушилня.
Прочети си внимателно упътването - 100% има част как да подготвим уреда за употреба и първо пускане.
Да така е , в инструкцията пише " уверете се, че сте махнали всичко В барабана"
Там имаше само книжки с инструкции.

# 343

Пробвай на Mix.  Аз рядко ползвам друга програма. Преди много години, когато купих първата сушилня, това беше съветът на консултанта, за да няма фалове.

# 344
Пробвай на Mix.  Аз рядко ползвам друга програма. Преди много години, когато купих първата сушилня, това беше съветът на консултанта, за да няма фалове.
He мога да се съглася. Аз редовно си ползвам Памук. Нямам свито.

Общи условия

Активация на акаунт