Нашите цветя - обща тема 15

• 35 177
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Карзче, още не съм я посетила Флората Simple Smile, но тези дни мисля да ходя!

# 136
Благодаря, Магни. Аз с мама говорих и тя каза да не си вземам, че ще си изгоря цветята, но пък една позната каза че слагала и ставали тъмно зелени и хубави. Питах колко, ми не знаела ръсела като захар/сол, не била мерила, та мен съвсем ме достраша да не направя поразия. Ползвам светло син кристалон, но не знам дали е достатъчен.
Здравейте, момичета! Съседката ми има сестра с огромен двор с цветя. Тя ѝ е казала да ръси амониевата силитра до ръба на сандъчетата и да не полива 3-4 дни. Съседката го направи. Минаха доста дни оттогава, цветята са живи. За цъфтеж е още рано да видим ефект. Смятам да го пробвам.

Това астра ли е?(Преживя зимата отвън.) Не се справих с търсене по снимка.

# 137
Поливали ли сте цветята, по-точно мушката и сакъзи с амониева селитра и доволни ли сте, всмисъл цъфтежа силен ли е или правят повече листна маса?
Азотът е за зелена маса. Ще се отрази повече на листната маса, мисля.
Затова се ползват комбинирани торове, в тях има и трите съставки NPK + микроелементи.
За цвят маята помага също
Vili,
Делосперма е. Аз така и не я спасих. Все я губя. Фини розови цветчета трябва да ти направи

# 138
Добър ден

# 139
    Благодаря, MarietaYo!
    Значи е късмет на неумелите цветарки.Laughing Стоя на прозореца на спалнята на не остъклена тераса. Беше малко клонче, след като се затопли, за кратко време изпълни саксията. Ще чакам цветенцата.

# 140
    Момичета, помагайте как да се справя с брашнеста мана по мушкатата? Сега мих прозорците и подреждах цветята и гледам на няколко листа . Как са го хванали при положение, че е остъклена ? Сега прочетох, че е гъбично.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 13:16 от Natt***

# 141
    • София
    Благодаря, Магни. Аз с мама говорих и тя каза да не си вземам, че ще си изгоря цветята, но пък една позната каза че слагала и ставали тъмно зелени и хубави. Питах колко, ми не знаела ръсела като захар/сол, не била мерила, та мен съвсем ме достраша да не направя поразия. Ползвам светло син кристалон, но не знам дали е достатъчен.
    Здравейте, момичета! Съседката ми има сестра с огромен двор с цветя. Тя ѝ е казала да ръси амониевата силитра до ръба на сандъчетата и да не полива 3-4 дни. Съседката го направи. Минаха доста дни оттогава, цветята са живи. За цъфтеж е още рано да видим ефект. Смятам да го пробвам.

Това астра ли е?(Преживя зимата отвън.) Не се справих с търсене по снимка.

На мен ми прилича на някакъв вид делосперма. Аз имам една, която цъфти в цикламено и също презимува в саксия на балкона.

# 142
    Нати, за мана се пръска с вода и сода, или вода, прясно мляко и йод. Не се сещам пропорциите, но ако прекалиш изгарят листата. Щом има мана значи им е прекалено топло и влажно, точно в остъкление се получава често, защото няма движение на въздуха. Проветрявай повече и намали поливането, мушкатите са сукулентни растения.

# 143
    Благодаря, Флоксче Hug ! А всички ли да пръскам или само засегнатите листа?

# 144
    Прибирам се от родния ми град и мъкна мушката и хоста. Във Варна не намерих някой да ми даде ей тъй. Да ми начупи и от сърце да ми подари както направиха сестра ми и приятелки на майка ми от родния ми град. Сега нямам търпение да се прибера и да садя наволя Heart Grinning Надявам се всичко да се хване! Grinning

# 145
    Аз редовно мъкна кашонче цветя на сестра ми Simple Smile

# 146
    # 147
    И такова мъкна от първата снима на Anyyyone Heart Eyes

# 148
    Нат, бих напръскала всичко, спорите вече може да са се разлетели навсякъде. Аз редовно имам брашнена мана в градината, лятото в жегите. Тогава растенията отслабват и ги нападат всякакви болести и вредители.

# 149
    На какви цветя е брашнената мана, при мен петунии са хващали и за съжаление маната ги пребори. Получи се при много дъждове и ярко слънце и така около 2-3 седмици такова променливо време и ги съсипа.

Общи условия

Активация на акаунт