Нашите цветя - обща тема 15

• 35 158
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Натуся, много хубава реколта! Познах само винките, мушките и бегониите. 😊
Другите са циганчета и един пентас.

# 121
Бучкала съм 6-7 костилки и са стояли по доста повече от 2 месеца и пак нищо не се е случвало, тъй че не таи надежди, хвърляй. Авокадо ми се е хващало от директно заровена в почвата, но после не изкара много, освен че беше хилаво.
Странното е ,че преди години със същия метод се получи доста високо стъбло, все още си е добре в домът на нашите. А сега нищо не стана 😭
Кой знае как е хибридизирано... Може и да не покълне. Има доста култури, които са така модифицирани, че от семената не можеш да засееш ново растение, трябва да си купиш специално семена.

# 122
Някой ако има обяснение, защо авокадото стои така вече втори месец??? Нищо не се случва 😭
2 месеца в чашка с вода и ... НИЩО

Трябва да обелите костилката отдолу, за да избие корен по-бързо.

# 123
Обожавам люляк и снощи една съседка ме зарадва с тези разкошни букети Simple Smile

.
И нови придобивки имам

. Карзче, и розовото мушкато е цъфнало, ама ми се струва малко по различно от оригинала.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 19:09 от Natt***

# 124
Нат, в сърцето ме прободе с този люляк.  Обожавам го.

# 125
Поливали ли сте цветята, по-точно мушката и сакъзи с амониева селитра и доволни ли сте, всмисъл цъфтежа силен ли е или правят повече листна маса?

# 126
Нати, какво е в бялата саксия? Много са красиви ( саксиите) вид кашпи ли са? За цветята е ясно, че са прекрасни.
За амониевата силитра наскоро четох. Много е полезна, но трябва да се ползва внимателно. И обичайно се тори с нея в градина, не растения в саксия. Ако намеря информация ще я споделя.

# 127
Благодаря, Магни. Аз с мама говорих и тя каза да не си вземам, че ще си изгоря цветята, но пък една позната каза че слагала и ставали тъмно зелени и хубави. Питах колко, ми не знаела ръсела като захар/сол, не била мерила, та мен съвсем ме достраша да не направя поразия. Ползвам светло син кристалон, но не знам дали е достатъчен.

# 128
Магни, вербена е ! Саксията е пластмасова https://th.bing.com/th/id/R.adcfcd01ad18d0e591bb594aa20d3526?rik … id=ImgRaw&r=0, но доста качествена. На южната тераса вече няколко години издържат без проблем, за разлика от други, които направо се ронят.

# 129
За торовете и аз още питам. Това което със сигурност знам ( и гледам) е съотношението азот, калий, фосфор. На всички етикети е обозначено. Аз просто имам един вид с еднакви пропорции за зелените и втори с повече калий за цъфтящите. Сега ще си търся с повече фосфор за плумериите.
Днес преброих цветовете на червената дипладения - 16. Розовата наполовина. Жасмините са целите в нови зачатъци на листа, хибискуса ( оня офъкания) също. Топлото време най-после си каза думата. Новите растения са ясни. Аз повече се радвам на миналогодишните. Че оцеляха и отново се развиват. През час ги наобикалям. 😂 И не искам да бързам да се хваля, но на шестте резника от плумерия са се показали листенца. Както и двата от олеандър. Обаче ще ги покажа като направят поне 3-4 големи листа. Надявам се до месец Simple Smile

# 130
  • Стара Загора
Добро утро 😊

# 131
blackcat6, майка ми поливаше с амониева селитра мушките си, бяха разкошни. Но си спомням, една година беше предозирала количеството, та им пожълтяха листата и изглеждаха измъчени. Така че, внимателно с нея.

Аз да се оплача от лавандулата ми. Увяхва и не върви. Не поливам, както ме посъветваха и въпреки всичко не върви. Приемам съвети всякакви.

# 132
Момичета, теменужките сорт гигант винаги ли стоят клепнали, нещо не ми харесват

Амониева  съм слагала по една супена лъжица на градинските рози и по няколко зрънца на пипера, силна е.

# 133
Гигантските теменужки обичат много вода, също и пространство. Моите ге преместих в сандъче 80 см дълго, четири корена. Ако не ги поле един ден клюмват. Цветовете които не се навдигат след поливане ги късам, защото явно са прецъфтели.

# 134
  • Бургас
Нати,разкошна е вербената! Много нежен цвят!
Посетила си флората,нали? Да видим дали и аз ще стигна до нея.
Мушкатцето е с друга шарка,да. Как само се променят,тези хибриди...
Днес ще торя пак с лактофол,че забравих да сложа мая снощи.
Това за ам.селитра не го знаех,че може и на цветя да се слага.

Общи условия

Активация на акаунт