Нашите цветя - обща тема 15

• 35 160
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Хоботниците успешно се борят с нематоди. Два пъти годишно изсипваш нематодите в земята, поливаш, и те като се размножат изяждат ларвите на хоботника. Но щом са плъзнали навсякъде, пак ще дойдат, ще трябва да третираш редовно. И да приложиш нематодите в точния момент, когато се размножават хоботниците.

# 106
  • Бургас
Точно това е Нати!
Много ми е бонбонесто,разошно е!
Дано си го спасила и   се захване!

# 107
Загазих!
Всичките ми рози и част от другите цвета са с хоботници. Ядат листата на розите, пробиват пъпките напряко и съответно цялото връхче клюмва.
В нашият район повсеместно са пръзнали хоботници- по полята, по градините. Отделни някакви като летящи мравки, и те са напаст, летят на ята. За тях не съм чула да правят беля, но ги наблюдавам в градината, че се въртят около плодните дръвчета.
С какво да пръскам цветятя, така че и да не навредя на пчелите?! Имаме няколко кошера. Далече са от цветната ми градина, но това не е нещо, което можеш да му кажеш "натам няма да летиш, само в един периметър".
Подобните на мравки може да са паразитни оси, те са полезни био агенти - Diglyphus isaea
Скрит текст:
[\spoiler]

# 108
Подариха ми тази красота минала седмица и започнаха да и изсъхват листенца и цвят. Как да я съживя навреме и какво обичат.

# 109
Жълтите листа ги махай, иначе поливай много. Калата обича да е почти удавена и няма как да я преполееш. От друга страна, мисля, че вече прецъфтяват.

# 110
Благодаря! А на каква светлина да я държа?

# 111
Моята живя цяла зима на слаба светлина. Постоянно вадеше нови цветове, но прецъфтя вече. Преди две седмици в градински център бяха много намалени, явно защото им приключва сезонът.

# 112
Латинки! Растящи навсякъде. И черното ми цветенце за контраст.

# 113
  • София
Днешната ми "реколта"

Ох Магни,искам да го намачкам. Явно и той любител на цветята Animal Dog

# 114
Любител е!
Затова година и два месеца откак е у дома, му е ограничен достъпа до китките ми. Доста от тях бяха надлежно опасани. 😂
Натуся, много хубава реколта! Познах само винките, мушките и бегониите. 😊

# 115
Похвалвам се, че една костилка от фурма все пак е покарала, след не знам вече колко месеца. Саксията си стоеше с пръстта без да я поливам, днес реших да засадя нещо друго в нея и изненада - едно малко връхче се подава. Знам си аз, че като оставя цветята на мира, им е по-добре Grinning

# 116
Ей браво Флоксче! Ние май заедно ги садихме,но аз моите ги ровичках и може да съм ги "притеснила" и за това да не се показват. 😂
Мимозата от семенце обаче загина. 🥺 Май я преполях ли,какво ли,не знам. Много ме е яд.

# 117
Някой ако има обяснение, защо авокадото стои така вече втори месец??? Нищо не се случва 😭
2 месеца в чашка с вода и ... НИЩО

# 118
Бучкала съм 6-7 костилки и са стояли по доста повече от 2 месеца и пак нищо не се е случвало, тъй че не таи надежди, хвърляй. Авокадо ми се е хващало от директно заровена в почвата, но после не изкара много, освен че беше хилаво.

# 119
Бучкала съм 6-7 костилки и са стояли по доста повече от 2 месеца и пак нищо не се е случвало, тъй че не таи надежди, хвърляй. Авокадо ми се е хващало от директно заровена в почвата, но после не изкара много, освен че беше хилаво.
Странното е ,че преди години със същия метод се получи доста високо стъбло, все още си е добре в домът на нашите. А сега нищо не стана 😭

Общи условия

Активация на акаунт