Нашите цветя - обща тема 15

• 35 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Моята е от септември месец, да видим дали ще издържи лятото. 🏖️😁

# 166
  • София
По повод подхранването на цветята днес от открих тоззи клип.
https://www.youtube.com/watch?v=8V8dFwWY-CU
Ако някой не разбира руски ,мога да синтезирам информацията.
Аз започнах да търся калиева силитра.

# 167
Купувайте си обикновена лавандула.
Тази от снимкат и аз съм вземала, преди години дори домъкнах от Румънския Хоум-нещо си и моите умряха.
Имам класическа 2 корена от както имам градина. Няма умиране

# 168
Когато бях малка, с баба и дядо ходехме по жп-линията край гарата да събираме амониева селитра, паднала от вагоните между релсите. Баба ръсеше с нея бурените между плочките, за да изгорят. Тогава не знаех, че в нормални количества е тор.

# 169
Отворих ги, цъкнах копченцето. Като поставя ръка върху лампата на 3-4 см от нея се светка от батерията, като си махна ръката лампата/полюлея в стаята е достатъчна светлина и не се светка на батерия. Явно ще се натрупва през деня и вечер ще свети, не знам. Не са соларни, по-скоро са комбинирани.

Ева, твоите същите ли са? Ако да, значи ще изкарат Simple Smile

# 170
Утре ще снимам, че сега не съм вкъщи, но да не рвзводнявам темата имам питане - късно ли е вече да подрежа дръвче хибискус?

# 171
Купувайте си обикновена лавандула.
Тази от снимкат и аз съм вземала, преди години дори домъкнах от Румънския Хоум-нещо си и моите умряха.
Имам класическа 2 корена от както имам градина. Няма умиране

Какво значи класическа лавандула? Аз виждам различни сортове в градинските центрове, но всички изглеждат подобно. Коя е класическа? Една даже от Лион си докарах, че бяхме с колата, но и тя умря, пък френска уж. 😆 Ако имаш предвид като тази на снимката с копъра, не съм виждала никъде.

# 172
Ева, ако сега го подрежеш може изобщо да не цъфне тази година.

# 173
Аз съм чела, че лавандулата в саксия трудно оцелява.

# 174
То има около 60 различни вида лавандула. Моята коя е, не мога да кажа. Пишеше само "лавандула"  на етикета. 🙄😁

# 175
Ще питам проверен източник, но мисля тази е една от предпочитсните.
Английската лавандула (теснолистна, медицинска, истинска, Lavandula angustifolia)

Френската, тази с наситените цветове не издържа май ниски температури

# 176
Ева, ако сега го подрежеш може изобщо да не цъфне тази година.
Ако сега го подреже лятото ще се развива на клони и листа и ще цъфти през зимата. Две поредни години моите ги подрязвах пролетта, цвят имаше цяла зима, но не така едър както би бил през летните месеци.

# 177
  • Карлово
Поливали ли сте цветята, по-точно мушката и сакъзи с амониева селитра и доволни ли сте, всмисъл цъфтежа силен ли е или правят повече листна маса?
Aз да. Разреждам кибритена кутийка на 10л вода. Здрави растения стават. Но само преди цъфтеж.
Една съседка обаче, поръсва с малко селитра в саксията. Имаше стахотен цъфтеж, завиждах на саксиите и. Аз не смея така да ръса.

# 178

Красотите ми от единия балкон 🙂
Калибрахое, Калиопе, Стелар и нещо като Роузбъд, но не точно 😄

# 179
Софи, калибрахоето присадено ли е в тази саксия или я използваш като кашпа?

Общи условия

Активация на акаунт