Нашите цветя - обща тема 15

• 35 208
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Не поливам, какво ме посъветваха, но са и засъхнали  листенцата. Някакви идеи?
Е как да не поливаш, откъде ги четете тия съвети  Satisfied

# 196
Ефибуш, приятелка ме посъветва. Каза да поливам, но не често, щото не обичали много вода.
Обърках се съвсем, май и тая ще иде в кофата и вече ше се откажа да гледам лавандули.

# 197
Привет на всички! Начинаеща съм в отглеждането на цветя и имам въпрос относно Азалия. Търсих отговор, но не намерих конкретно на моя въпрос. Имам я от около месец, поливам я средно през ден, но от седмица започна да изсъхва, има нови пъпки, които също пожълтяха и изсъхват. Гледам да не изсъхва почвата, постоянно е мокра. Дали не я преполивам? Четох тук в темата, че е добре да има винаги вода в чинийката и че е по-добре по този начин да се полива, но така няма ли опасност да изгният корените? Като цяло как е най-добре и колко често да се полива? Благодаря предварително!

Скрит текст:
Не знам какво правя с тази Азалия, но се старая - държа я на хладно, пръскам я редовно, не е на пряка слънчева светлина, торя я… Не знам с поливането ли е проблемът, явно някъде бъркам, а много искам да я запазя 😕

# 198
Вероятно е преполята азалията, полива се като изсъхне горния слой почва, през ден е подходящо само в големите летни жеги, сега едва ли. Въобще не обича да седи с мокри корени. Също зависи къде е сложена, не обича да се пече цял ден на слънце.

# 199
Веднъж ММ ми беше подарил разкошна бяла азалия. Трябваше да ходим на море и нямаше кой да я полива. Изнесох я на сянка, балкона беше със северно изложение, полях я обилно и в подложката сипах и отидохме на море за 10 дни, като се върнахме беше отрупана с цветове, с тъмно зелени листа и като започнах да я обгрижвам и поливам по-често цветовете паднаха, дори пъпките още, листата започнаха да жълтят и вероятно я удавих, защото за няма и месец цветето буквално увехна. Според мен не обича много водата, както и пряката слънчева светлина.

# 200
Според мен азалията въобще не знае какво обича и го прави на периоди.

# 201
Хм, Бамби, как пръскаш азалията? Не трябва да се мокрят цветовете, пулвелизирай в частта където са само листа. Пресади ли я вече? Ако е пресадена няма нужда от торене поне месец и половина. Моят съвет е да я обгрижваш по-малко Simple Smile. Аз не съм капацитет по азалиите, но последната е жива и здрава от Коледа, което за мен е голям успех. След като прецъфтя я оставих на мира и престанах да пърхам около нея постоянно - честно казано без моята любов май и е по-добре
Хаха, Софт, това важи за по-голямата част от цветята

# 202

Хаха, Софт, това важи за по-голямата част от цветята
Както и за обгрижването Joy

# 203
Е, не, азалията е с ужасен характер. Моята последна оцеляла, която дълго време беше в прекрасно състояние, изведнъж се скапа. Изкарах я на балкона на студа и не я погледнах два месеца. Сега цъфти на южен перваз, поливам я наред с другите и я пръскам всяка вечер.

# 204
Bubabuba, пръскам я цялата. Тя беше цялата в цветове като ми я подариха, а и не знаех, че не трябва. Пресадих я още първата седмица, торила съм я 2 пъти и веднъж слагах лимон тузу във водата. Изглеждаше добре до преди седмица.
 Всичко, което й правя съм го чела в интернет, но явно се престаравам. Много присърце взех отглеждането на цветя, понеже преди не ми се получаваше грам, а сега имам огромно желание 😀
Благодаря ви за съветите! Ще я оставя малко на мира и дано оцелее 🙂

# 205
И моята кала,която ми подариха за рд не е добре. Постоянно падат листа и цветове,като изгнили. Клюмват,а като ги хвана направо се разпадат долу и ми остават в ръцете. Не знам какво иска. Пресадих я,поливам я през ден-два,на светло е. Жалко,беше красавица.

# 206
Бамби, някои цветя при пресаждане хвърлят пъпките, което не означава, че ще загинат. Аз не посмях да я пипам моята докато имаше цъфтеж. Ако си я сложила в специалната почва за азалии - кисела и с по-ниско ph, тя е прясна и неизхабена и няма нужда от допълнително вкиселяване с лимони и пр. Успех Simple Smile
Е, не, азалията е с ужасен характер.
JoyJoyJoy

# 207
Азалиите имаха нещо специфично в торенето, но забравих, че аз давам два пъти шанс на някое цвете и като не ми се получи значи няма сходство между нас и не потретвам😀
Ани може би трябва да оставиш калата да почива и да извадиш грудките , които да посадиш следващия сезон. Моите само листа направиха тази година😔

# 208
Насадих още 3 сандъчета със сакъзи и две мушката в глинени саксии. При латинките е поникнал босилек, миналата година имаше босилек в същото сандъче и явно са паднали семчици… останаха ми едни карамфилчета да преместя в саксии и да си пренеса другите мушката и сакъзи и да набода лампите 😎

# 209
И моята кала,която ми подариха за рд не е добре. Постоянно падат листа и цветове,като изгнили. Клюмват,а като ги хвана направо се разпадат долу и ми остават в ръцете. Не знам какво иска. Пресадих я,поливам я през ден-два,на светло е. Жалко,беше красавица.
И аз имам кала, но не я поливам толкова често. Наскоро я пресадих, прекрасна е, даже цъфти сега, всъщност цъфтеше като я пресадих.

Общи условия

Активация на акаунт