АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 633
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Ние си взехме количка на Cybex Balios 3 в 1 като беше на намаление преди няколко седмици. Прибрахме я вече, ама 2-3 дена я гледахме и бутахме вкъщи 😄 Сега умуваме леглото и се чудя там дали да заложа на Икеа или на нещо друго

# 511
Аз се влюбих в Bebetto Luca или Flavio - като ще гледам да е кожа , за да я поддържам по- лесно .  Леки , маневрени , лесно сгъваеми ( за мен това е важно , защото за да излезем винаги ще съм с кола ) Видях ги в сайта , но после и се влюбих на живо в тях . В Бургас в един магазин ги продават , те са представители . Гумите са големи 24/30 см . Държах да са от горемите , защото предните , ако са малки и на камъчетата трябва да я вдигаш и не може да премине , това го тествах с Cangaroo Macan на една приятелка Simple Smile

# 512
  • Асеновград
И ние взехме Cybex Balios S Lux с двата коша и столчето за кола също, модела е Аton B2- i size. Демек 3 в 1, но попринцип се продават отделно, но я взехме на промоция като 3в1. Много е лека и маневрена количката, даже ми изглежда по-голяма от колкото в магазина, не знам защо си бях втълпила че е малка. Съвсем нормална си е. За сега съм много доволна, като започнем да се возим в нея живот и здраве ще кажем още отзиви.

С Икеа не знам какво става, нямат наличност на половината неща в сайта.. и не знам дали ще ги заредят скоро, и друг път съм поръчвала такова нещо не е било.. дано само да ги заредят че не знам от къде да взема мебели иначе.🤷🏻♀🤷🏻♀ Кошарка си имаме от сестрата на мъжа ми, но гардероб, скрин, и едно голямо легло исках да взема за детската от икеа..

# 513
Аз лично харесвам Чиполино. На сестра ми количката е Чиполино, моята също. На моята и се амортизира летния кош, по точно направих грешката да има по него кожа и тя започна да се лющи много кофти. Чак накрая с малката едва я издържах. Иначе нищо и няма като здравина, сигурно може да отгледа още 2 деца. По тази на сестра ми няма кожа и си е здрава. Сега ще ползвам моята с коша за новородено и после на сестра ми, само трябва да и намери чувалчето за крачета. Аз като ходех при мойте родители ползвах нея количка да не разхождам моята. Засега няма да купуваме количка, но ще видим какво ще стане.

# 514
Аз съм единствената или една от малкото, които търсят и ще купят евтина количка и то комбинирана. Не съм фен на превозните средства с два коша. Вероятно ще купя Чиполино.
Не си единствената която ще купи евтина количка и аз съм една от тях😊за сега се спрях на Кика Боо🤔

# 515
Първото раждане ме приеха с 5см разкритие, след около 4ч беше станало 7см и при проверката ми спукаха мехура, разбира се целно. Нищо не се усеща, прегледът за разкритие, за мен лично, е ужасно болезнен.

# 516
Оф, сериозно обмислям да купя белезници за малката. Вчера и днес ми прави номер да ме пусне и да тича, уж само по тротоара, ама на малко дете вяра нямам. Батко й като е с нас я стига, ама на мен ще ми е зор с количка да я гоня. Обаче пък като знам, че са с велкро лепенка тя ще си ги маха. Дано и е интересно да бута бебето и да не ми бяга много.

# 517
Първото раждане ме приеха с 5см разкритие, след около 4ч беше станало 7см и при проверката ми спукаха мехура, разбира се целно. Нищо не се усеща, прегледът за разкритие, за мен лично, е ужасно болезнен.

Това изобщо не помня, но те за разкритие  мисля на ръка проверяваха или се бъркам....

# 518
Линка, колко евтини са Кика Бу? Щото аз като търсих преди три години, цената им беше близка до тази на Балиос поръчана от Англия или Германия. Само си трябва малко повече дебнене. Такива стоки не купувам от тук и съм спестила много пари. Сега поръчах едно столче за кола, излезе ми 170 лв с доставката, а тук се продава за 400 лв. Има известен риск, че е от Ибей и не знаеш дали ще пристигне наистина както е описано, но макар и да съм имала разочарования тук-таме, нищо страшно и рискът си струва.

Да кажа и че поръчах бебефон Моторола MBP 481 от Ибей, нов, 75 лв с доставката, при 160 лв нан-ниска цена тука, като масово го продават за 200 лв.

Момичета, аз съм много притеснена и не знам как ще избутам до прегледа в понеделник Sad Не знам дали бях писала тук, но в последните 3-4 урини ми излизат еритроцити. Неглижирах ги малко и най-накрая записах час за нефролог. А вчера пуснах отново изследвания, за да съм с пресни резултати. Та, ЦРП - двойно над горната граница, към 9, отново еритроцити в урина, креатининов клирънс малко над горна граници и уробилиноген в урина леко увеличен. Чета за хепатит, за проблеми с бъбреци и черен дроб... И това ЦРП, какъв ли възпалителен процес имам... Ама си представям едни зелени околоплодни води, как бебето страда, как мога да родя преждевременно, как ще е на антибиотици... Свито ми е сърцето. Дали, ако има сериозен проблем с бебето може да се разбере? В понеделник съм първо на нефролог, а след това и при АГ-то. Не знам как ще избутам дотогава.

# 519
Купихме ето такова легло.
https://www.shop24.lt/kinderkraft-baby-cot-nico-grey-en.html
От ЕMAG за 260лв, от Великденските промоции. В началото мислех да вземем икейско легълце, обаче тази допълнителна табличка на леглото, което взехме ми се стори практична и за малко повече пари смятам, че беше правилен избор.

За първите месеци съм решила да ползваме легло тип next to me. В началото ми се струваше излишно да купуваме такъв тип легло, но след това си говорих с няколко майки и си смених мнението.

А за мебели-скрин от ЮСК.
Много исках да вземем MALM от IKEA, обаче го няма от поне 2 месеца…и дали ще има, колко бройки ще заредят не е ясно. Скринът от ЮСК е 1:1 с икейския, беше и на същата цена 160лв и към него пасваше един стъклен плот, който е допълнителен аксесоар за MALM, обаче естествено, че го нямаше наличен и него, а вече и като артикул го няма на сайта и много се ядосвам за което. Нещо става с тази IKEA, a ми е толкова любим магазин.

Други мебели няма да купуваме, нямаме и място за тях.
Много ми харесват гнездата на CottonHug, обаче много скъпи..220лв ми се струват страшно много за такова нещо. Та… свекърва ми е шивачка и може да прави страхотни неща. Нагърбила съм я със задачата да ми направи такова гнездо, както и чаршафчета.

# 520

Това изобщо не помня, но те за разкритие  мисля на ръка проверяваха или се бъркам....

Да, с ръка е. При мен беше много неприятно наистина...
5 см - 5 пръста, нещо такова 🥴

# 521
  • Бургас / Славейков
Честито Орехче . Много здраве, щастие и любов.И аз се мажа с олио на Икаров.Но този път само по 1път.Трябва да почна повече ,ама като сложа инжекцията сутрин и повече не го пипам корема.За тоновете всеки път като ходя на консултация ги слушаме +кръвно ,тегло . Изследванията ги направих доктора каза че са добри за месеца в който съм.Този път платих 30лв за видеозона.За водите аз преносвах и ми ги спукаха в болницата.Отидох с болки и 4см.разкритие походих малко из коридора и след някой друг час родих.Направо тогава за първескиня имах чудесно раждане бързо ,лесно без шевове.На всички пожелавам раждане като моето първо.Сега незнам как ще е.

# 522
Линка, колко евтини са Кика Бу? Щото аз като търсих преди три години, цената им беше близка до тази на Балиос поръчана от Англия или Германия. Само си трябва малко повече дебнене. Такива стоки не купувам от тук и съм спестила много пари. Сега поръчах едно столче за кола, излезе ми 170 лв с доставката, а тук се продава за 400 лв. Има известен риск, че е от Ибей и не знаеш дали ще пристигне наистина както е описано, но макар и да съм имала разочарования тук-таме, нищо страшно и рискът си струва.

Да кажа и че поръчах бебефон Моторола MBP 481 от Ибей, нов, 75 лв с доставката, при 160 лв нан-ниска цена тука, като масово го продават за 200 лв.

Момичета, аз съм много притеснена и не знам как ще избутам до прегледа в понеделник Sad Не знам дали бях писала тук, но в последните 3-4 урини ми излизат еритроцити. Неглижирах ги малко и най-накрая записах час за нефролог. А вчера пуснах отново изследвания, за да съм с пресни резултати. Та, ЦРП - двойно над горната граница, към 9, отново еритроцити в урина, креатининов клирънс малко над горна граници и уробилиноген в урина леко увеличен. Чета за хепатит, за проблеми с бъбреци и черен дроб... И това ЦРП, какъв ли възпалителен процес имам... Ама си представям едни зелени околоплодни води, как бебето страда, как мога да родя преждевременно, как ще е на антибиотици... Свито ми е сърцето. Дали, ако има сериозен проблем с бебето може да се разбере? В понеделник съм първо на нефролог, а след това и при АГ-то. Не знам как ще избутам дотогава.
Барбалена права си😊не са много евтени.
Понеже съм си сложила лимит за количка до 700лв.видях  в един магазин където струваше около 600лв.(беше на промоция)и ми допадна, явно е по стар модел 3в1 беше.

# 523
И аз гледах това легло, на така е не го видях на живо. Вие сглобихте ли го? Струва ли си парите?
Купихме ето такова легло.
https://www.shop24.lt/kinderkraft-baby-cot-nico-grey-en.html
От ЕMAG за 260лв, от Великденските промоции. В началото мислех да вземем икейско легълце, обаче тази допълнителна табличка на леглото, което взехме ми се стори практична и за малко повече пари смятам, че беше правилен избор.

За първите месеци съм решила да ползваме легло тип next to me. В началото ми се струваше излишно да купуваме такъв тип легло, но след това си говорих с няколко майки и си смених мнението.

А за мебели-скрин от ЮСК.
Много исках да вземем MALM от IKEA, обаче го няма от поне 2 месеца…и дали ще има, колко бройки ще заредят не е ясно. Скринът от ЮСК е 1:1 с икейския, беше и на същата цена 160лв и към него пасваше един стъклен плот, който е допълнителен аксесоар за MALM, обаче естествено, че го нямаше наличен и него, а вече и като артикул го няма на сайта и много се ядосвам за което. Нещо става с тази IKEA, a ми е толкова любим магазин.

Други мебели няма да купуваме, нямаме и място за тях.
Много ми харесват гнездата на CottonHug, обаче много скъпи..220лв ми се струват страшно много за такова нещо. Та… свекърва ми е шивачка и може да прави страхотни неща. Нагърбила съм я със задачата да ми направи такова гнездо, както и чаршафчета.

# 524
M_lady, не сме го сглобили все още. Следващата седмица ще го видя. Четох коментари в чужди сайтове и бяха ОК.
Но като го сглобим, пак ще кажа как е.

Общи условия

Активация на акаунт