АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 661
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Барбалена, имаш ли някакви оплаквания иначе? Недей в Интернет да четеш, там може всичко да изкарат. Пускала ли си асат и алат за черния дроб?

# 526
Стерилна урина пускала ли си? Може да е някаква бактерия, не се притеснявай прекалено преди да минеш прегледите.

# 527
Благодаря за пожеланията !
Аз си купих кика бу.Стандартната и цена е 860 лв - кош за новородено, седалка за над 6м и кошче за кола.Дебнах я обаче и я взех от Хиполенд за около 600лв.Мисля , че не е никак скъпо за целия комплект.Лека е - сравнително ниска като за мен и въобще с всичко необходимо.
Барбалена, стискам палци да не е сериозно.
За серклажния конец - щом преди два дни са те гледали и всичко е било ок не мисля, че изведнъж ще падне.А и той не е ли нещо като корда? Или глупости съм чувала...
И аз уж съм казала на свекървата , че ще шие чаршафи аама ще видим, може и да си купя.За гнездо определено са мн над 200лв.Моето е 60 и е прекрасно според мен 😀и голямо.
От икеа и аз съм разочарована.

# 528
И аз гледах това легло, на така е не го видях на живо. Вие сглобихте ли го? Струва ли си парите?
Купихме ето такова легло.
https://www.shop24.lt/kinderkraft-baby-cot-nico-grey-en.html
От ЕMAG за 260лв, от Великденските промоции. В началото мислех да вземем икейско легълце, обаче тази допълнителна табличка на леглото, което взехме ми се стори практична и за малко повече пари смятам, че беше правилен избор.

За първите месеци съм решила да ползваме легло тип next to me. В началото ми се струваше излишно да купуваме такъв тип легло, но след това си говорих с няколко майки и си смених мнението.

А за мебели-скрин от ЮСК.
Много исках да вземем MALM от IKEA, обаче го няма от поне 2 месеца…и дали ще има, колко бройки ще заредят не е ясно. Скринът от ЮСК е 1:1 с икейския, беше и на същата цена 160лв и към него пасваше един стъклен плот, който е допълнителен аксесоар за MALM, обаче естествено, че го нямаше наличен и него, а вече и като артикул го няма на сайта и много се ядосвам за което. Нещо става с тази IKEA, a ми е толкова любим магазин.

Други мебели няма да купуваме, нямаме и място за тях.
Много ми харесват гнездата на CottonHug, обаче много скъпи..220лв ми се струват страшно много за такова нещо. Та… свекърва ми е шивачка и може да прави страхотни неща. Нагърбила съм я със задачата да ми направи такова гнездо, както и чаршафчета.
Аз да си кажа за това легло, нищо, че не съм го виждала. Лично на мен не ми харесва, по няколко причини. Не се люлее, за мен кошарата за бебе трябва да има възможност да се люлее, нищо, че и двете ми деца не са люляни. Една от дългите страни трябва да е с плътна табла, за да служи за изолация към стената, имам преносна кошара, която веднъж се наложи да сложим близко до стената и се усещаше като вземах баткото. Не ми харесва, че краката са отделно от таблата. Не са стабилни по този начин. Като знам мойте как я лашкаха тази кошара във всички посоки, крачета от този тип имам чувството, че ще се изкъртят, от там от където е самия прорез за да влезе в таблата, ако са част от таблата е по добре. Това с допълнителната табла е леко може би излишно. На баткото бяхме махнали две пръчки от решетката и той почти успя на няколко пъти да падне въпреки, че дупката беше малка. Сега на малката не сме махали, защото тя и така си влиза и излиза откакто стана на 1г и 3-4м, има скрин отстрани и го използва като стълбичка. Тези кошари се ползват до около 3г. Моята е малко по-къса 110см, баткото го изкарахме от нея на 2г и 10м някъде, че му беше станала малка, падал е два пъти и се научи да не пада. Сега водя преговори с малката да даде кошарата на бебето, а тя да спи на леглото за големи момичета/каки, но независимо дали е съгласна леглото започва да и става малко и така или иначе ще я прехвърляме. Но по-добре доброволно без драма. И самото сглобяване нещо ми се стори странно, но чак толкова не се загледах, него вече наистина трябва да го видя на живо, че да изкажа мнение.

# 529
Аз не искам да се люлее. С 2 бебета и 2 кошари ще остана без ръце. Крачетата и за мен са странни. Аз съм харесала другия модел
https://www.vipbebe.net/legla-koshari/dyrvena-koshara-kinderkraf … mia-s-matrak-siva
И аз гледах това легло, на така е не го видях на живо. Вие сглобихте ли го? Струва ли си парите?
Купихме ето такова легло.
https://www.shop24.lt/kinderkraft-baby-cot-nico-grey-en.html
От ЕMAG за 260лв, от Великденските промоции. В началото мислех да вземем икейско легълце, обаче тази допълнителна табличка на леглото, което взехме ми се стори практична и за малко повече пари смятам, че беше правилен избор.

За първите месеци съм решила да ползваме легло тип next to me. В началото ми се струваше излишно да купуваме такъв тип легло, но след това си говорих с няколко майки и си смених мнението.

А за мебели-скрин от ЮСК.
Много исках да вземем MALM от IKEA, обаче го няма от поне 2 месеца…и дали ще има, колко бройки ще заредят не е ясно. Скринът от ЮСК е 1:1 с икейския, беше и на същата цена 160лв и към него пасваше един стъклен плот, който е допълнителен аксесоар за MALM, обаче естествено, че го нямаше наличен и него, а вече и като артикул го няма на сайта и много се ядосвам за което. Нещо става с тази IKEA, a ми е толкова любим магазин.

Други мебели няма да купуваме, нямаме и място за тях.
Много ми харесват гнездата на CottonHug, обаче много скъпи..220лв ми се струват страшно много за такова нещо. Та… свекърва ми е шивачка и може да прави страхотни неща. Нагърбила съм я със задачата да ми направи такова гнездо, както и чаршафчета.
Аз да си кажа за това легло, нищо, че не съм го виждала. Лично на мен не ми харесва, по няколко причини. Не се люлее, за мен кошарата за бебе трябва да има възможност да се люлее, нищо, че и двете ми деца не са люляни. Една от дългите страни трябва да е с плътна табла, за да служи за изолация към стената, имам преносна кошара, която веднъж се наложи да сложим близко до стената и се усещаше като вземах баткото. Не ми харесва, че краката са отделно от таблата. Не са стабилни по този начин. Като знам мойте как я лашкаха тази кошара във всички посоки, крачета от този тип имам чувството, че ще се изкъртят, от там от където е самия прорез за да влезе в таблата, ако са част от таблата е по добре. Това с допълнителната табла е леко може би излишно. На баткото бяхме махнали две пръчки от решетката и той почти успя на няколко пъти да падне въпреки, че дупката беше малка. Сега на малката не сме махали, защото тя и така си влиза и излиза откакто стана на 1г и 3-4м, има скрин отстрани и го използва като стълбичка. Тези кошари се ползват до около 3г. Моята е малко по-къса 110см, баткото го изкарахме от нея на 2г и 10м някъде, че му беше станала малка, падал е два пъти и се научи да не пада. Сега водя преговори с малката да даде кошарата на бебето, а тя да спи на леглото за големи момичета/каки, но независимо дали е съгласна леглото започва да и става малко и така или иначе ще я прехвърляме. Но по-добре доброволно без драма. И самото сглобяване нещо ми се стори странно, но чак толкова не се загледах, него вече наистина трябва да го видя на живо, че да изкажа мнение.

# 530
И аз не искам да се люлее. С колкото майки говорих с вече по-големички деца, казаха че няма нужда от люлеене.
Даже ме посъветваха да няма люлеене, че свиквали да ги люшкат и няма заспиване иначе. За решетките и изолацията към стена не ми се струва чак толкова важно, доста голяма част от кошчета са такъв тип (с решетки от двете страни), а останалите които не са са от ПДЧ и са много тежки и на мен лично не ми харесват.
Колко е стабилно ще мога да кажа скоро, за момента не знам.

# 531
Моята е комбиниран тип и сега с второто разбрах, че е по-добре да е тежка. В сглобен вариант кошарата тежи около 100кг, така я ползвахме с баткото. Беше стабилно легло, което не мърда на никъде. С малката сглобихме само кошарата, а баткото спеше на леглото. Докато беше бебе добре, обаче като поотрасна и мести цялата кошара. Като почне да се ядосва и да рита, някога буквално цялата подскача, доста често се налага да я връщам до стената. Между спалнята и кошарата има сложена табуретка, единия път я нямаше и малката откри, че като се напъне може да измести цялата кошара, пързаля се по ламината. И сега като и щукне маха табуретката и мести кошарата, качва се вътре и започва да се клати с нея. Иначе люлеещия механизъм има болтове, с който се застопорява и кошарата спира да се люлее. При мен почти не е използван, но сестра ми с големия, както отначало не искаше да се люлее и плачеше, така като го почнаха зъбите и се наложи да го люлеят, иначе оставаше без ръце да обикаля с него и да го люлее. Затова за мен е по-добре да го има, можеш да го използваш, можеш и да го застопорих.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 18:25 от bolibon

# 532
Момичета, нямам никакви оплаквания сякаш. Асат и Алат са ми добре. Аз ги изследвам редовно. Урината обаче я игнорирах и докато кръвни пускам сравнително често, то урина пуснах наскоро и изобщо не знам откога са тези еритроцити. Стерилната урина е без бактериален растеж.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 18:31 от Барбалена

# 533
Аз не бих ползвала люлеене нито носене на ръце, подрусване и каквото и да е друго, което после ще ми излезе през носа. Много ми хареса преградата на кошарата, за са не пада детето в някакъв момент. Супер полезно ми се вижда, чак ме хвана яд, че няма нужда да купувам 😀

# 534
Момичета, нямам никакви оплаквания сякаш. Асат и Алат са ми добре. Аз ги изследвам редовно. Урината обаче я игнорирах и докато кръвни пускам сравнително често, то урина пуснах наскоро и изобщо не знам откога са тези еритроцити. Стерилната урина е без бактериален растеж.
Какво ти пише за еритроцитите в урината, брой ли какво? За ЦРП моят АГ казва, че би му обърнал внимание ако е над 15 (нормално си е повишен, както левкоцитите). Креатининовия клирънс е нормално попринцип да е завишен по време на бременност, но не мога да гарантирам до каква стойност се приема за норма, уробилиногена също. Не се паникьосвай, изчакай си прегледа и щом нямаш никакви оплаквания плюс това, според мен няма нищо. Всички четем в интернет, но наистина колкото по-малко четеш и даже изобщо, толкова по-добре. В интернет не рядко излизаме тежко болни според симптоми или кръвни показатели…

# 535
  • Варна
Барбалена, има ли я все още тази оферта за бейбифона ? Звучи много добре като цена плюс доставка ! Може ли линк ?

Линка, колко евтини са Кика Бу? Щото аз като търсих преди три години, цената им беше близка до тази на Балиос поръчана от Англия или Германия. Само си трябва малко повече дебнене. Такива стоки не купувам от тук и съм спестила много пари. Сега поръчах едно столче за кола, излезе ми 170 лв с доставката, а тук се продава за 400 лв. Има известен риск, че е от Ибей и не знаеш дали ще пристигне наистина както е описано, но макар и да съм имала разочарования тук-таме, нищо страшно и рискът си струва.

Да кажа и че поръчах бебефон Моторола MBP 481 от Ибей, нов, 75 лв с доставката, при 160 лв нан-ниска цена тука, като масово го продават за 200 лв.

Момичета, аз съм много притеснена и не знам как ще избутам до прегледа в понеделник Sad Не знам дали бях писала тук, но в последните 3-4 урини ми излизат еритроцити. Неглижирах ги малко и най-накрая записах час за нефролог. А вчера пуснах отново изследвания, за да съм с пресни резултати. Та, ЦРП - двойно над горната граница, към 9, отново еритроцити в урина, креатининов клирънс малко над горна граници и уробилиноген в урина леко увеличен. Чета за хепатит, за проблеми с бъбреци и черен дроб... И това ЦРП, какъв ли възпалителен процес имам... Ама си представям едни зелени околоплодни води, как бебето страда, как мога да родя преждевременно, как ще е на антибиотици... Свито ми е сърцето. Дали, ако има сериозен проблем с бебето може да се разбере? В понеделник съм първо на нефролог, а след това и при АГ-то. Не знам как ще избутам дотогава.

# 536
  • София
Честито, Орехче Simple Smile Бъдете много щастливи и се обичайте безрезервно Simple Smile И на нас ни предстои граждански брак и скромна сватба с най-близките на 11.06. Чудя се каква ли бъчва ще съм до тогава, но няма значение. Важното е бебето да е добре. Heart

# 537
Здравейте, да се включа и аз с термин 30.08 съм и ще си имам момиченце. Количка купих миналия месец Buba Forester    по препоръка на познати Simple Smile

# 538
  • София
Здравейте момичета. От много задачи, ремонти, новости и празници съм изпуснала дооста голяма част от темата. Не знам кога ще наваксам с толкова много страници 😁
Честито на Орехче за прекрасното събитие. Пожелавам много любов и разбирателство ❤️
При нас най-новото е, че решихме да ви послушаме и да си вземем кученцето преди да се роди бебчо, за да може да придобие елементарни хигиенни навици поне и после да ни е по-лесно. Взехме си госпожица, йоркширски териер. Мнооого е сладка. Взехме и кошара да си спи в нея през нощта и докато има майстори вкъщи да не се разхожда да не се случи някой инцидент да я контузи някой без да иска. Прилагам снимки да я видите.
След два дни вкъщи вече си влиза да си върши работата само на пелената в кошарата. Два три пъти да се е объркала да ходи извън мястото за тоалетна. Много е добричка и игрива 😍
На 25 май ще направи 3 месеца и след като мине и третата ваксина ще си я извеждаме вече и навън.

Взехме и и кошче за кола като пътуваме да си се визи в него. Много е удобно.

# 539
ооо колко е сладичко :*

Общи условия

Активация на акаунт