АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 192
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Ами болибон , за да се получи сметката и да излязат 40 седмици по 7 дни = общо 280 дни бременност трябва всеки календарен месец да е 31.11111... дни.Тъй като месеците са с различен брой дни за по - лесно смятане някои "месеци" по таблиците ги дават 4 седмици , а други 5 седмици. Иначе се смятат лунарни месеци = 10 месеца бременност.
Който му е по - удобно нека си смята от датата на термина,но на мен лично преди да видя всички видове таблици ,сметки и мения ми беше по лесно да следвам тази таблица,освен това още нямам категорична дата за термин.

и  в моя случай така ми е по - лесно , защото термина ще е  в началото на месеца и началото на новата седмица съвпада с понеделника.
Добавям само за течовете...до колкото намирам в България има тест за околоплодни впди , който струва 70 лева , а и е с тампонче, с което трябяа да св бърка във влагалището и не съм убедена , че е добра идея за самостоятелна употреба.А тези неща за урина и пе ха , за които спомена Канелена бисквитка ще ги видя какво представляват ,но вкъщи , че ми е мн зле интернета сега.
Редактирам се пак да допълня , че сега като изкарам 5 седмици 7ми месвц , ще сменя месеца около 6то число , писле още два пъти по 5 седмици и ще излезе точно около 9то число(когато евентуално ми е термина) да изтекат тия 280 дни.Така че е същото като времетраене.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 17:54 от Орехче

# 91
Момичета, в 24 г.с колко тежаха бебоците? Аз се връщам от преглед и е към 860 гр. В 24 + 3 г.с съм, а по ехограф излиза 26 + 1 г.с Flushed

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 19:27 от Барбалена

# 92
  • Варна
При мен в 25+3 беше 720 г - но мисля, че e по-скоро дребничко (отговаряше на 34% по онази скала - GP)

# 93
Момичета, в 24 г.с колко тежаха бебоците? Аз се връщам от преглед и е към 860 гр. В 24 + 3 г.с съм, а по ехограф излиза 26 + 1 г.с Flushed
Моята мадама в 24сед+0 беше 770грама и  е близо със седмица напред.😊

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 21:06 от Милото

# 94
Момичета, я кажете как сте с контракциите☹повечко ли се раздвижих за празниците незнам днес след обед едно стягане на корема получих уж приемам Магнерот 3×2.Веднага си легнах пих но-шпа ×2 и ме отпусна малко.Нямам болки,бебо си шава но какво беше това🤔без малко да ходя на спешна😟
Голяма паника съм😊

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 20:09 от Linka@

# 95
  • Варна
На мен ми се случва да ми се стяга корема през деня, но без болка и за 20 сек се отпуска. Но най-вече като вървя повече или като се поизморя без да се опъна. Казаха ми, че е нормално, ако е от време на време и главно от прекаляване с движението. Не са ми изписвали магнезий. Така че сигурно и при теб е от движението и са нормални/подготвителни, но все пак винаги може да се консултираш, ако зачести и се притесняваш

# 96
И аз имах такова стягане, два пъти, заради по дълго ходене... Още не съм го обсъдила с лекар.
Пия магнезии от 13 г. с.

На мен ми се случва да ми се стяга корема през деня, но без болка и за 20 сек се отпуска. Но най-вече като вървя повече или като се поизморя без да се опъна. Казаха ми, че е нормално, ако е от време на време и главно от прекаляване с движението. Не са ми изписвали магнезий. Така че сигурно и при теб е от движението и са нормални/подготвителни, но все пак винаги може да се консултираш, ако зачести и се притесняваш

# 97
Аз май нямам такива стягания, или ако имам не мога да ги разпозная. Понякога усещам някакво напражение, но е по-скоро като опъване. И си мислех, че бебка се премества и е от това. Ама може и да не е, като се поразходя повече май се случва и то не всеки път. Пия магнезий 3х1 от 18та седмица.
На 24с+0дни беше 650 грама и ми казаха, че си отговаря точно на седмиците и дните. Обаче пък до първата фетална май и след това вървеше 1седмица назад, всъщност още на 1я преглед. АГ-то предположи късна овулация. Та май отговаря на повече от колкото е, все пак първите прегледи са най-точни, или поне аз така си мисля.

Точно защото ще е топло през Август аз мисля да вземе такава тънка пеленка, наистина има доста симпатични модели.

# 98
Моята точно в 24+3 беше 640гр, но излизаше, че отговаря с 3 дни назад.

# 99
  • Велико Търново
В 23+ 5 г.с. беше 660 гр. Аз на два пъти получих стягане и забелязах, че е когато стоя седнала дълго време.

Мисля да търся нещо с късо ръкавче и една тънка пеленка, но все пак ще взема и с дълъг, че  ако поискат в родилното да съм подготвена.

# 100
Не вярвах, но успях да преживея и тези празници със свеки и майка ми и леля ми 🤣 Луда работа! Не знам, как си го причинихме с мм, даже идеята беше негова да се съберем...
Иначе ми отричат краката тези 2-3 дни ужасно. Днес даже се събудих с отекли. Не знам, какво ще правя до края. Аз и предната бременност имах много отекли крайници.
Таи седмица ще ходя на обогатяване. Някаква идея, какво може да ми помогне за отичането? Някакви допълнителни изследвания да си пусна?

# 101
Ехаааа, моят юнак бая големичък Scream Благодаря, момичета. На 9-ти съм при другия лекар, да видим той какво ще каже.

NI_CI, при контракции коремът се втвърдява. Ама щом си на магнезий, може и да нямаш.

Аз съм много нередовна с магнезия. Пия го от дъжд на вятър. Хем заради желязото, че то май ми е по-приоритетно, хем щото съм на Диаспорал, а този път хич не ми понасят тези разтворими прахчета.

I.skela, май трябва да следиш кръвното. Ако не се лъжа и белтъка също Thinking

Нали съм ви казвала, че още не смея да купувам нищо. Дотук имам чувалче за количка, гащеризонче и възглавничка за кърмене за ръката. Та, днес най-накрая се отпуснах малко и то защото имаше намаления. Докато се натуткам, част от нещата се изчерпаха...

# 102
Излседвай белтък в урината. Спри соленото и пий повече вода. Следи и кръвното, да не започне да се вдига.

# 103
  • София
И аз съм с контракции, повечето са подготвителни, но има и някои болезнени. Пия Магнерот, а като ме заболи си включвам на своя глава и но шпа. Ако стоя повече от 15-20мин и коремът ми веднага става твърд, същото важи и ако вървя, чистя и т.н. Посядвам след почти всяко действие, особено последните 3-4дни. Утре съм за болничен при АГ и ще искам да ме погледне. Втлълпила съм си, че ще родя преждевременно.

# 104
  • София
Имам и аз доста контракции още от преди няколко седмици и ми бяха увеличили магнерот 3х2 на ден, сега съм окей. Консултирайте се с вашия АГ.

Общи условия

Активация на акаунт