АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 350
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
За баткото гледах да има 6-7 комплекта дрехи за преобличане. За мен комплекта представлява боди, блузка+ританки или гащиризон, чорапи. Обикновенно като повърне само с махането на връхната дрешка не минава, почти винаги е мокро и бодето. Но мойте и двамата не са имали рефлукс и обикновенно изкарваха цял ден с едни дрехи. Пижами в първите месеци не ползвам, не виждам смисъл от тях. То бебето и без това непрекъснато спи, защо трябва вечерта да го обличам с пижама, а сутринта да му слагам дрехи, като така или иначе пак ще спи. С малката имах и елеченца за вкъщи ако ми се стори хладно, с баткото като ползвах беше чак зимата, той е пролетно бебе. Баба ми ми е наплела страшно много терлички, от който аз не знам дали съм ползвала и 3-4 броя.

# 151
  • Пловдив
Чета ви, но няма какво да добавя към коментираните теми към момента. 🙂
Да се похваля: влизам в заслужена почивка от 01/05!  Честно казано корема ми толкова е станал голям, че ми е дискомфортно малко. Имам чувството, че и гръдния ми кош се разширява, защото спортните сутиени започват да ми убиват от едната страна и ми натъртват ребрата 🙁
Спрямо покупки, смятам, че съм на финалната права: наскоро с толкова дрешки ме снабдиха, че сега приоритета ми е да си взема бебешки прах за пране, да си ги изпера, подредя по размери и така ще разбера с какво точно вече разполагам.
Детската стая лека полека започва да заприличва на такава: имаме си скрин, повивалник, люлка, разтегателно диванче.. абе радвам се на момента ❤

# 152
И в моя болничен пише същото.
Днес май усетих това стягане, което коментирахме по-рано. Коремът ми стана твърд..и супер стегнат и така постоянно за 5-10мин примерно. Взех си 2 ношпата веднага и си легнах. Не знам дали е било правилно, но ме отпусна. Бебка пощуря обаче..така се изпъваше, сигурно й е станало некомфортно.
Пия магнерот 3x1, ако пак се случи така ще се консултирам с АГ-то дали да не се увеличи.
До тук съм качила 8кг! Много ли са, малко ли са…бях 50кг преди бременността. Разни познати ми, казват, че още толкова ще кача до края. Ще спирам козунаците и шоколадите!!!
Не знам какъв термометър за взема и дали трябва. Ние имаме електронен за чело, който мери точно при нас. Обаче при бебета дали е подходящ. Гледах една лекция в която беше обяснено къде измерена температура какво значи и колко е реално. Обаче не си спомям важните неща 😂. Колкото повече наближава срещата с беба, толкова повече осъзнавам, как не знам доста неща…

# 153

Меджик, какво точно не ти хареса в Нуна-та. Питам защото идея си нямам какво се гледа в една количка- аз гледах да се сгъва лесно и да не е 1млн килограма. А и да не е ниска (Косато например са ми изключително ниски, ние с ММ сме височки).
Влезнах в магазина и те стояха една до друга с Nuna triv. Направо ми останаха очите на Triv. По широка седалка, за по едричко дете, а ако не е,пак ще е по удобно и за по малко. Гумите на Nuna Mixx задните са много големи, на Triv всичките са еднакви. Тежка е, не се сгъва лесно, мъжа ми и индийската напъваха заедно, тя се оправда, че е нова и това е причината. Но беше бая пробвана.
Попита ни, как живеем, нормално, за какви нужди ще е. Мъжа ми взе да говори за планини и неравности, аз гледах като гърмян заек, ние планини само на снимка виждаме. Накрая се ядосах, и попитах каква е разликата между двете, жената каза гумите. Triv e градска лека, удобна с малки гуми.
На мен обаче така или иначе и двете ми идват скъпи. Щяха да са втора ръка. Затова се насочих към joie finiti signiture, нова мога да си позволя, няма да ме е яд и жал като вляза в дъжда и калта. Почти Triv е за мен, много си приличат.
Гледайте на живо наистина е много различно. Отричах се от Mamas и papas, ами не бяха лоши, но не е нашето.
Сега ще издирвам Joie на живо.

Това е Triv Heart Eyes

И Joie finiti

# 154
  • София
Здравейте, аз купих коша за новородено на Сайбекс (колекцията с розовите цветя) и реших останалите части (основата + шасито) да закупя директно от Сайбекс с доставка до Гърция, тъй като имам семейство там което може да ми ги донесат като пристигнат. Честно казано ми е по-евтино така да направя, не знам дали тук в БГ още по-високите цени идват от чиста надценка или ДДС-то но е смешно.

Засега само това съм купила за бебето (момиче с термин 15 Август). Първо ми е и наистина нямам никаква идея какво да купувам. Някой тук правил ли е списък с всички нужни неща за новородено?

# 155
Меджик, аз Нуната я гледаз в Бг на живо. Само тя и сайбекса ми хванаха окото красота, но ми се стори по-стабилна и широка. А и сама я сгънах със столчето 😂 И да, ние гледаме за нещо подходящо за оф род, та съвсем лекичка не ми е вариант. А джолито, не знам дали гледах същото, тук в един магазин, но ми се стори ниско доста. Иначе имам приятелка с лятна количка Джоли и е супер доволна. Определено ще отида тук в магазин да ги разгледам, може да харесам нещо друго. Така или иначе до края на май съм заета и след това ще се заема с местене и шопинг.

Бътърфлай, аз съм в шок с цените в Бг за детски стоки. Сега покрай племеницата на ММ като видях цените и ми стана лошо. Особено като наложиш заплатите. Масово много неща са с 20/30% отгоре като цена.

# 156
Аз нямам идея какво се купува, затова няма да давам съвети. Прекалила съм май доста с полупките. Дано и второто е момиче. 😂

# 157
А щом си я гледала и си успяла, супер. За по сериозни терени ще е супер. Здрава изглежда определено, яка Grinning
Аз ще ходя само в парка по асфалта.
Или ще е Triv или ще е Joie...! Да, ако не намеря нещо в магазина ама едва ли. Последния ми вариант е Kinderkraft...
Хареса ми идеята с подредбата по размери и аз ще го направя да видя какво съм направила Grinning

# 158
  • София
Меджик, аз Нуната я гледаз в Бг на живо. Само тя и сайбекса ми хванаха окото красота, но ми се стори по-стабилна и широка. А и сама я сгънах със столчето 😂 И да, ние гледаме за нещо подходящо за оф род, та съвсем лекичка не ми е вариант. А джолито, не знам дали гледах същото, тук в един магазин, но ми се стори ниско доста. Иначе имам приятелка с лятна количка Джоли и е супер доволна. Определено ще отида тук в магазин да ги разгледам, може да харесам нещо друго. Така или иначе до края на май съм заета и след това ще се заема с местене и шопинг.

Бътърфлай, аз съм в шок с цените в Бг за детски стоки. Сега покрай племеницата на ММ като видях цените и ми стана лошо. Особено като наложиш заплатите. Масово много неща са с 20/30% отгоре като цена.
Наистина смешно е, дори тук в САЩ цените на много от тези стоки внесени от ЕВРОПА са действително по-евтини от колкото ги продават в България. А навсякъде из Европа са си естествено много по-евтини. Жалко че им се връзват, аз излишни пари без никаква причина никога няма да дам (колкото и да имам). Някой беше говорил в темата за колички, че на Сайбекс са ги купили направо от Германия и от Германия са ги доставили до България с DHL (което си е скъпичко за по-големи пакети особено) и пак им е излезнало по-евтино да ги купят така хахаха.

Разбирам, че някои от тези марки не доставят директно до България/нямат складове тук, но магазините тук с такава надценка на цените се правят че едва ли не буквално от другия край на глобуса ми ги внасят 😂. Трагедия, възползват се само от хората.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 22:36 от SultryButterfly

# 159
  • Асеновград
Аз сега съм в чудене за количката, дали не е рано, от друга страна не ми се вижда рано, то ей сега ще дойде времето, пък и дали ще е сега или след 1 месец няма да има особенна разлика, и без това няма да я купя в последния момент. Вече съм сигурна на 100% каква количка искам- Cybex Balios S Lux с черното шаси, сивите кошове. И Столчето за кола също Cybex Aton само вече са точния модел се чудя, но май ще взема целия комплект, той се продава в раятойс с модела Aton B2 i-size. +адаптори за столчето + isofix базата. Само не знам базата дали става и за следващите по-големи столчета или не? Но ще попитам в някои магазин.

Аз също май прекалих с дрешките, точно одеве си мислих и аз да разпределя всичко по размери да видя колко имам от всеки размер. Поне купувах различни размери, да видим какво ще стане.😅 Разбира се най-много имам от 0-3м. И най-много от h&m, но си личи че са леко умалени, и вече съм изпрала някои и видях че не се свиват в сушилнята което е супер.

# 160
  • Варна
Вече съм сигурна на 100% каква количка искам- Cybex Balios S Lux с черното шаси, сивите кошове. И Столчето за кола също Cybex Aton само вече са точния модел се чудя, но май ще взема целия комплект, той се продава в раятойс с модела Aton B2 i-size. +адаптори за столчето + isofix базата.

Ние купихме абсолютно същата миналата седмица - много съм доволна. В момента в Айко е 3 в 1 на промоция, по-добра от на Рая Тойс и Вис Виталис, но е само за сивите кошове точно. И аз мислех, че е рано, ама се радвам, че я купихме

# 161
  • Асеновград
Супер, благодаря! Сега ще погледна. За Айко изобщо не съм се сетила. Аз видях че в Хиполенд са я заредили и там я бутнах да направя едно кръгче, но те всичките се движат супер гладко на паркета в магазина.
Редактирам се: сега видях, в рая тойс е с 25лв по-евтина от айко.😃

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 23:01 от Yana.GG

# 162
Яна, какво значение има дали е рано или не? Реално ако имаш място къде да я държиш, тя не харчи ток, не яде… просто ти е готова и чака. Още повече, че няма да размислиш за нея.

Някой от шопохолиците не иска ли да ми напазарува 😆 До нас ми е Асда (Джордж) и не мога да се наканя да отида поне да погледна какво има. Определено има време за покупки, ама започвам да си мисля, че желанието няма да ми се появи 🤣. Иначе имам столче за кола, бейби бокса като дойде и ще ме изпишат от болницата 😂. Вчера заявих на ММ че ставам суеверна и той ще пазарува като родя 😀

# 163
Няма смисъл от купуването на различни размери дрехи. Не се знае колко голямо ще се роди, как ще наддава после и кой размер кога ще му стане. Големия носеше 62 р-р на месец и нещо, сестра му носеше същия р-р на 3м и нещо. Свекърва ми беше купила за големия различни размери дрехи (56, 62, 68) не много по 1-2 комплекта. В единия 56 изобщо не успя да влезе, беше му малък. 68 ги беше купила есенни леко ватирани даже, а на него му ставаха в най-големите жеги.

# 164
  • Асеновград
Червенокоске, да ти имам НЕжеланието за пазаруване, аз съм точно обратното!🤪 Ако ми беше по-близо с удоволствие щях да ти напазарувам.😄😅 Пък мъжа ми да го оставя да пазарува сам бебешки стоки- никога!!😳😂😅

Те повечето ми дрешки са бодита с дълъг ръкав и панталонки, даже панталонки няма толкова, та който и сезон да се падне дали ще е есен, зима или пролет все ще влязат в употреба, от най-най малките не съм взимала изобщо, май имам 1-2 бодита и това е, ще го преживея ако не ги облечем. ☺ Плюс това имам бременни приятелки, повечето дрешки при тях ще идат сигурно.
То с дрешките си е тото, така или иначе не знам колко голямо ще се роди, не мога да взема само един размер.

Общи условия

Активация на акаунт