АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 358
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Аз гледам в момента и не мога да установя каква е разликата между кенгуру и раница. Може ли някой да изясни?

Кенгуруто долу е като гащи, бебето виси на тазобедрените си стави, въпреки че напоследък масово виждам “ортопедични кенгура”, раницата хваща детето до коленете, крачетата са на буква М и не се травмират тазобедрените стави

Тук се вижда разликата в позицията на крачетата

# 196
Кенгурата, който аз съм виждала и което ми донесоха нямат и колан около кръста на родителя. Цялата тежест се поема от раменете. И освен това е и страшно паянтово. През цялото време имах чувството, че ако не я предържаме ще се изхлузи, а бях я стегнала максимално към мен. Не беше и малка, на 6-7м, т.е. беше достатъчно стабилна и седеше стабилно. Ако ще пробвам нещо със сигурност ще е раница. Това за библиотеките под наем беше много добра идея.

# 197
Аз гледам в момента и не мога да установя каква е разликата между кенгуру и раница. Може ли някой да изясни?

Кенгуруто долу е като гащи, бебето виси на тазобедрените си стави, въпреки че напоследък масово виждам “ортопедични кенгура”, раницата хваща детето до коленете, крачетата са на буква М и не се травмират тазобедрените стави

Тук се вижда разликата в позицията на крачетата

Значи, в такъв случай, аз съм взела раница. Просто го наричам кенгуру.

# 198
ShukM, може да ти прозвучи цинично, ама сега не се бяга в полето по време на война. Та в мазето на някоя болница, ще ти направят секцио. Дано не се налага и си останем само с опасенията. Нямате си на представа как се сменят приоритетите.

Естер, благородно завиждам. Това е едно от любимите ми места. И аз искам на море. Вече 2 пъти отменям билети, заради войната. Дано ме огрее юни, поне за малко.

За бебеносенето, в бейби бокса ще имам слинг, та ще видя дали ще се справя с него и дали ще ни допадне идеята. Раница винаги можем да поръчаме.

Днес бях да търся бански, някой на промоция естествено, за 3 месеца нямам намерение да давам пари. Те изкарали летните неща и няма от тези типично спортните прибрани, че да не падат презрамки и да не изскачат цици. Голям ужас. Ще търся нещо от Амазон.
Погледнах и бебешките неща и си останах с поглеждането… Голям съм темерут, нищо  майчинско няма в мен, добре че детето си има по-свестен и отговорен баща от мен самата🥹

# 199
На мен ще ми дадат раница за носене да пробвам. Дали ще ми е удобно не знам, но преди да купувам искам да пробвам. Слингът май е за малки бебенца, обаче ми се струва малко странно как го пристягаш към тялото, хем да е стабилно, хем да може да диша 😄.

За войната притеснявам се, не че ще има война в България, а че ще повлияе на цената на живота, както и се случва вече. Да вярно деца са се раждали и се са отглеждали и във войни и може и с по-малко от колкото си мислим, че е необходимо, обаче нужен ли е този стрес в 21ви век. Имаме роднини от Украйна, сега се опитваме да устроим по някакъв начин и техния живот.
На мен най-голямото ми притеснение е за жилището, което се стремим да имаме. Теглили сме кредит, искаме да строим къща, имаме някакви спестени пари..а цените летят нагоре..и изобщо дали ще се справим.

Разбира се най-важното е да сме живи и здрави и да мине леко раждане! Пожелавам го на всички!
Още не се е родило това човече, обаче вече толкова много го обичам! Като вляза в някой магазин и като видя нещо хубаво искам да го купя, доставя ми удоволствие като пазарувам за бебка. Но съм спряла с пазаруването,  само гледам! Трябва да преброя дрешките по размери от кое по колко имам.

Висока съм 158, бях 50кг, днес се тегля 58,5…миналата седмица бях 57,7. Много ми се вижда за седмица, реално само на корем съм качила и не ми изглежда толкова голям..май. Нямам отоци по краката за сега. Четох, че за този период на бременност по 0,5кг на седмица било нормално.

Да добавя..че стана дълъг пост.
Много искам да идем на море през юни, обаче се притеснявам да не взема да родя по-рано. А на есен пък ми се струва абсурдно.

# 200
  • София
Здравей DVS28. И аз наскоро се записах при Аг по ЗК, защото частният не ми дава болнични без престои в болницата. Препоръчвам д-р Мадлен Китанова. Моя приятелка роди при нея, много е симпатична, спокойна и отзивчива. Във форума ѝ има контактите. Ако не ги намериш, ми пиши на лично, ще ти ги пратя.

Момичета, можете ли да ми препоръчате добър АГ за проследяване по НЗОК в София? Досега се следя на частно, но вчера ЛЛ ми даде направление и не пречи да се запиша успоредно и по НЗОК, най-малкото за второ мнение.

# 201

Погледнах и бебешките неща и си останах с поглеждането… Голям съм темерут, нищо  майчинско няма в мен, добре че детето си има по-свестен и отговорен баща от мен самата🥹
Не си само ти. С първото се сетих едва ли не в началото на 9м да пазарувам. Само кошара имах преди това и то защото ММ ми даде зор да поръчам. Комплекта ми за кошара е от свекърва ми. Дава ми зор, дава ми зор жената да идем да си избера обаче аз нямах никакво желание. Накрая отиде и ми купи сама. В началото се ядосах, че е отишла без мен, после се сетих, че тя от два месеца ме врънка да ходим и аз все си намирам причина да не отида. Успокоих се, че ако не ми харесва ще облека в завивката в друг чаршаф, а комплекта чаршафи ще го ползвам за резервен. Обаче ми хареса и ходих да ми шият и такъв горен чаршаф за завивката. Втория комплект чаршафи го взех малко преди термина ми. Абе никакво желание да пазарувам нямах. Даже не съм се и заглеждала. И с второто същата работа. А сега даже не съм се и наканила още да започна да гледам поне дрехи за изписване или нещо от нещата, който имам да вземам.

# 202
  • Асеновград
Явно не обичате да пазарувате попринцип.
Аз съм си типичната жена която обожава да пазарува! Ако е изгодно пък съвсем.😃 Та бебешкия шопинг е нещото което с най-голямо нетърпение съм чакала и ми е най-готино да празувам такива неща. Направо като си помисля да си направя списък и да ида и да купя едно по едно нещата, а пък после да си ги подредя като стане готова стаята и направо изпитвам душевен оргазъм. Хаха🤷🏻♀😂🤣 Но аз съм си много педантична, и обожавам да организирам и да подреждам попринцип.😁😁 Може да разхвърляме в нас примерно известно време, но като трябва да се оправи къщата всяко нещо си има място и всичко ми е подредено под конец. Малко съм като Моника от Приятели.🤓😅 В гардероба ми е всичко по категории и по цветове подредено, мисля и бебешките неща така да ги подреждам в органайзери в скрин, а пък връхните дрешки и по-обемистите на закачалки в гардероба. Даже чорапите ми не са на топка ами са сгънати само на две и седят изправени в органайзери по цветове...🤪
Знам че няма да имам време винаги да е така подредено, то и сега нямам понякога, но като се размести леко подредбата и като намеря свободно време изкарвам всичко от гардероба и си го подреждам наново. 😆

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 23:09 от Yana.GG

# 203
Аз да се оплача Sad утре влизам в болница. Днес на прегледа шийката ми беше 18мм и ще ме подготвят за серклаж. ММ има рожден ден в събота и имаше приготовления за празник, но.... Много криво ми стана.
Микробиологията ми от преди месец не беше чиста и за това ще чакаме 4-5 дни да излязат новите резултати.
Относно войната... От 2 години не гледам новини, а може и от повече. Мисля за нещата, които мога да променя, за другите не се притеснявам.

# 204
M_lady, пожелавам ти успех с манипулацията! Бях чела, че серклаж се слагало до някаква по-ранна седмица, а после било нещо друго. Да кажеш после как е минало и какво точно са ти сложили!

И как така се скъсява шийката? Усетила ли си нещо?

# 205
M_Ladyстискам палци резултатите да са добри и да действате.Опитай се да запазиш спокойствие до колкото е възможно.
YanaGGи аз преди така си редих чорапите ама нещо напоследък хич нямам място за такива подредби.За бебче съм взела едни пластмасови панерчета да ги ползвам за органайзери.
ShukMнямаше да забележа разликата , мерси за полезното инфо!
Момичета да попитам , поръчвали ли сте бельо от сайта Astratex? Установих, че оня сутиен за кърмене от Sinsay не ми е удобен, а и ми е малък вече и искам нещо по - качествено.Поръчах два от там и силно се надявам да са удобни .Замислих се , че е важно удобството на бюста - да няма пристягания,които могат да причинят запушвания и болка или пък някакви деформации. Не са от най скъпите - по 45 лв. броя , но би трябвало да са читави - все пак не са за 15 лв.

# 206
Ох, Лейди, стискам палци! Не го мисли рождения ден, ще празнувате много рождени занапред, важно е сега да избутаме още малко. Аз много се притеснявам за шийката... Чак на 9-ти съм на преглед при лекаря, който всеки път ме гледа с вагиналния трансдюзер... Другият не знам дали я следи поне през корема като ме гледа, но нищо не казва. Всеки път казва само "чудесно, чудесно, много съм доволен" и това е... Аз и магнезий не пия, а си имам контракции от време на време. А вчера станах в 06:30 и цял ден бях на крака, успях да прилегна чак към 20:30. Днес пак се изморих. Малката като е на ясла гледам да свърша това-онова и се преуморявам...

За сутиениете на Астратекс, съфорумки бяха поръчвали преди време и бяха доволни. Аз от 4-5 години по-рядко нося сутиен. Зимата като съм с по-дебели блузи пропускам почти винаги, но лятото като излизам съм винаги със. Обаче първата ми работа като се прибера е да го разкарам Laughing Преди 4-5 години мамолог ми каза, че е много важно сутиените да са без банели и оттогава насам си купувам само меки сутиени.

# 207
Орехче много е рано още за сутиени за кърмене. Бюста ти още ще расте. После като родиш пак пораства докато се нормализират нещата с кърменето. Аз тъй като така и не можах да си намеря сутиен за кърмене предния път ходех без, но аз така или иначе вкъщи си ходя без сутиен, само като излизахме си слагах обикновен. Наистина трябва да ти е удобен и никъде да не ти притиска, не трябва и да е стегнат. Сега си взех едно бюстие, което става и за кърмене, но то в момента ми е добре, предполагам, че като дойде момента ще ми е малко, но по голямо нямаше. Имам две поръчани от Китай, въпреки, че сигурно и те ще са ми малки. В момента ми трябва сутиен с обиколка 100 и чашка G, а такива няма, а след 2-3 месеца сигурно ще ми трябва по-голям. Лошото е, че ще е лятото и навън няма как да съм без никакъв сутиен. Предните пъти сутиена, с който си ходих докато родя, след това ми стягаше, но може би след около месец, месец и нещо пак ми беше удобен.

# 208
M_lady, аз съм със серклаж правен в 16г.с. Попринцип до 23/22г.с знам, че се прави. Моят серклаж е превантивен, заради първата бременност и скъсената ми тогава шийка.
През настоящата бременност шийката беше 3,2, така и остана след серклажа. Обаче предната седмица се установи скъсяване 2,8 и съм на легло отново. Ако нещо те интересува за манипулацията пиши ми. Моят серклаж уж беше на чиста МБ  но в деня на манипулацията взимат проби отново и хоп изолират Е.коли, така че ..гаранции няма, моят АГ каза че е възможно да се появи за 24ч и факт, че сега я боря. Серклажът правих в Надежда и бактерията видях, чак 3 седмици след серклажа, защото тогава чак успяха да ми пратят епикризата, което намирам за некоректно! Аз 3 седмици нося Е.коли без да знам..
Стана дълго, но успех! Ако е класически серклаж за 30 мин и ще си готова.
Аз съм с термин 05.09, но предвид обстоятелствата следя и двете теми 🙃

Само да добавя, че след серклаж доста често шийката се удължава, така че успех!

# 209
Аз никога не съм носила сутиен, с изключение на моментите, в които е трябвало да сложа Бяла риза и костюм за официално събитие. В началото на бееменността също не носих. Вече имам стрии по гърдите и не знам дали съм щяла да избегна нещо, ако съм била със ситуен, но както и да е. Примирила съм се, че каквото такова. То е ясно, че тялото ми няма да е същото.

Купих си (мисля, че от H&M) няколко бюстиета, които стават и за кърмене. Мисля, че гърдите ми вече няма накъде да пораснат, защото са огромни. Може и да греша, защото от седмица усещам напрежение и лека болка. Ще види докога ще ми стават.

M_Lady, пожелавам успех! ❤ Всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт