Родени през март - тема 2

• 22 308
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
И аз го навличам. Но като заговорихме за къс ръкав, се замислих, че трябва да взема слънцезащитен крем. На коя марка сте се спряли? С баткото не си спомням какво ползвах.

# 196
Mira, и ние бяхме долу горе в същото положение с кожичката на лицето. Нашето беше като лишей и червено, като мажех с крем направо пламваше в червено. В интернет ми изглеждаше като дерматит. Педиатърът каза само да мажа със зехтин на водна баня или крем здраве, но аз още от преди това почнах с моя крем за лице, който е и за бебета и възрастни. Казва се topicrem за атопипна кожа. След няколко дни мазане се оправи и сега е мекичка и чиста. Но от утре ще продължа с млякото на биодерма, а този ще ползвам при екстремни случаи.

# 197
За слънцезащитата аз знам, че до 6-я месец не е добре да се ползва такава и поради тази причина и бебето не се излага на пряка слънчева светлина. Това съм спазвала с баткото и спазвам и сега. Иначе като марка след това съм ползвала почти всички, но най-добър състав открих, че има Мустела и него ползвам.

# 198
Аз взех 50+ спрей на Hipp, пише че е 0+.
Колкото и да не я излагаме на слънце, все пак има контакт 🤷‍♀️ То е ясно, че няма да сложиш бебето да се препича.

# 199
  • София
Аз водих Бебчо на дерматолог, защото имаше едно петно под мишницата и му ставаше мраморно и по-червено особено след баня. Каза, че ще го израсте и ще отшуми само и няма нужда да го третирам с нищо. За слънцезащитата ми каза след 6-ти месец и много да го пазим лятото от слънцето, защото е много нежен с най-светлата кожа тип 1. Затова ми стана странно като прочетох във Facebook групата пост, че майките вадят “летния кош”, защото било топло на бебетата в “зимния кош”. Не съм видяла производител досега да продава зимни и летни кошове, а кош за новородено и седалка за след 6м. Аз сега едва го опазвам от слънцето като слагам покривалото и пелена ако сме срещу слънцето и вътре е само по боди с къс ръкав отвит, представям си в седалката. Освен това моята количка има чупка на дупето, а не е с пълно легнало положение и едва ли ще му е толкова удобно да спинка в седалката вместо в коша с матраче.
Аз ползвах козметика на Биодерма и олио на Хип, но му се появиха сухи петна по крачетата и поръчах олио и хидратиращ лосион на Биодерма. Дерматологът ми препоръча да ползва козметика на А-дерма и поръчах душ-гел, крем против подсичане и крем за лице Primalba Cocoon, който е страхотееен. След бебешкото акне кожата му беше малко грапава и бях мазала с кремове на Weleda и Hipp и малко се пооправи, но след този на А-дерма стана невероятно мека и нежна. Жалко, че в тази серия нямат крем или олио за тяло. 🥲 Сега съм се заринала с бебешка козметика.

# 200
То това с "летния" и "зимния" кош си е някаква нашенска измислица пак Simple Smile Кошовете са легнал до 6 м и седалка за след 6 м и естествено, че за новородено си е най-добре легналия кош, нищо че и седалките имат легнало положение, но то е за по-големи. На някои легнали кошове се отваря гюрука и имат мрежички за през лятото, но и да нямат пак не е толкова страшно. Аз през лятото, когато сме в джижение винаги мятам пелена върху крачетата, някаква тънка, ефирна и също таква върху сенника, ако возя срещу слънцето. Иначе ако сядаме, сядам винаги някъде на сянка или ако количката е на слънце я завъртам така, че да не пече в бебето, но като цяло избягвам да оставям количката много време на слънце, защото наистина се нагрява.

Козметиката на А-дермаа е много добра, на мен също ми е помаагал много, тъй като през зимата имам жесток проблем с кожата на ръцете, която ми беше напукана до кръв и с крема на а-дерма всичко се оправи.

# 201
вижте серията на Адерма exomega  - изключително доволна съм от крема за тяло!

# 202
Момичета, които ползвате ергономични носилки, бебчетата седят ли спокойно. Моят заспива, но като поседи и започва да мрънка, да плаче. Чудя се дали не му е удобно. Купих на Исара след консултация. Вече се чудя дали пък не го поставям правилно. И като отпусна и като затегна пак не иска много да седи. Вие как ги слагате, по-прилепнали към вас или по-отпуснати?

# 203
Днес пих хапче за спиране на кърмата, защото едва събирам 50 мл общо за деня. За сега имам още малко замразена. Чудя се да вмъкна ли по 1 хранене на ден с Ам, за да й сиква коремчето или директно да преминем на АМ.
Като цяло храненето е сложно. 3 дни яде, 2 е на диета. Иначе добре си наддава, за това гледам да не се филмирам.
За предпазване от слънцето ползвам на Нивея 50+ за бебета от 0+. Колкото й да я пазя тя запопна да хваща тен и за това й взех кремче.

# 204
Здравейте, какъв репелент ще използвате за сезона на комарите? С баткото ползвах Бочко 0+, но явно е спрян от производство и намирам само за над годинка.

# 205
Здравейте, какъв репелент ще използвате за сезона на комарите? С баткото ползвах Бочко 0+, но явно е спрян от производство и намирам само за над годинка.

Предо време моя позната фармацефт ми обясни,че формулата на бочко е същата,но тъй като нямат тестове над новородени с продукта ( няма майка която да си даде новороденото бебе за тестове на леларства) няма как да го продават за 0+

# 206
Все още съм с тъкан слинга и следя да има с-образна извивка на гърба. Ако е прилепнало, не знам доколко се получава добре стойката. Трябва да се види. Времето се затопли и не е изключено, да му е топло на бебето.
Момичета, които ползвате ергономични носилки, бебчетата седят ли спокойно. Моят заспива, но като поседи и започва да мрънка, да плаче. Чудя се дали не му е удобно. Купих на Исара след консултация. Вече се чудя дали пък не го поставям правилно. И като отпусна и като затегна пак не иска много да седи. Вие как ги слагате, по-прилепнали към вас или по-отпуснати?

Стоил сигурно е вече 6кг, но нощем не пропуска хранене, само на кърма е. По съвет на педиатърката опитах с вода, но отказва да пие и не се успокоява, докато не му дам да цока. Вашите бебчета как са с нощното хранене и паузите?

# 207
ползвам този на Бочко, но пръскам по количката или по клинчето - не директнл върху детето.

# 208
  • София

Аз гледам краката да са на буквата “М” и гръбчето на буквата “С”. Понякога ако колана ми е прекалено високо или ниско и стегна, виждам, че съм изправила гръбчето и коригирам позицията. На 28градуса го носих един час и спа и не е мрънкал, че е топло. Единствено не мога да му фиксиран добре главата и седи малко килната и я поправям от време на време.
Моя Симеон е на смесено хранене като през нощта минава само с кърмене. Ляга към 22ч и се буди в 3-4ч задължително. Някои вечери Цока по-стръвно като е гладен, други много бързо се унася и заспива и съответно като го върна в неговото легло веднага се буди и пак наново. Затова ако не мога да го приспя хубаво го взимам при нас на спалнята да дремна още час-два, дори и разпокъсано.

# 209
Ох, момичета, изчетох ви най-после. Ние сме в ремонт и се сетете какво ми е с бебе и майстори. Да, луда съм, знам.
Толкова неща исках да ви кажа и да ви питам, че забравих половината.

Бъбълс обръщам се първо към теб да ти кажа, че припознавам себе си в твоите постове. Еднакви сме по отношение на притеснението. С първото дете не се тресях толкова честно казано, може би защото бях много по-малка, сега обаче сe шашкам за всичко.

По отношение на ваксините - минахме всичките ваксини, педиатърката ги раздели. Първо беше ротавирусната , нямаше никаква реакция. После хексацима, при която също нямаше реакция, само поплака значително. На следващата обаче имаше температура, макар и не висока, но не беше хич спокойна, вечерта не спря да плаче. Иначе веднага лепих кул патч и двата пъти, защото с каката помагаха да няма поне болка.

Да ви питам кърмените бебета по колко дни може да не се изходят? Бебка не беше акала 5 дни и чак на шестия се изака и много се притесних. За съжаление не мога вече по никакъв начин да и дам омнибиотик панда, защото не пие от шише, иначе много добре и действаше. И тук да засегна следващия проблем. Не иска да пие от шише изобщо. Преди пиеше, сега не. Оставях я при майка за по 2-3 часа, мъчих я по всякакви начини, изчаквах максимално да огладнее и не. Взела съм шишета на нук и с каучуков и със силиконов биберон (наподобяващ зърна уж). Не става и това е. А все пак понякога се налага да я оставя за 2 часа на някого и става много сложно. Не искам да се дере от рев, а аз където и да съм да тичам да я нахраня. Днес ще ходя да взимам друго шише вече да направим последен опит.

И аз още нямам цикъл, от време на време обаче имам по малко розово или кафяво зацапване само при забърсване, това дали е нормално, понякога е доста слузесто.  При моята АГ се чака с часове и ми е много трудно да отида, но ще трябва май.

Сега наболелите в главата ми въпроси за развитието на бебка. С каката бях побъркана тотално, от като навърши 1 месец, до втория беше само по корем, за да започне да си вдига главата. Постигнах го в крайна сметка де, на 2 месеца и 8 дни си я вдигаше и задържаше. Сега на бебка не и допада много да стои по корем и се притеснявам, че още не си вдига хубаво главата и да я задържа. Вашите бебоци кога започнаха да го правят? Почвам вече да се паникьосвам, а знам, че не трябва, но не мога, идва ми отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт