Родени през март - тема 2

• 22 315
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Хера, може да пробваш да даваш омнибиотик с лъжичка или с пипетката от панадол. Аз така давах, въпреки че беше мъка понякога.

Относно главичката, ние я вдигаме и задържаме до 10-15 секунди само. Пада голям рев всеки път по корем и заради връщането на храна ме е страх и го слагам само при смяна на памперс (ако не реве отначало). Та може би и ние изоставаме в това отношение.

# 211
За главичката казват, че горе-долу към 3-4-я месец трябва да могат да я държат стабилно, т.е. да се задържа изправена без рязко да се забива напред или да си я олюлява настрани назад, така че съвсем не сте изостанали. Бебка също постоянно вири глава, но както си я вири в следващия момент я е забила в мен или почва да се люшка и си трябва придържане.

# 212
  • Варна
Хера, това с шишето е период. С каката, в началото имах такъв, но не се сещам след колко време мина. Дано при вас, да мине бързо.
Задържа си главичката що годе. Някои деца са "по-мързеливички", не, че не могат да правят някои неща...
Аз взех раница на Чико 0+, но нещо не успявам да я наместя в нея, не иска да свива краката на "М"/като ги изпъне надолу и се стяга, като балерина е/.
Относно акането: Адриана го прави рядко, но не чакам повече от 3дни, на 4-тия правя клизма. Смених пробиотика и за сега има ефект, но не съм много обнадеждена. И каката беше , но всичко се оправи, когато я захраних.

# 213
Момчета да попитам, налагало ли се е на някоя от вас да спира кърмата си? Може ли да мо каже с кои хапчета и по каква схема?
Имам 2 мнения от двама лекари и да си сверя часовника.

# 214
Момчета да попитам, налагало ли се е на някоя от вас да спира кърмата си? Може ли да мо каже с кои хапчета и по каква схема?
Когато ми се наложи да спра да кърмя с големия ми син, беше на 10 месеца и ми откриха Базедова болест(щитовидната жлеза) тогава трябваше заради лекарствата да спра кърменето, но понеже знам, че хапчетата за спиране на кърма са вредни и могат да нанесат щети след време, реших постепенно да спра кърмата. Тоест спрях да кърмя за един ден, но кърмата я спрях за около седмица след това, изчеждах по малко (все по малко и по малко) пиех и лецитин (хранителна добавка) за да не ми се запушат каналите и край за няколко дни по естествен път спря.
С кърмата нямаше проблем, но малкия отказваше адаптираното мляко, та имаше малко зор...
Ние от 2 3 дни голяма мъка с по топлото време... Ако е с дълъг ръкав, мрънка топло му е, дори не суче хубаво, защото се загряваме един друг... Ако го съблека.. Веднага пък вечерта запушен нос.. Докато се нагласим с по топлото време ще е мъка

# 215
Моята я спрях с Рицинус 30СН по препоръка на хомеопат и постепенно намаляне на изцежданията. За няколко дни пресъхна.

# 216
Ако причината за спирането е, че имате малко кърма, то нямате нужда от хапчета. Изцеждайте всеки ден като намаляте количеството до нула накрая и тя сама ще спре. Примерно ако от едната гърда изцеждате 50 мл, изцеждате 1 дни 50, 2 дни 40, 2 дни 30 и т.н. Като стигнете до нула изцеждате само в краен случай, ако имате бучка и то толкова, колкото да се облекчи положението.

# 217
Хера, благодаря ❤️ Хубаво е човек да знае, че не е сам. Като цяло форума много ми помага. Нашата темичка най-вече! Златни сте. 🤗

За времето по корем и аз все притеснявах, защото много връща и не го слагах често в началото. Но пък много го разнасяме изправен на рамо и започна да държи главичката. Клюмва по някое време, разбира се. Първия месец много спеше върху мен по коремче и сигурно и това е допринесло. От скоро започнах повече да го слагам по корем - като се разбуди и не е много нервен, като сменям после памперса, когато чуя че му пука много корема, вечер докато правя масажи. По съвет на док, като искам да го обърна по гръб, го задържам на една страна, за да прави опити да се обърне сам. Малко ми е страшно, да не прецакам някоя става и за сега не го правя често.
Ако бебчето не обича да седи много по коремче, може да пробвате с тези специалните възглавнички, не знам как се казват... 🙄 Племенника го слагаха на такава, защото много плачеше иначе. Сега аз я ползвам и малкия се кефи, защото издава звуци и вибрира. 😅 Или не знам, той на всичко дава вид, че се радва. 🤦‍♀️😄

За шишето моя син също се дърпаше в началото. А сега пие каквото му дам, без значение шишето 😅 Най-много му допада това на Лансинох. Но той рядко се храни от шише.
Аз все още го обличам с два ката дрехи (боди с къс и ромпър). Но забелязах, че крачетата му се изпотяват.. Както беше писала Europa, във Варна е малко по-хладно от другите градове. Като цяло последните дни е много тъпо времето. Вали и е облачно. Вчера цял ден аха да завали цял ден и не излезнахме (не валя в крайна сметка). Днес същата работа. 🙄

# 218
  • Враца
И аз щях да питам как сте с нощните хранения и по специално бебетата на кърма. Моето момче си се буди по 2 пъти всяка нощ, аз не драматизирам, знам, че е малък, но да си сверя часовника.

# 219
Бебка не се буди вече нощем, батко й се будеше да яде по веднъж докъм 8-я месец. И двамата са били на кърма.

# 220
От храненето след банята ,което е към 20:30-21ч се буди към 3,после към 6ч.Аз съм много доволна 😁
 Също с баткото беше чудо с храненията през нощта, общо взето накрая след 3м безсъние се предадох и го взех при нас на спалнята и нон стоп висеше  на гърда...А сега малката сама си прави този режим.

# 221
Еха колко интересни неща сте изписали, прочетох ви на един дъх докато зайо суче 😄 Относно акането на мен ми е най-проблемната тема, защото той ака през три дни. Всеки път питам педиатъра и тя каза, че е нормално за кърмени бебета до седмица. Аз продължавам да не съм убедена колко е нормално и много се чудя дали да не пробваме омнибиотик панда, педиатъра също го препоръча. Просто не исках да давам излишни лекарства пък било и пробиотик.

Bubbless днес се наложи да го облека по късо ръкавче вкъщи за първи път защото беше много активен - рита и мята ръце цял ден, даже започна да посяга към играчките за първи път и зверски се изпоти.

Някой беше писал че пуска детски песнички от ютуб и пее на бебето - днес пробвахме и много му хареса.

С кърменето изненадите продължават - сега едната ми гърда пуска някаква струя под налягане и той се дърпа, не я иска. Докато разбера че е от това… Сега сложих протектор и уж му харесва. Но пак постоянно е гладен и никакъв режим само с кърмене не мога да направя. Изобщо имам чувството че кърмя нон стоп 😕

# 222
Бебока спи по 6-7 ч през нощта. Понякога заспива в 00ч,1ч,2ч...различно.
Акане 1-4 пъти. Само на кърма.
Аз също пускам песни от ютуб и пея, че без акомпанимент съвсем не ставам. 🤣
А по принцип кърмата не излиза ли на силни струйки? Поне при мен е така. Като се препълнят струи и без да стискам...
Europa, като каза за посягането. На моя още са му свити в юмрук пръстите.. Вашите така ли са?

# 223
Много съм боса в това кърмене, аз се изненадах като видях такава силна струйка без да се стиска, буквално той изплю зърното и струята продължаваше без да има засмукване. Може да е нормално, но той явно не може да се справи с поглъщането и се дърпа.

Bubbless, доскоро държеше ръцете си само в юмручета, все още предпочита така, но от седмица-две започна и да ги отваря от време на време. Аз само  пъхах пръст в дланта му да го стисне от време на време без да го притеснявам много. Но го беше страх да посяга към играчките, само ги гледаше, даже бях решила че ще е плашлив.  Днес за първи път някакви първи опити да докосва едната с отворена ръчичка, но плахо все още.

# 224
Нормална е струята, няма страшно. И при мен се случва.
Ръчичките и при него са така, от скоро ги отваря, забелязах че ги заглежда и ги пъха в устата без да е гладен. 😅

Общи условия

Активация на акаунт