Родени през март - тема 2

• 22 332
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Нас ни мъчат газове само.. не знам дали може да считаме това за колики. Последните няколко вечери се буди и започва да рита с крачета и това по час два с прекъсвания, докато не излязат. Много ми е жал.. днес от 12:30 започнаха. Слагам го вече по корем и през нощта и ме е сърах да го нахраня, че от ритането и напъването вчера направи два фонтана в леглото. Ако някой се сблъсква с нешо подобно да сподели какво прави, аз давам Лефакс засега и правя масаж и гимнастика с крачетата.

# 256
Благодаря Europa, може някой път да се разходим там. На мен ми е далече иначе. Разхождам се в парк Възраждане.
Нещо такова е и при нас както описвате - свива и изпъва крачета най-вече след хранене. Изплаква единично от зор и постоянно чувам червата му да пукат. Рядко го чувам да пръцка. Обикновено по това време 6-7ч. Много интересен, защото спи (със затворени очи е), но се върти и пръцка 1-2 пъти. 😅 После продължава да се върти, спи, върти, спи и тн...
И акането е трудно също. Не помогнаха пробиотици. Гастроентеролога каза че е нормално за бебетата. Един вид не са се научили да го правят още. Термина е дисхезия на новороденото. 🤷‍♀️
Моник, при нас ни се случва често да повърне обилно от напъването (и фонтани е имало). И също се буди от цялото това нещо. Няма значение денем, нощем, в количката, в леглото и тн.. Давам и аз Лефакс, но не постоянно, а само ако стане много зле положението. Страх ме е да не се запече нещо, че само това липсва. Снощи сякаш много добре подейства и мисля да го давам всяка вечер. 🙄

# 257
Bubbless лефакса действа с натрупване, та го давай поне веднъж дневно, но имай предвид, че симетикона запича.
При нас омнибиотик пандата много помагаше за акането, но след като вече категорично отказва шише е невъзможно да го дам. Пробвах със спринцовка от панадол, с пипетка, ами не става. Дави се и просто ме е страх всеки път като се задави и не мога да си го причинявам.

Към кърмещите мами. Помня, че някои от вас бяха болни, какво пиете? Бях два дни с температура и болки в гърлото, пих нурофен и парацетамол. От вчера обаче имам ужасна влажна кашлица, усещам секрети и кашлям като магаре непрекъснато. За сега смуча парагрип и цинабсин. Сещате ли се за нещо друго? Тавипек дали е ок?

# 258
На мен ми бяха изписали Стодал за кашлица, Тантум Верде спрей за гърло, парацетамол до 3 на ден. А и Авирон.

# 259
Авирон и аз пих докато кърмя.Дори антибиотик Амоксиклав 10 дни заради инфекцията на бъбреците.И нефролога и педиатърката казаха,че е съвместим.Нямаше последствие за бебето,хем беше на 1м тогава.Така ,че ако се наложи (дано да не се!) има варианти. Тавипек пих бременна с Ковид и много ми помогна в комбинация със сироп Грин Тус.
Бързо оздравяване!❤

# 260
Здравейте! На 17.03 моя мъник направи 2 месеца. Вчера бяхме за ваксина. Биха му в двете крачета. Веднага след това заспа и така 2 часа. После беше мъка. Яде, пръцка, разстройство, което продължава и днес. Мнооого мъчителни пръцкания. Не плаче, но се напъва и се чува страшен звук. Вчера вечерта имаше 37градуса, днес 37.5. Дадох и в двата случая Панадол Бебе. При Вас имаше ли разстройство?

# 261
При нас беше рядко акото и по-начесто. Педиатърката ни предупреди, че е нормално от ротавирусната. Не знам дали нея сте слагали, но ако да спокойно, всичко е в норма Simple Smile Сигурно една седмица след нея акаше почти след всяко хранене, а нормално го прави 2-3 пъти дневно.

# 262
Тъкмо си помидлих, че коликите са отшумели и запопнаха с пълна сила. Даже отказва да се храни от 3-4 дни. Яде по малко по-често. Стигаме до 10 хранения. Ужас е. Свива крачета и пръцка. Преди давах Еспумизан на капки. Мисля пак да взема.
Да като кърмех 2 пъти бях болна с отхрачваща кашлица. Пиех Азитромицин. Има международен сайт за кърменето, вкойто се проверяват лекарствата и удачни ли са за прием. Там пише, че е подходящ за кърмачки.

# 263
Да, сайта е е-lactancia, но няма информация за всички лекарства там, затова реших да се допитам до вас, че все пак е по-добре някой от опит да каже.

# 264
Лефакс давах по цял ден, преди всяко хранене и имаше доста добър ефект. С 1 път на ден не знам дали ще има облекчение. Не се е запекъл.

Мисля, че го мъчат венците. Постоянно си слага ръцете в устата и видимо го дразни. Мислех си, че е рано, но явно може отсега, а зъбчето може и след няколко месеца да избие.

# 265
При нас беше рядко акото и по-начесто. Педиатърката ни предупреди, че е нормално от ротавирусната. Не знам дали нея сте слагали, но ако да спокойно, всичко е в норма Simple Smile Сигурно една седмица след нея акаше почти след всяко хранене, а нормално го прави 2-3 пъти дневно.
Не ...не е Ротавирусната. Тази Полиомелит, инфлуенца, коклюш.

# 266
Момичета попадам на различна информация, но около 8 9 седмица има ли скок в разтежа. Някакъв кошмар продължава вече няколко дни. През деня е ангелче спокойно, усмихнато бебче... Вечер стане ли 20:30 се започва истеричен рев.. Носим се до 22:00 когато го къпем... Тогава кротува и после започва пак до 00:00ч. Дърпа се от гърда пищи, после засуква настървено, гълта много въздух, рита, опъва крачета като брутални колики.
При вас пак да питам профилактичните изследвания как са. Моите уж нормални, но има малко изменения. Предполагам защото съм все болна. При вашите бебчета наблюдавате ли как да кажа, като нервен тик в рачичките на моменти?
Ако хапвате повече шоколад забелязвате ли раздразнителност в бебето? .. Ще го намаля няколко дни да видя, може да е от това, че си позволих предните дни да похапна шоколадови неща..щом и пъпки ми излизат по лицето... А така ми се яде🙄🤣

# 267
Да, в 8-9 седмица се води скок. Аз се водя от тази съатия - http://m.moetodete.bg/spodeleno-ot-mama/8-te-fazi-na-rastej-prez … na-na-deteto.html.

Някой би ли препоръчал детски гастро за София? Ако работи със ЗК ще е плюс, че ми писна да давам пари за частно и да не ми казват нищо повече от това, което знам.

Малко инфо към момичетата от София - на Фурлакис графика вече е запълнен до Септември, когато се пада 6-тия месец на повечето ни бебета и трябва пак да се посети(поне на нас така каза). Аз запазих час да си имам Simple Smile

# 268
  • София
Да, в 8-9 седмица се води скок. Аз се водя от тази съатия - http://m.moetodete.bg/spodeleno-ot-mama/8-te-fazi-na-rastej-prez … na-na-deteto.html.

Някой би ли препоръчал детски гастро за София? Ако работи със ЗК ще е плюс, че ми писна да давам пари за частно и да не ми казват нищо повече от това, което знам.

Малко инфо към момичетата от София - на Фурлакис графика вече е запълнен до Септември, когато се пада 6-тия месец на повечето ни бебета и трябва пак да се посети(поне на нас така каза). Аз запазих час да си имам Simple Smile

Ние сме ходили при Хаджийски, моя приятелка при Лазарова. И двете сме доволни. И двамата работят с НЗОК и се запазват часовете през Супердок. Аз и сега съм запазила час за д-р Хаджийски за юни. Искаше ми се да го заведа при д-р Лазарова на второ мнение, защото имаха разминаване с препоръките на педиатъра, но има свободен час чак за началото на юли месец. Ти при кого си водила детето?

# 269
На моето момиче до този момент уж не й влияеха тези скокове в растежа.Вчера обаче беше кофти ден.Много нервна,приплаква често,спи по 5-10мин през деня,често се хранеше.Точно първия ден на 12-та седмица беше.Вечерта след банята обикновено спи от 21 до 3,но вчера се събуди след около половин час и до 23 я разнасяхме и накрая на гърда заспа.
Тик на ръчичките не съм забелязала, но на моменти (когато я носи баща й с лице да гледа напред) и сякаш тръпка преминава през цялото й тяло,главичката примръдва наляво надясно и издава звук .Подозирам,че може да й боцка от наболата му брада,защото само в него го прави и в тази поза 🤔

Общи условия

Активация на акаунт