Родени през март - тема 2

• 22 340
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Да, в 8-9 седмица се води скок. Аз се водя от тази съатия - http://m.moetodete.bg/spodeleno-ot-mama/8-te-fazi-na-rastej-prez … na-na-deteto.html.

Някой би ли препоръчал детски гастро за София? Ако работи със ЗК ще е плюс, че ми писна да давам пари за частно и да не ми казват нищо повече от това, което знам.

Малко инфо към момичетата от София - на Фурлакис графика вече е запълнен до Септември, когато се пада 6-тия месец на повечето ни бебета и трябва пак да се посети(поне на нас така каза). Аз запазих час да си имам Simple Smile

Ние сме ходили при Хаджийски, моя приятелка при Лазарова. И двете сме доволни. И двамата работят с НЗОК и се запазват часовете през Супердок. Аз и сега съм запазила час за д-р Хаджийски за юни. Искаше ми се да го заведа при д-р Лазарова на второ мнение, защото имаха разминаване с препоръките на педиатъра, но има свободен час чак за началото на юли месец. Ти при кого си водила детето?

На гастро не сме ходили досега. Мерси за препоръките! Всички в супердок имат часове чак за юни :/ Ще търся нещо по-скорошно.

# 271
Тази сутрин зайо се събуди с големи зелени сополи за мой ужас 😢 Явно е изтинал през ноща, аз оставям вратата на съседната стая отворена към терасата за да влиза свеж въздух, но май съм прекалила. А мен постоянно ме обливат горещи вълни и изобщо не мога да преценявам топло ли е, студено ли е, на мен постоянно ми е горещо. Имате ли представа зелените сополи за колко време минават и освен да го държа на топло дали друго е необходимо?

Моник и аз исках да го водя на гастро заради акането на три дни, но педиатъра ми каза че нямало смисъл толкова малък, а чак като се захрани. Не че ме успокои, но ще изчакам вероятно. Сега следя от пандата има ли ефект. Иначе и ние сме имали такива моменти със скока, минават за ден-два-три 😞

# 272
Аз гледах за налата седмица не дават да е скок.{14} А от 4 дни яде по 60-70 само. После запопва рев, гърчене или въртене на глава и стискане на уста. След час изяжда останалите 60-70. Като паузите са ралични от 2 до изомителните 5 часа. Много ме напряга това хранене. Не се спира за миг, все едно насила я храня. Често по малко - така оък имам чувството, че цял ден само се храним.

# 273
Mety, да не би да започва със зъбите?

# 274
При нас също е периода на скока уж…много нервно заспива с махане на ръчички и побутване на ушите- минават ми мисли дали не е проблем с ушите..
Иначе е взел да си опознава ръцете активно и по-лошото - да си смуче палеца като го намери.
От два дни пак всичко попива в памперса и се чудя да давам ли омнибиотик. В Понеделник сме на ваксини и за това не му давам,че ще бием две ваксини+ротавирусната,а като ви чета е възможно да се влоши положението с коремчето.

# 275
Това с неяденето и дърпането май е всеобщ проблем. Чета и по групите във фейсбук, че много мами се оплакват. Няма значение АМ или кърма... И при нас е същата работа напоследък, 11 седмица е. По таблиците гледам, че в 12та е скока. Гладен е, яде много на бързо (5 мин) и почва да се дърпа и да нервничи. След час пак го пробвам и хапва още 5 мин и заспива... 🤯 Днес пък е изключително нервен, само се напъва без да успява да се изака. След малко сме и на ваксина, та не ми се мисли какво става. В тази чест сега заспа дълбоко, за да не мога да го облека 😅

# 276
Ние сме в 11-та седмица, ще видим другата седмица как ще е.

Red Rose, какво имаш предвид под тик, какво точно прави?

Europa, аз бих се обадила на педиатърката. От опит с баткото, сополи при настинка са си прозрачни, зелени ли са има вероятност да има бактерия, така че е хубаво да се чуеш с нея.

За д-р Лазарова съм чувала само добри мнения.
За Фурлакис к аз запазих час от сега за 6-те месеца, че бързо се запълват.

# 277
Бадемче, за нервен тик в ръчичките дали сме забелязали  беше попитала Ели.
А при моята е нещо като да ти стане студено рязко и да ти премине тръпка по цялото тяло (потреперване за секунда) ,но май го прави в момент на радост или гъдел.

# 278
Да, извинявай, объркала съм ви, докато изчета всички коментари и ми става каша Blush

# 279
Ох не мога да го обясня поне не без да звучи притеснително... Нервен тик, както повечето бебета са с хаотични движения на ръчичките, но... Ох, както деца с парализа движат ръчичките си свиват, отпускат... По всяка вероятност си въобразявам... Предполагам е нормално просто съм забравила да е било така с баткото. Не стм от майките, които се панират за всяко нещо, просто това ми прави странно впечатление..

# 280
Едва ли е нещо сериозно. Но ако те притеснява най-лесно е да направиш клипче следващия път и да го покажеш на педиатърката на следващата консултация. Аз така правех като нещо ме притесняваше с баткото, записвах и й показвах, колкото и глупаво да мк е притеснението Blush

# 281
От една страна понякога измества биберона на шишето и го дъвче. От друга със залъгалката не прави така. А и на каката чак към 5ти месец й изби първото. Да се надяваме, че е период, който скоро ще мине. Обаче като гледам как дърпа и се ядосва на биберона си казвам:,"Добре, че не е гърдата ми." на кърма е, но от шише. Вече сме на запасите (замразена). Ще видим до кога ще изкара.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 17:54 от mety

# 282
Момичета, искам да се допитам до вас за нещо, което ме човърка. В неделя сме поканени на кръщене. Много искам да отида, разбира се, обожавам такива събития. Да обаче вече нямам запаси от замразена кърма, а дотогава едва ли ще мога да изцедя кой знае колко, т.к. бебка се храни на поискване. Кръщенето е в съседен град и едната ми опция е да трябва да пътувам постоянно напред  назад през 2 часа, за да я нахраня. Много умувам дали да не направим едно хранене с АМ в този ден, но предвид, че досега не е пила още от сега изпитвам вина и притеснение. Sad Може тъпо да ви прозвучи, но аз ще се изям от вина и не знам какво да правя. Вие как бихте постъпили?

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 21:55 от Х Е Р А

# 283
Аз бих я взела с мен на кръщенето и ще си я кърмя, където намеря, но това съм аз. Въобще ние си обикаляме насам натам с бебка и си кърмя, а там където не мога да я взема, примернк на късна вечеря, я оставям на някой и нямам проблем да дадат АМ.

# 284
Ако няма как да вземеш бебчето с теб, пробвай от сега след всяко кърмене да доизцедиш или ако кърмиш само от една гърда, изцеждай другата. Миналата седмица ми се наложи да събирам и аз. Притеснявах се дали ще успея да събера достатъчно, но ако не бях щях да дам инструкции за Ам. От 1 път нищо няма да им стане. Също така, нали не седи гладно? Това е най-важното. А и не е като да даваш нещо неподходящо за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт