Родени през март - тема 2

• 22 369
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Миленка, и ние качваме много бавно този месец. 350 грама за 20 дни.. дано ги закеъглим на 500. Но пък и бебетата стават по-активни, поне се надявам в това да е причината. Нашият господин не престава да рита с крака. От озни ден си яде и ръката..
Аз усещам, че и кърмата ми е намаляла, но сега заради неговите газове съм доста ограничена откъм храна и стимулирам с помпата. Плюс доста напрежение се събира напоследък 😬

Ох така съм по спокойна, щом не съм сама. Аз също мисля, че си яде колкото е гладна, като пусне винаги предлагам още няколко пъти сменям и гърдата, ама тя отказва, значи е сита. Просто от 2 дни предлагам и по често от 3ч, ако не спи. Ще видим от 23.05 до 7.06 когато е следващата консуштация с док колко ще е качила. В крайна сметка последното изчисление е, че е качила 300гр за 2 седмици, пък нито аз нито баща и сме едри, ама каквото такова. Simple Smile кърмата днес вече ми е почти, като миналата седмица... ама се убивам да пия течности Blush . Сега и алергиията много ме мъчи... и искам силни лекарства ама няма как сега Joy и за напрежението разбирам... беше тежка седмкца за мен, сега чак свиквам.

# 331
Разбирам те 😂 Страшна работа е това с пишкането на момченцата при смяна на памперс 😂 И аз колко пъти слагам отново за пране тъкмо изпрана и изгладена хавлийка. Но вече и мама се изучи - или го изпишквам при къпане или ако не стане му слагам върху пишлето една сгъната тензухена пеленка ако пишне да попие там докато подсуша и сложа памперс. 😂
Аз да питам как го изпишкваш при къпане? Че имам сходни проблеми Simple Smile

# 332
Слагате ли слънцезащита на бебоците и ако да каква? Посъветваха ме ако сме повече от 5, 6 минути на слънце да слагам, защото бебока е с много светла кожа. Препоръчаха да е с минерални филтри. Споделете ако използвате конкретни марки.
Освен това какво смятате да използвате срещу комари и други гадинки?
Аз взех слънцезащитен крем на БЕБО, но още не съм го ползвала. Ще кажа отзиви. Иначе е от 0+.
Относно храненето, през деня хапва на 3...3.5ч, понякога отива и на 4ч.когато сме навън и спи в количката. Вечерта в 19ч....19.30ч.се къпем , до 21ч.се разхождаме, гледаме лампичките, ТВ...мвого обича музикалните канали-MTV Wink, на батко шкафа със спомените, който е супер шарен и окичен с всякакви джвъчки, аквариума с рибите, облачетата навън .....и тн. Към 21...21.30ч ляга. От храненето в 20ч се буди към 1ч., после в 4ч. И в 7ч.
Главата я държи от много рано...1.5месеца беше. Сега сме в 9 седмица и малко е нервен , може би от етапа на скок на растежа, та не иска много да спи.

# 333
Фрии, да в 9та седмица има скок в растежа Simple Smile
Тинкер, аз съм взела на Юреаж 50+ за бебе, моята също е с много бяла кожа, даже неонатоложката ми забрани 2г да я показвам на слънце.  Като цяло и слънцезащита ми забрани, ама за всеки случай взех. За комари съм взела един био спрей

# 334
Наддаването намалява след първите два месеца и мисля, че няма за какво да се притеснявате.

За режима, аз нямам конкретни часове, но тя сама започна да си прави по-дълги интервали на 3-4 часа ядене, по якога сме откарвали и по 5, ако си е заспала в количката. Къпането ни е според зависи кога е будна, но не е преди лягане, в общи линии между 19:00 и 21:30. Последното й ядене е обичайно към 22:00 23:00 и след това се събужда в 6:30, това поне е точно всеки ден Grinning

За слънцезащита до 6-я месец няма да ползвам, такива бяха препоръките на дерматоложката с баткото, смятам и сега да си ги спазя като я държа на сянка и с пеленка отгоре, естествено. За морето смятам да взема на Мустела спрея и Занзи за комарите, като ще си взема и комарника за количката, но не знам дали ще можем да го ползваме. Баткото посягаше с ръчичка и го свличаше от дърпане, ще видим как ще е с малката.

# 335
Има ли бебоци, които при заспиване нервничат?
Моят всеки път, явно като му се доспи, започва едно ритане с крака, мръщене, реване. Биба не може дълго, плюе я постоянно. Много неспокоен и накрая го взимам на ръце, за да заспи. Ужасна работа.

Слънцезащитен взех на мустела. Не съм ползвала още. Не смятам д го излагам на пряка слънчева светлина, но все пак мисля да го мажа. И аз не се печа, седя под чадър, но пак слагам.

# 336
Опитайте с антистрес пелена- при нас помага,защото господина си бута ушите и лицето и маха биберона и се стряска.

# 337
Vesnik2 и моя бебок понякога е така, не винаги, но се случва. Биба пък въобще не мога да му сложа в устата и се приспивме все на ръце. Четох, че е още малък а режим.... ще видим до кога ще е така.
Аз исках да питам вашите бебоци плюнчат ли се? Моя като е буден все е с балончета на усните или от ъгъла на устата му тече някоя лигичка ( не е мляко) и се чудех дали е нормално?

# 338
Vesnik2 и моя бебок понякога е така, не винаги, но се случва. Биба пък въобще не мога да му сложа в устата и се приспивме все на ръце. Четох, че е още малък а режим.... ще видим до кога ще е така.
Аз исках да питам вашите бебоци плюнчат ли се? Моя като е буден все е с балончета на усните или от ъгъла на устата му тече някоя лигичка ( не е мляко) и се чудех дали е нормално?

Да, плюнчи се и моят. Пъха си също ръцете в устата и се чудя дали не го дразнят венците.

# 339
Плюнчи се и моят син. Още от доста време, но напоследък все повече има. Не са лиги, а балончета както ти казваш Simple Smile

# 340
Плюнчи се и моята и много лиги пуска, все й е мокро около врата, добре че имам много дрехи да сменям.

# 341
При моята олюнченето започна преди 3седмици и ръцете в устата, а от 1 седмица всичко е в устата и си тика пръстите все към долния венец да го чеше, но той е и доста подут и бял, мажа я с Пансорал и има облекчение, давам и Дентокинд, купих и залагалка като биба за венци, защото тя още не може, като хората да държи залагалки. Simple Smile

# 342
Миленка, същото което описваш забелязвам и при моето дете.
Всеки твърди, че е рано преди да е направила 3ти месец, но виждам добре какво се случва. 😬
Пансорала и Дентокинд от педиатъра ли са изписани или може да ги самоназначим?
Виждам, че долния венец е побелял (виждала съм и друг път на други деца преди да излезе зъб) и много я сърби, та ако има как да го облекчим...

# 343
Не знам какво става, зъби ли са, топлото време ли... Кашмар е.
През деня отглеждам ангел и вечер се вселява нещо в него😄😄😄шегата настрана, но вечер от 20:00 се започва един рев и мрънкане до като не заспи в 00:00...гладен, не иска да суче,топло му е, иска да суче, после пак не иска да суче... Хайде на ръце пак не иска, хайде легнал, пак не иска... Ще се полудява.. С баткото не спях по цяла нощ с този дивчо пък ще съм в нервна криза 😄😄😄

# 344
Arati като му пипна пишлето да го измия и скоро след това се изпишква. Също по препоръка на педиатъра правим опити да го забелваме съвсем лекичко по време на баня като се затопли и отпусне.

Общи условия

Активация на акаунт