Родени през март - тема 2

• 22 376
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Аз бих опитала през деня хранене на 3 часа, за да си набави количествата за денонощието основно тогава. Би следвало нощните да намалеят по този начин. И в зависимост как заспива, бих опитала привечер да направи една дрямка, за да не се изморява и да ляга рано.

# 316
Моята Кари също трудно прави дрямка от 4 до 8... и става мега кисела къпем я, хапва и в 21 заспива до към 4-5,5ч и аз искам да и го изместя ма събудя ли я в 00 -00 и 30 да яде после си се буди на 3-4ч което хич не ме устройва.  Иначе си яде още сънена и спинка до към 7-8 . Опитвала съм всякак да я приспивам след обяд 1-2 пъти ми се е получило за 2месеца. Сега ще я теглим да видим колко яде, защото е качила 500гр и ме плашат че не и стига кърмата..  а тя сама си пуска, предлагам пак не иска... нз как ще я храня повече,  в крайна сметка е качила не е останала на същите кг. Ох нз

# 317
Симче би ли споделила упражненията, които правите?

За врата главно 2 правя. Легнал е по гръб и гледа към мен, хващам му едното рамо с едната ръка, а с другата му местя главата максимално до другото рамо, което не държа. Другото е пак както съм хванала рамото му въртя главата в другата посока, после хващам другото рамо и я завъртам на другата посока и задържам като е завъртяна. Не мога добре да обяснявам, но горе долу се надявам да се разбира

# 318
Аз пък не се притеснявам нито за главата (ясно, че няма да остане не изправена)  големия ми син по късно започна да я държи напълно изправена, сега малкия е добре. Обръща се повече на дясно, не го оставям и по корем много много... просто го държа полулегнал по корем върху мен и той се надига да ме гледа..
За яденето и качване на кг също не се притеснявам.. Видимо расте и наддава, изцяло на кърма е не следя по колко изпива. Когато не е в скок в разтежа и няма нещо извънредно заспива към 23:00 00:00 и спи до 5:00 6:00...ако остане така е просто мечта... Защото с баткото ставах на всеки час до годинка и половина🌺😊

# 319
Напоследък моето момче хапва по малко. Яде 5-10 мин и после се пуска. Аз го нагласям пак засуква мъничко и пак се пуска. Аз го приемам като да не иска повече. Пробвах да сменям пози, стаи, обстановка, да се разходим малко из апартамента. Не иска и това е.
Върха беше днес .. Направи едно бързо хапване. После върна доста. Доста ме притесни, но видимо беше весел. После се размрънка, както когато му се спи и го приспах. Работата е там, че сме на път. Вчера пътувахме от Варна 400 км до родния град, нощувахме и сега пътуваме за София. Снощи и сутринта се срещна с доста хора.. Възможно ли е всичко това днес да е от превъзбуда?

# 320
Опитах няколко пъти да събудя към 23:30 с идеята да не се събужда, но пак си се буди към 3. Къпем го към 7, нямаме изграден график точно заради това, че всеки следобед или привечер е кисел или е пропуснал деямка.
Кога е последната му дневна дрямка? Кога излизате или го къпете? Ако спи, когато е навън на разходка, можеш да нагласиш нещата, така че разходката ви е да е в късния следобяд щом казваш, че тогава не спи. Банята успива някои деца, а други ги активизира, ако случайно него го активизира може да я преместиш по-друго време на деня.

А в така зададените часове, това, което аз бих направила е да го събудя към 23:00 преди да си легна да го нахраня, но има ли как да го приспиш после, в смисъл смяташ ли, че ще заспи? След като яде в 23 е вероятно да остане само едно нощно хранене или да се събуфи на сутринта. Моята бебка е на поискване и се буди сама към 22-23 и като яде после се събижда чак на сутринта, но заспива още докато я кърмя и така я слагам да си продължи.

# 321
Bubbles възможно е да се превъзбуди бебето от много нови звуци и гледки...
А за сученето е нормално да сучат по кратко време и Микаел започна все по бързо да ми пресушава гърдите, но имам спомен и с баткото, че в някакъв момент кърменията станаха по 10 минутки. Имат повече сила да сучат. Но се случва от толкова бързо гълтане да се задави(той си се дави доста по принцип де) или да повърне. Ние независимо по колко спи през деня (според мен е излишно да се изгражда режим сега при положение, че постоянно се променят нуждите на бебето за сън и бодърсъване).. Къпем в 22:00 и след гимнастики, масажи.. Хапва към 22:30 носим се и заспива към 23:00 ако е по кисел 00:00
Това е единствения режим който смятам от сега да си остане и занапред, какро е и с големия 22:00 баня приказка и сън

# 322
Слагате ли слънцезащита на бебоците и ако да каква? Посъветваха ме ако сме повече от 5, 6 минути на слънце да слагам, защото бебока е с много светла кожа. Препоръчаха да е с минерални филтри. Споделете ако използвате конкретни марки.
Освен това какво смятате да използвате срещу комари и други гадинки?

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 17:47 от TinkerBell3

# 323
Bubbless и при нас има периоди на кратко сукане, но явно изсмуква достатъчно защото памперсите са пълни.
Още ни мъчат сополите, но вече не са зелени и жълти, а бели. Капя физ. разтвор и ММ дърпа с аспиратора на носко. Това каза пед. и нищо друго. Изкарваме доста сополки, но винаги остават. Имам чувството, че след издърпването се множат. Дали има някакво по-ефективно решение? Инхалация, но как на такова малко бебче?

# 324
При често дърпане на сополките тялото се стимулира да образува още и още- намалете дърпането. Пробвайте капки Куикс.

# 325
При нас Кари заспива към 9:30 и се буди към 3 за хранене и после чак в 7 сутринта. Нещото което мен ме притеснява е че още яде по 100мл
на 2,5 часа и ме притеснява дали не е малко. Някоя мама с подобен случей, иначе у на почти 3 месеца и наддава нормално.
Моето момче е на 2м и половина и яде обикновенно 115-120, ( понякора 105 мл, друг път 130 )храня го през 3 часа и денем и нощем и наддава добре

# 326
Може да ме сметнете за луда, но имам чувството че зайко ми се сърди след последното дърпане на сополи днес следобед. Не ми се усмихва и дори не ме поглежда, блуждае си някъде по тавана с поглед 😭 😭😭

# 327
Миленка, и ние качваме много бавно този месец. 350 грама за 20 дни.. дано ги закеъглим на 500. Но пък и бебетата стават по-активни, поне се надявам в това да е причината. Нашият господин не престава да рита с крака. От озни ден си яде и ръката..
Аз усещам, че и кърмата ми е намаляла, но сега заради неговите газове съм доста ограничена откъм храна и стимулирам с помпата. Плюс доста напрежение се събира напоследък 😬

# 328
  • София
Може да ме сметнете за луда, но имам чувството че зайко ми се сърди след последното дърпане на сополи днес следобед. Не ми се усмихва и дори не ме поглежда, блуждае си някъде по тавана с поглед 😭 😭😭

Започват да си разбират. Аз онзи ден му се “скарах” като го попитах защо пак се напишка върху хавлийката след баня и не можа ли да изчака мама, която беше с памперс в ръка. Гледаше ме като напикан и се обърна към баща си и започна да му гука и да му се оплаква. Беше много смешен. 😂😂😂

# 329
Разбирам те 😂 Страшна работа е това с пишкането на момченцата при смяна на памперс 😂 И аз колко пъти слагам отново за пране тъкмо изпрана и изгладена хавлийка. Но вече и мама се изучи - или го изпишквам при къпане или ако не стане му слагам върху пишлето една сгъната тензухена пеленка ако пишне да попие там докато подсуша и сложа памперс. 😂

Общи условия

Активация на акаунт