Родени през март - тема 2

• 22 388
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И на мен така ми каза консултант първо на гърда. Всеки път го слагам, но му се приспива и не суче ефективно. И преди, и между храненията. А нямам време да цедя с помпа постоянно. За мм е по-важно детето да е нахранено и да оправя къщата вместо да се занимавам с кърмене. От самото начало мм ми се бърка с храненето на детето и постоянно му увеличава дозата, необходима за бебе изцяло на ам и се въртим в омагьосан кръг. За да не държа детето гладно и да спре да наддава. Иначе постоянно се наливам с лактогонни чайове, боза, овесени ядки ям, които мразя. Детето суче и преглъща, но си хапва и цялото ам. Днес и аз си купих Лактил. Последно ще опитам да видим какво ще направя.

# 361
Gigi аз като бях на смесено 50/50 се оказа, че го прехранвам защото много наддаваше - 1,300кг за 20 дни. А аз все мислех, че не достига кърма. Така реших да спра АМ, но пак има дни давам по 30-40мл като “десертче” когато имам съмнения. Като цяло голям тормоз и лутане ми е това кърмене и е на периоди - има дни върви безупречно, а други малко кърма, много кърма, не иска да суче и т.н. За увеличение на кърмата най-много ми помогна пиенето на много течности - чай, вода, сок ябълка (студено пресованите), дори компот и наспиването.

Bubbless имам същия проблем с едната гърда, но се получава само през деня, нощем изобщо не се дърпа, суче като по учебник. През деня решавам проблема със силиконови протектори на авент (купих ги съвсем в началото когато ми нагриза зърната и чак сега влязоха в употреба, случайно установих че с тях суче и от нежеланата гърда). Обаче толкова силно дърпа че често зърното достига до дупчиците на силикона и се засмуква през тях и боли. Имам две предположения защо не харесва тази гърда:
1) зърното ми сякаш е малко по-малко от на другата
2) силна струя и когато през деня не е концентриран не може да се справи с нея и да преглъща

# 362
А кога се регулира лактацията? Аз храня смесено от началото и не ми харесва цеденето съответно не се увеличава лактацията, даже намалява постепенно. Напоследък започна да се дърпа от гърда, явно осъзнава, че на шишето е по-лесно. Вчера първо реших да спирам кърменето, защото така или иначе основното хранене е ам, но после размислих и реших да пробвам последно една седмица да стимулирам. Лошото е, че все не ми стига времето, а вчера направи три месеца. Не знам има ли смисъл да се мъчим и двамата. От друга страна така се успокоява и не ми се иска да приключваме. 🥲
Разбирам ъе напълно! До 2,5 месеца първо цедях и после давах. После запопна да намаля. Имах чувството, че съм нон стоп на помпата без резултат и време за децата си. После почнах на смесени със замразена. На 3 месец пих хапче за спиране. Сега е само на замразена. Чувставам се една идея по-спокойна и свободна. До 10-15 дни сигурно ще мине на АМ и сигурно ще се преродя напълно. Кърменето и с двете ми деца вместо да ми нисеше удоволствие само ме напрягаше. Пробвала съм какво ли не за стимулиране : билки, хапчета, инжекции, цедене. Някои жени просто нямаме кърма да кърмим цяла година. Не сме нито първите, нито последните. Важното ние и децата да се чувстваме добре. Не ореуморени и на ръба на нервна криза.

# 363
Момичета, по колко Дентокинд давате? Днес цял ден нервничи и само си натиска венците, аз нищо не виждам, но знае ли се, ще пробвам да й дам нещо успокояващо. Освен Дентокинда ми се ще и някакво гелче да й взема ама не си спомням предния път какво ползвах, Бочко ли беше, Калгел ли или друго Rolling Eyes Вие ползвате ли някакъв гел? Иначе си спомням, че и Камилия съм давала, абе въобще кое не съм давала Grinning Трябва и с гризалки да се снабдя.

# 364
Момичета, вашите дечица дъвчат ли си юмручета? Разбирам че е нормално, но нещо не мога да го разбера дали не си е доял или просто си опознава света.

# 365
От една седмица се борим с навирането на ръцете в устата Grinning Тръгва да заспива и се сеща, че има ръце и трябва да ги яде. Според мен е нормално, но не ми харесва, защото ме притеснява да не почне да си смуче пръстите след време и давам биберон.

# 366
Да, често го прави вече! Ако може цялата ръка ще си навре в устата. Това май не е точно глад или поне не винаги. Не съм сигурна, и аз търся отговор.

# 367
Целия юмрук си вкарва в устата и дори си бръкна сама в гърлото...🥲 Резултатът: фонтан повръщано върху мен и новите чаршафи 😵‍💫
Не мисля че са гладни, а си чешат венците, правят го за успокоение и от скука дори. Когато се научат да хващат с ръце ще "пробват всичко на вкус",  защото така изследват предметите.
Вече почти не иска залъгалката обаче. 😮‍💨

# 368
Алмонд,  аз мажа с Пансорал гел, билков е виждам успокоение. При моята вече почти е пробило зъбчето. Сама ми хваща пръста и на баба си и го тика точно на планинката отдясно, много е сладка. Simple Smile Иначе и при нея и двете ръце са в устата опитвам да ги вадя ама хич не е лесно давам и гризалка биба нея я харесва за сега, защото от около 1седмица отказва бибата. Дъвче и всичко което докопа, кърпички, играчки.

Гиги и Мм искаше да дохранвам бебето, било гладно и се скарах с него, казах му че или ще кърмя или ще яде АМ и да не ми се меси, защото той не е на мое място показвам му че и предлагам цица и тя не иска тоест не е гладна.. защото за него всеки плач е глад. Купи иначе АМ и още един вид шише и с лъжица искаше да и даваме АМ, защото била гладна... и сега си имам 2 кутий АМ не използвани, тя просто го отказва. И пак ми натякваше да я дохранвам, за да качвала... викам ти си 177 тежиш 68кг, аз съм 153, 58кг, колко очакваш да качва тя.... няма как по 1кг на месец... викам ако ще искаш да я дохранваш, спирам да я кърмя и ти я учи да пие с шише и я храни . Той каза няма да ти се меся. Радвам се че иска да ме облекчи и не държи да кърмя на всяка цена, ама не искам и да ме кара да се чувствам зле че не си храня детето. Не цедя само я слагам на цица, понякога и на 1.5ч да видя гладна ли е.

# 369
Момичета много ми е притеснено.
Миналия Понеделник сложихме ваксините + Ротавирусната - в четвъртък имаше кървави нишки в памперса. Ходихме при педиатърката да му бие Вит К и нещата се нормализираха, но днес от след като го накърмих сутринта повърна, стомахчето му изкъркори силно и когато му смених памперса видях кървавите нишки отново…
След час отново сме при педиатърката,но съм много притеснена и чувствам страхотна вина,защото мисля,че е от глупостта ми да вечерям сандвич с пастърма(казах си - по време на бременност не може,ама сега едва ли ще е проблем и много съжалявам за откровенната ми тъпота).
Уж казват яжте си всичко и разнообразно, но от както съм родила педиатърката ми казва да избягвам мляко,пресни зеленчуци и плодове и т.н …още малко ще мина на солети 🤷🏻♀
Оплаках се..

# 370
Обичах, разбирам те и ти съчувствам!
Колкото и да ти е трудно сега, трябва да запазиш самообладание заради теб и бебчето.
Всеки родител (а и човек като цяло) допуска грешки, затова горе главата -  ще се оправят нещата! ❤

# 371
Обичах какво каза докторката. Иначе и при мен се е случвало след, като съм яла сьомга детето да има кървави нишки в изпражненията. За няколко дни отмина😊

# 372
Отново би Вит. К и ми каза да консумирам всичко след термична обработка (включително и плодовете)…мислех,че докато сме бременни е кофти с ограниченията,но съм грешала хаха
Бебо още не е ходил по голяма нужда и само това мисля- надявам се да няма повече.
Бенедета,благодаря за милите думи! Всяка мама има нужда от тях в определени моменти от ежедневието си❤

# 373
Момичета не може ли да е съвпадение? Аз си ям и луканка и пастърма, риба не обичам сурова пък хич, ама беба не е имала нищо кърваво. Да не е от ротавирусната? До 10 дни давали отклонения.  Аз не ям пресни салати и чесън, лук без термална обраборка... ама и само на ориз и картофи не е добре, нали уж трябва да е разнообразно храненето.

# 374
Може бебчето да е с по-чувствително коремче. Кървавите нишки уж са алергия.
Моя син пък се обрина май от жегите, но не сме във Варна, за да го заведа при педиатъра и се чудя какво да го правя.. Дали да го водя тук..

Общи условия

Активация на акаунт