Родени през март - тема 2

• 22 393
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Не знам какво става, зъби ли са, топлото време ли... Кашмар е.
През деня отглеждам ангел и вечер се вселява нещо в него😄😄😄шегата настрана, но вечер от 20:00 се започва един рев и мрънкане до като не заспи в 00:00...гладен, не иска да суче,топло му е, иска да суче, после пак не иска да суче... Хайде на ръце пак не иска, хайде легнал, пак не иска... Ще се полудява.. С баткото не спях по цяла нощ с този дивчо пък ще съм в нервна криза 😄😄😄

И моята сенюрита е така. Към 18/18:30 става много кисела докато не заспи към 22:30. Иска всичко и нищо едновременно, каквото и да се направи е недоволна и плаче. Не са колики, водихме я на физио. Тя е с много рефлукс, със сигурност е от него. Дано да е фаза и да отмине със времето.

Юни месец с мм сме на сватба на близка приятелка. Ще ходим с бебе тримата. Пет часа път с кола са на отиване, ще стоим няколко дена. Честно казано отивам подготвена, че ще изкарам сватбата в хотела, защото е вечерна и започва с 18, а точно тогава моята бебе се вкиселява, но ще се редуваме с мм и това е. Поне да издържи един член от нашето семейство няколко часа на сватба. 😅

# 346
Миленка, същото което описваш забелязвам и при моето дете.
Всеки твърди, че е рано преди да е направила 3ти месец, но виждам добре какво се случва. 😬
Пансорала и Дентокинд от педиатъра ли са изписани или може да ги самоназначим?
Виждам, че долния венец е побелял (виждала съм и друг път на други деца преди да излезе зъб) и много я сърби, та ако има как да го облекчим...

Самоназначих и ги Joy на педиатър сме чак на 7.06, а аз до тогава ще лудна, ако не я облекчавам. Simple Smile . Хомеопатични са и точно за тази възраст, а и виждам облекчение след като я намажа. В аптеката също казаха,че може и те бяха изненадани, че на под 3м започват зъби Joy ама свеки си спомни, че на ММ на 3м и 20дни е избил 1вия зъб Simple Smile значи до 20 дни макс ще има зъбче Joy . Лошото е че вече разкъса нощния сън и на 3-4ч хапва... ама да е добре това е важното аз ще издържа няма как Simple Smile .

Моята беба също след 18ч е нетърпима и плаче за всичко и от всичко до 20 и 30 обаче тогава е изкъпана и я храня за сън.
Забавното е че вече в коша за новородено и е скучно и спра ли на едно място без да и се сменят картинките и да друса почва сърдене и рев... та вече и разходките са трудни, няма как все на ръце да е, за да гледа. Ще видя коша за по - голямо ако има пълно легнало положение да ги извадя.... все пак искам да излизаме.
Днес пак ще я водя на очен лекар за червените клепачи тук в Сливен, уж била добра свекървата я е проверила.

# 347
Благодаря, ще купя и аз!
При нас е почти същото, но от 19:00ч по часовник се почва с киселеенето, докато влезе за баня в 20:00. Тогава е най-драматичната част от деня. 😬🍋

# 348
И моят киселее по всяко време. Вечер не чакам определен час за баня, гледам да хвана спокойна фаза. 🙂

# 349
През деня отглеждам ангел и вечер се вселява нещо в него😄😄😄шегата настрана, но вечер от 20:00 се започва един рев и мрънкане до като не заспи в 00:00...гладен, не иска да суче,топло му е, иска да суче, после пак не иска да суче... Хайде на ръце пак не иска, хайде легнал, пак не иска... Ще се полудява.. С баткото не спях по цяла нощ с този дивчо пък ще съм в нервна криза 😄😄😄

И моята сенюрита е така. Към 18/18:30 става много кисела докато не заспи към 22:30. Иска всичко и нищо едновременно, каквото и да се направи е недоволна и плаче. Не са колики, водихме я на физио. Тя е с много рефлукс, със сигурност е от него. Дано да е фаза и да отмине със времето.

Юни месец с мм сме на сватба на близка приятелка. Ще ходим с бебе тримата. Пет часа път с кола са на отиване, ще стоим няколко дена. Честно казано отивам подготвена, че ще изкарам сватбата в хотела, защото е вечерна и започва с 18, а точно тогава моята бебе се вкиселява, но ще се редуваме с мм и това е. Поне да издържи един член от нашето семейство няколко часа на сватба. 😅
И ние ще сме точно така по това време на сватба.... и също вечер се случва хем иска да цока, хем не... хайде на ръце... песнички... приказки...и също е с рефлукс. Но реших за това събитие да си взема баба, даже няма да го водя на сватбата, ще ходя да го кърмя за половин час и ще се надявам бабата да го укроти. Дано да се получи....

# 350

И ние ще сме точно така по това време на сватба.... и също вечер се случва хем иска да цока, хем не... хайде на ръце... песнички... приказки...и също е с рефлукс. Но реших за това събитие да си взема баба, даже няма да го водя на сватбата, ще ходя да го кърмя за половин час и ще се надявам бабата да го укроти. Дано да се получи....

Ее, късметлии сте. Имате си баба. Моята майка живее в друга държава, а свекърва ми предпочита да ходи на кино с приялки или на екскурзии и не помага изобщо. Даже днес много обидно ми стана, защото дойде да я види. (Нейното виждане е да я поздрави за 2 Мин и си тръгва) Помолих я да я взема да ида до кухнята. След минута се оплака, че много тежи( едва 4,5 кг. е, малко бебе е, въпреки че е на три месеца) и се оплака, че дрехите й миришели на повръщано. Още много такива коментари мога да разкажа, ама не искам да се ядосвам.

# 351
Ох, много съжалявам, трудно е без помощ, ама от това дето пишеш май май не ти трябва такъв човек наоколо.

# 352
Може да ме сметнете за луда, но имам чувството че зайко ми се сърди след последното дърпане на сополи днес следобед. Не ми се усмихва и дори не ме поглежда, блуждае си някъде по тавана с поглед 😭 😭😭

Днес изпитах същото... След борба при кърменето. Усмихваше се само на баба си и дядо си. 😔

# 353
И ние бяхме на гости при баба и дядо му когато се случи - на тях усмивки до ушите, на мен пълен игнор. Но отминава, после пак ще ти се хили Simple Smile
Зайко започна да прескача нощното ядене, също последните дни не беше от най-гладните и резултатът е че на мен от снощи кърмата ми драстично намаля. Тази сутрин отново няма много. Започнах да цедя за да стимулирам, а той май влиза във фаза с много ядене, сега не му стига, ядосва се. Снощи дадох малко АМ, за да не остава гладен. Забелязах обаче че му е станало трудно да яде от шише, позабравил е че се засуква по-различно от гърда.

# 354
Май му мина вече. ❤️
Сигурна ли си че намаля? При мен почнаха да се препълват. Сутрин на камък 😅 Мисля че ще се регулира лактацията. Може да му е трудно от шишето ако биберона не е за неговата възраст.

# 355
  • София
А кога се регулира лактацията? Аз храня смесено от началото и не ми харесва цеденето съответно не се увеличава лактацията, даже намалява постепенно. Напоследък започна да се дърпа от гърда, явно осъзнава, че на шишето е по-лесно. Вчера първо реших да спирам кърменето, защото така или иначе основното хранене е ам, но после размислих и реших да пробвам последно една седмица да стимулирам. Лошото е, че все не ми стига времето, а вчера направи три месеца. Не знам има ли смисъл да се мъчим и двамата. От друга страна така се успокоява и не ми се иска да приключваме. 🥲

# 356
За кое не стига времето?
Аз не съм специалист, но от моя опит до сега и това което съм чела е да се слага бебето първо на гърда и после ако е нужно се додава АМ. Аз когато мисля че е малко кърмата, го въртя ту на едната, ту на другата гърда. Също така помпа не е = на бебе. Бебето стимулира и изсмуква повече от помпата (заради едно движение което прави с долната челюст).

Аз напоследък имам страшни проблеми с кърменето от едната гърда. Тотално я отказва и не разбирам защо... Ако следите темата за кърменето сигурно сте видяли. Писах и в групи във фейса, но до момента няма други като моя случай. 😢

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 14:25 от Bubbless

# 357
Аз също дохранвам от самото начало. Ходих и на консултация с консултант по кърмене. Винаги първо се предлагат и двете гърди, даже ако бебето е спокойно може да ги повторите, защото кърмата слиза на порции и има някакъв интервал, в който бебето суче на празен ход. На мен много ми помага Лактил 2х1 и чай за кърмачки.
Имаше период, в който и моята госпожица отказваше едната гърда. Обикновено от нея не успявам да изцедя нищо с помпата и мислех, че е затова. Оказа се, обаче, че в нея има повече кърма
 Grinning
В крайна сметка успях да я върна на двете гърди с кърмене в просъница, а през деня само на ръце с разходка из стаята и на моменти й духах в главичката, все едно сме навън и има лек вятър. Не помня къде го прочетох, но определено помогна Joy
Сега постепенно намалявам добавката АМ и се надявам кърмата да се регулира по-скоро.

# 358
Ако основното хранене е АМ, няма как да се увеличи лактацията, понеже няма стимулация.

Bubbless, и аз имах такъв период, в който се дърпаше и ревеше от едната гърда. Продължи около седмица и половина, предполагам някаква стачка. Аз продължих да я слагам на тази гърда, защото иначе хем ще стане на камък, хем ако намалее там, трябваше да ходя с две видимо несъразмерни гърди Joy Та голяма борба беше, за тази седмица и половина се отказах и да кърмя навън, защото то рев, хората ще ме гледат какво мунправя на това бебе...Демотивиращо си е и не знам как се оправи, мина от само себе си, но трудно се устисква.

# 359
Благодаря момичета!
Аз също го слагам, но той плаче и ако успея да му я набутам в устата само я сдъвква и се дърпа, ако изтегли малко кърма я плюе 🤦‍♀️🤷‍♀️ Имах кратки успехи права, ходейки и легнали, но за 3-4 мин.

Общи условия

Активация на акаунт