Родени през март - тема 2

• 22 315
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, минавам да ви кажа да си преглеждате бебоците редовно за кърлежи, колкото и да са пръскали пак ги има тези гадини. Вчера открих на моето момче кърлеж в коремчето, който падна сам цял, веднага го заведох при педиатърката и сега му следя температурата. Той си е много жизнен, хили се, бърбори, хапва, много си играе с играчките ама аз съм от вчера много притеснена. Не е бил по поляни и градинки, но явно кърлежите може да ги вкараме и ние.

# 526
Леле ужас Frowning1 Дадохте ли го за изследване? Как е стигнал до количката, много неприятно...

# 527
Леле ужас Frowning1 Дадохте ли го за изследване? Как е стигнал до количката, много неприятно...

Ами, не успяхме, защото аз в паниката го пръснах в мокра кърпичка и ни казаха, че като е смачкан не ги изследват. Наистина много се стреснах, но двама педиатри ни казаха, че всичко е наред щом детето няма температура и си е напълно добре. Все пак ще му следя две седмици температурата. Няма да коментирам какъв ужас изживях вчера 😃

# 528
Вече редовно преглеждам количката за гадини, не знам как но постоянно влизат някакви паячета и мравки като сме навън. Мисля че падат от дърветата или ако съм спряла и седнала на пейка може от земята да се качат. Миналия месец точно при прегледа го беше ухапало нещо по ръчичката и докторката го видя зачервено и подуто, много се изплаших, не разбрах от какво е, но бързо мина.

# 529
Аз да споделя, днес купих лятна количка Cybex Beezy 2022. Сложих малкия и изглежда му е удобно. Много симпатична, лека за бутане и ми се побира в багажника на колата 😁 25% намаление в рая тойс. Доволна съм. За морето ще ми е много удобна.

# 530
Ние пък бяхме домъкнали гущерче... 😅
За кърлежа, ако е махнат скоро след ухапването не е проблем. Преди време ми се беше забил един, после се изследвах и всичко беше наред, а си беше поседял.

# 531
Ние пък бяхме домъкнали гущерче... 😅
За кърлежа, ако е махнат скоро след ухапването не е проблем. Преди време ми се беше забил един, после се изследвах и всичко беше наред, а си беше поседял.

Не знам колко е поседял за съжаление. Много искам да му пусна изследвания, но лекарите казаха, че няма смисъл и едва ли ще се съгласят в някоя лаборатория да му пуснат такива изследвания. Направо се ошашках проверявам го по 10 пъти на ден, всички гънки преглеждам, температура меря по няколко пъти на ден, радвам се че си е добре детето. Просто наистина трябва много да се внимава, няма нужда да казвам, че психясах и всичко ме сърби от вчера 😂

# 532
Моя младеж е със сополи, баткото донесе някакъв вирус и ни оправи всичките. За сега сме на капки и Биозин Кидс и задържахме.
В неделя кръстихме бебечо-мина много добре.
За летните колички-аз съм им фен. За баткото взех една и й разказах играта, за бебчо ще купя нова. Заема много малко място, лека, удобна, стабилна и бързо съхнеща- разбира се всичко зависи от марката. Аз имах Бебебкомфорт, сега ще взема на Ергобейби метро+.
За спането- баткото заспиваше на ръце до 1 годинка и се зарекох,че това няма да го допусна никога повече. И въпреки,че беше кърмено бебе, поне не заспиваше на гърда ( и това оставяше)
Сега следя интервалите на бодуване, малко го погушкам, слагам в леглото и заспива. Понякога по-лесно, понякога по-трудно, но съм се убедила, че тези дребосъци са такива манипулатори и много бързо разбират как им минават номерата с рев и мрънкане. Според мен всичко в режим!
Ели, напълно разбирам това което пишеш за кърменето, при нас беше така на всяко хранене и + ужасния рефлукс и това,че втория месец качи само 300 грама си спрях кърмата. Беше много трудно за мен решение,но моята психика и от отношенията в семейството висяха вече на косъм. Не съжалявам,защото бебчо вече е спокоен, щастлив и трупа килограмчета. Не всичко
Е на всяка цена!

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 14:26 от Nedavl

# 533
но съм се убедила, че тези дребосъци са талива манипулатори и много бързо разбират как им минават ноемрата с рев и мрънкане. Според мен всичко в режим!

Така си е.
Нашата едва навърши 3 месеца и вече наблюдавам, че "рева" ѝ започва да се променя и буквално понякога "реве" само за внимание и да я вдигнем да е права. Малки манипулатори са.

# 534
Момичета, пак съм аз 😁 колко време на ден си играете с дребосъците по коремче. Четох, че е хубаво минимум 1 час на ден, но понякога моят младеж седи по 30-40 минути, понякога по час и половина, понякога по 20 минути и често не можем да съберем един час на ден, всичко зависи от настроението му. Имам си малко характерче вкъщи. Днес се замислих дали не го оставам твърде малко по корем и това да се отрази в бъдеще.

# 535
  • София
Аз не му засичам - колкото му се седи, толкова. Като му омръзне сам се обръща. Даже в последно време спи само по корем освен в количката.

# 536
Няма как да му се отрази Wink Иначе колкото ви харесва и на двамата е ок. Аз не съм особен фен на стоенето по корем и в общи линии я оставям като й правя масаж и като я мажа след баня. Тя също започва да нервничи и я махам. Но после като започне да се обръща сама ще може да си стои колкото си реши. Синът ми като се научи да се обръща сам, реши че ще спи по корем. Първия път бях в нервна криза и ходих да го проверявам през 5 минути Joy, но и да го обръщам, й да не, той така си харесваше и откара поне 2-3 месеца в тази позиция за сън. После реши, че не му харесва и започна отново да спи по гръб, но пак защото сам е решил.

# 537
Ние май никога не сме събирали един час..Стоенето  по корем ми е болна тема - в началото ни беше страх заради рефлукса, после по 3-5 мин почнахме някъде края на първия месец и от третия се опитваме повече, но той стои до 5 мин и започва рев или си полягва и почва да си яде ръцете. То и не остава време да прекарва толкова, защото докато хапне, постои в шезлонга и идва време за приспиване.
От няколко дни пада голям рев преди сън. Тайнично се надявам да е заради регреса, но май по-скоро идва от проблеми с режима. Винаги го приспивам до 2 часа, но не се поддава да легне по-рано. Сутрин знам, че най-малък трябва да е интервала на будуване, но тогава излизаме на разходка и май пак не го смъквам под 2 часа.

# 538
Изобщо не го оставям по корем... Веднъж в седмицата може би... Големия ми син също не съм, помня, че края на 3 месец се въртеше вече и на двете страни сам, съответно стоеше по корем, колкото поиска, когато иска... С малкия сега пак ще е така... Не виждам много смисъл... Знам ползите но.... Правим по малко гимнастики, вечер и когато хич нямам с какво да го занимавам и това е

# 539
И на моя син не вярвам да му се събира чак цял час по корем, ако е по-буден се забавлява да седи така, но седи 10-тина минутки сигурно и после се размрънква, ако му е мързеливо и толкова не прави, пуска главата и почва да яде каквото намери. Аз се заигравам с него така по 3-4 пъти на ден, така че сигурно в добрия случай прави по 30 мин дневно...

Общи условия

Активация на акаунт