Родени през март - тема 2

• 22 308
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
И аз в началото заради рефлукса не го оставях много, много по корем. Сега гледам на всеки буден интервал да го оставям по малко, но час за целия ден няма.
В тази връзка... Нашата док много ме наплаши миналата седмица... Каза че вече трябвало да прави опити да се обръща и да се протяга към играчки. А той няма наченки, може би второто го прави понякога, но не мога да преценя. След 2 седмици става на 4м. Sad

# 541
Ами по принцип обръщането го дават между 4 и 6 м да се случва, а той даже още не ги е навършил Simple Smile Да не говорим, че това са само някакви препоръчителни рамки, синът ми се обърна на 7 м, мързел Grinning

# 542
Бабълс,нашата също не се е обръщала още.Мисля,че беше 3-4 дни по-голяма ☺️ От събота насам понякога през деня като лежи на активната гимнастика и извива назад главичка и тялото на дъгичка .Може би това са някакви опити ама е много далеч от истината още.С баткото не помня как беше,даже нямам спомен да се е търкалял,а ей го на-голям българин стана почти колкото мен висок (има 5см да ме настигне)
По корем не я държа много, 2-3 пъти на ден.Понякога издържа 5 мин,понякога 15,а има случаи и за 1мин.

Голям кеф ми е да отворя темата и да видя 8-10 нови отговора! ☺️

# 543
И на мен ми е хубаво да чета Simple Smile
В петък сме на втората доза ваксини. Предполагам някои от вас вече са я минали. Дали мога да очаквам същата реакция на организма като първия път? Имаше малко температура на следващия ден и спа много. Или може и да е по-различно?

# 544
Europa, след първите ваксини моето момче вдигна вечерта 39 градуса и беше супер поспалив и отпуснат, доста си поплакваше насън и имаше еднократно много слуз в акото. Тъй като имах мега гениалната идея да стерилизирам спринцовката на Панадола, тя се стопи и преди ваксините този месец бях се подготвила, че пак ще се наложи да му давам, но нямаше никаква реакция. Така че не е задължително щом при първата е имал, да има и сега ☺ Твоето бебче не е ли астрално близначе с моето на 09.03? 😁

Да ви кажа и на мен ми е много приятно да влизам и да чета и пиша, връща ме във времето, когато бях бременна, а много ми липсва коремчето 😁

# 545
Не се притеснявай,не си сама 😃 и аз стопих спринцовката на Панадола.
И при нас минаха ваксините - сложихме втора доза на ротавирусната,въпреки,че много се притеснявах с тази кръв в изхожданията.
Според лекарката е качил само 300 грама,а на мен ми се струва,че е качил повече.
От седмица се научи да се върти настрани и се “разхожда” из леглото- буквално го намирам надолу с главата всеки път.

# 546
Аз сега съм доволна, че успяхме да сложим две дози от ротавирусната. Още една доза ни остава, че нашата педиатърка слага Ротатек, която е 3 дози и няма Ротарикс. Искам да ви кажа, че баткото донесе някакъв ужасен вирус от градината с много повръщане. Малката и тя се разболя, вчера е повърнала два пъти като цялото, повтарям цялото легло беше в повръщано. Днес само веднъж сутринта и после не е. Надявам се с това да се приключи и си мисля, че и ротата малко помогна, защото при баткото беше зле положението.

# 547
Almond, малкият беше с нещо като разтройство миналия месец и педиатърката каза да взема да имам Хидрасек за всеки случай, но не се наложи да го използваме. Доколкото четох става за малки бебета. Бързо оздраяване на всички ви 🥰

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 00:07 от Габка Жабка

# 548
  • София
И аз стопих спринцовката на Панадола… стопих и една гризалка с течност за облекчаване на никнещи зъбки, течността й беше изтекла и се беше деформирала. Доста често чувам, че на някой му липсва коремчето от бременността. Явно съм от малкото, на които не им липсва. Това да не си виждам под корема, да не мога да се наведа да си обуя обувките и да не ми стига въздуха - въобще не ми липсва. 🙂

# 549
Моята бебка навърши 4м и буквално на следващият ден започна да хваща играчки и да издава повепе от 1-2 звука. Вече си приказва. Хващането не винаги й се отдава. Обръщането съшо не съвсем. Понякога й се заклещва ръката. Но като й натежее главата бързо се връща по гръб Joy Бебче с ден разлика от нея прави тези неша повече от месец. Аз не съм се шашкала. Всяко дете си е различно. И ние не я слагаме цял час по корем. Става нервна бързо, забива глава и не може да се изправи и се започва рев. Ако е на нас и ние сме полу легнали издържа малко повече. Наслаждавайте се на децата си сега навлизат в най-интересната фаза.
На болните бебчета бързо оздравяване.
Играчките ги почиствам с разтвор от вода и спирт, за да не ги стопявам.
След раждането свалих всичките 12кг.след като спрях да кърмя стремглава запопнах пак да раста и то най-много на корем. Все едно пак съм бременна. Cold Sweat

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 00:04 от mety

# 550
Оле и аз съм в клуба на разтопилите спринцовката на панадола 😁 ММ ми се подиграваше, че е от прекомерното ми миене, чистене, стерилизиране. Almond бързо да оздравявате. Габка, да и моят малък принц е роден на 09 март 🙂😍 Дано минат леко тези ваксини. Само ме притеснява, че като спи чувам от време на време едно движение в нослето, а с аспиратора нищо не се засмуква. Ще видим какво ще каже док.

# 551
Успокоихте ме, че не сме само ние така.

Нашата почти не сме я слагали по корем, най-вече заради рефлукса, но и защото щом я сложим веднага започва рев до небесата. Или в най-добрия случай пльоква главата долу и лежи мрънкайки.

Напоследък започна да се върти на една страна, така че се надявам по този начин като стигне до стоенето по корем повече да и допада.

# 552
Оле, Бадемче, бързо оздравяване!

Много ми е плашещо за бебе повръщането и разстройство.

Скрит текст:
Преди десетина дни и нашата цял ден повръща около половин-един час след ядене (7-8 пъти за 24ч) Само да я взема на ръце и фонтанче пльос на ламината или ми пълнеше сутиена.Много бях се притеснила да не е този вирус,който върлува,но пък в легнало положение нищо й нямаше и си спеше спокойно.А и нямаме болни в къщи.На следващия ден всичко си беше Ок и повръщане нямаше.
И след няколко дни ми просветна!Предния ден прекалих с житото.Цял ден ядох само такова (много го обичам, майка ми го приготвя с бисквити вътре,много орехи, лимонови корички мммм) Та ми донесе 2 големи кутии от сладолед и аз едната я хапнах за деня 🙉 без да консумирам друго.А те го давали за увеличаване на кърмата, освен това сложила и 2 пълни блендера с орехи...абе чудо 😄
Преяждало е детето просто ☺️

# 553
Ох много ме радвате, аз също не я държа много по -корем, тя просто не не харесва. Посяга към играчки, ама някак се плаши да ги хваща много още. Фурлакис каза въртене да чакам след 5ти месец, а тя утре става на 4. За сега се завърта на страни за цица Joy иначе не.
Бадемче да оздравявате бързо!
Аз вече нищо не стерилизирам,  тя лапа всичко мия с препарат и това е.

# 554
И аз не съм по стерилизацията, явно защото ми е второ дете и някак съм претръпнала... 😄
Изобщо не ми липсва корема, аз още не съм отслабнала де... То дано и не отслабна до килограмите, които бях, но предполагам, че щитовидната жлеза ще ме изяде пак. Искам корема още малко да се прибере, предполагам до месец ще е ок. Кога ще ходите на ортопед пак, аз не знам дали казах, че успяхме да отидем при този който исках. Невероятен лекар с много обяснения, страхотно отношение... Доктор Атанасов. При малкия каза, че бързо се развива и вече освен хрущял се образува и кост, което каза, че се проверява на следващия преглед и щом го има сега, може да пропуснем. Та есента ще отидем освен за бебето и за големия, че той пък някаква лека пронация има(поне аз така забелязвам) да видим стелки ли ще поръчваме. Хъркането в нослетата по някога е ако са по пухкави, според нашата педиатърка. Понеже Микаел похръкваше на миналия преглед и тя като видя, че е качил 2 кг за месец и малко, това каза.... 😄🤔
В понеделник сме на втори ваксини, нямаше реакции миналия път, дано и сега е така 😊
Нещо щях да питам, но какво беше...

Общи условия

Активация на акаунт