Родени през март - тема 2

• 22 267
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Изживявам някакъв ужас.... Вчера малкия след синфлорикса беше по сънлив, слезнахме пред блока да поспи в количката... Спа над 3 часа когато зпаопна да се разбужда го вдигнах да се качваме за кърмене.... Докато се качим в асансьора посиня, пребледня отпусна ми се в ръцете..... Долетяхме в пирогов.... Прегледи, чакане, кабинети, документи.... И ни приеха за наблюдение.... Казвам ви това не беше моето бебе, мислех, че ще го изгубя.... Сега е добре, и педиатърката и тук казаха, че не е от ваксината а се е задавил с върнато мляко или слюнка и понеже е по ленив от ваксината не е успял да преглътне.... Кажете ми как от тук натам ще заспивам, как ще слагаме ваксини как ще е всичко ако пак се случи.... Ще си тръгна с двойно повече тревожности и страхове....

# 646
Леле Ели, ужас. Кураж и всичко ще бъде наред, минало е.

# 647
Ели, не мога да си представя какво ти е! Повече няма да има такива случаи! Прегръдки! ❤️

# 648
Ели, кураж и важното е че сега всичко е наред! Прегръдки ❤

Бъбълс, моят е само зачервен и вече започва да избледнява, никога не е бил удебелен, но това май зависи от лекаря и от кожата. Аз не съм ходила да ми махат конците, разградиха се сами, знам че и това има значение

# 649
Ели, звучи ужасно. Не искам да знам какво ти е било. Ще стискаме палци да се оправите и да си ходите вкъщи. ☹️
Единственото, което ми хрумва, че може да се направи да ви е една идея по-спокойно в бъдеще е: курс за бърза помощ за бебета и деца.
Има и онлайн и присъствени.
Спомена остава, но поне няма да се чувстваш безпомощна (дано никога не ви се налага), а и Татковците също е хубаво да гледат.
Има доста материал и в YouTube.
Прегръдки! ❤

# 650
Дами, нахвърлям няколко неща и въпроса:

- за диария, на нас ни предписва педи Адирекс бебе. Буквално за ден-два оправя ситуацията. Ако само с него не става, за тези на АМ - лечебна Хумана,  и с нея сме пробвали и сме доволни.

- за запек - Комфорт формула, на Аптамил или на ХИП - действа безотказно. На нас много добре ни регулира ходенията.

- наша бебка последните дни е много кисела. Следя си приложенията и гледам, че е заради скок в растежа, който се очертава да продължи чак до 4м регресията. Иначе едвам я приспивам бебка напоследък, особено през деня, ама поне да знаем (и вие) от къде идва промяната в поведението.

- Ели, и ние имахме екшън със спешното в петък, абсолютно разбирам какво ти е. Ако имаш нужда от морална подкрепа, пиши на лично.

# 651
Ели, абсолютно същото преживях и с двамата. Ужасно е. Но не го мисли. Знам какво е страха да не се случи пак. Но няма да се случи, опитай се да се успокоиш. С времето ще го преодолееш. Важното е, че е добре.

# 652
Ели,прегръдки! ❤ Всичко е зад гърба ви, но тези страхове и стрес,които изживяваме....Дано по-бързо се отърсиш от преживяното!😘

Нашия татко почива последните 4 дни,съответно по цял ден насам натам.Пътуване,спане и кърмене в колата и всичко, което си бяхме изградили като рутина и режим отиде по д@волите.Както си спеше по 1.5-2ч по няколко пъти на ден,сега спа 3 пъти по 15 мин за целите дни.Тя не обича да е в количката и повечко я разнасяхме.Отделно е и доста крива и примрънква постоянно. Дали е от четирите различни зо нея дни, дали са зъби (тъпче юмрюците и в един момент започва силен рев)  или скока в растежа, който започва на 30.06 по календара и аз не знам .

Исках да ви питам как са ушичките на бебоците?Нашата като спи и гледам ги  подгъва и съответно започнаха да стърчат леко 😬🙄😄 Слагам ленти за глава върху тях уж да ги притиска към главата,но не ги търпи въобще.

# 653
Аз й ги нагласям като я оставям в кошарата и също като кърмя пак гледам да не са запретнати. Лентите вършат добра работа при момиченцата, но й бях сложила веднъж и я бях оставила на активната гимнастика да си играе и не знам как си беше смъкнала лентата на врата и си върти главата с нея, изтръпнах, тя хубаво че е широка, но от този случай не слагам нищо по главата.

# 654
Ели, абсолютно същото преживях и с двамата. Ужасно е. Но не го мисли. Знам какво е страха да не се случи пак. Но няма да се случи, опитай се да се успокоиш. С времето ще го преодолееш. Важното е, че е добре.
По време на ваксината ли или в друга ситуация. Четох, че има странична реакция загуба на съзнание и липса на кислород за синфлорикса, в редките странични реакции... Но може и съвпадение да е или комплексно

# 655
По време на ваксината ли или в друга ситуация. Четох, че има странична реакция загуба на съзнание и липса на кислород за синфлорикса, в редките странични реакции... Но може и съвпадение да е или комплексно
Не по време на ваксина. Баткото беше на няколко дни  , а Мати на 40.

# 656
Ели, да не би нещо в комбинация с жегата да е? Не знам доколко е остаряло като виждане, но нашата педиатърка след ваксина винаги казва да се прибираме и да не се разхождаме, а на следващия ден. Спазвам го в жегите, пък и зимата, може и да няма никакво значение, ама знам ли.

# 657
Ели, пожелавам ти това да е първия и последния такъв случай. Може да е комплексно наистина както казва Бадемче.

Бадемче, аз имах същия случай с моята мома и лентата... и за това спрях да я слагам.... Joy нека и стърчат ушаците хаха то си е ген като на баща и са и без това.

Ние в жегите не излизаме също,  вчера цял ден хапваше през 1.5ч та как да излезнем... сутрин ще я извеждам за 1ч и вечер ако не е кисела преди баня пак за 1ч., защото тя в 20:30-21ч. е заспала за нощта.

Бъбълс аз нз как трябва да изглежда белега хаха моя е на места по плътен на места като линия, вече почти няма изтръпване, почнал е и да се свива. В четвъртък съм на АГ и тя ще каже как са нещата. Ще искам и да ми пусне желязо и хормони, да видим как са и заради косопада... или бих казала оплешивяване Joy

# 658
Ели, съчувствам ти много. Но бъди позитивна. Сигурна съм, че няма да се повтори.
За рядкото акане. Още от раждане и до като беше само на кърма акото на моята беше суоер воднисто. Рядко се задържаше дори в памперса. Голямо мазало ставаше. Но аз не се притеснявах, защото тя си беше така от самото начало. Мина на Ам и сега поне не излиза от крачолите Joy
От 3,4 дни съня и приспиването са мъка. Спи по 3,4 пъти на ден само по 15 мин. А самото заспиване е с рев, неспокоиство, мрънкане. Преди си заспиваше сама, а сега я дондуркам, потупвам по дупето, пея, милвам и т. Н. До като спи се стряска и пробужда. Два пъти даже се събуди с рев. Дано да е временно явление и да не последва примерът на кака си (с реването цяла вечер на сън).
От Лл предния път разбрах, че са намалили броя от ваксите. Едната вече била с 2, а не с 3 приема, а ротавирусната станала задължителна. Друга пък била чак след 6тия месец. Обърках се напълно. За това отивам, нося имунизационния паспорт и ако има нещо за слагане ще кажат.

# 659
Ели и аз преживях голям ужас с моето дете и престой в болница като беше на месец и половина. Горе-долу и тогава се включих в групата.Много е страшно наистина. Не знам какво да ти кажа освен кураж и пожелавам всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт