Родени през март - тема 2

• 22 325
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Моето бебче проспа почти 40 дена заради жълтеницата. После още малко беше мудна. Едва от скоро запопна да проявява интерес към каквото и да е, а утре орави 3 месеца. Голямата на 40 дни даже гърдите си изправяше. А сега бебка едвам си повдига носа. Забелязала съм обаче, че като е в леглото си, ори нас, дивана, повивалник не се справя много и бързо се разревава. Ако е в мен и аз съм полу легнала си задържа повече главичката. Бях се филмирала за главата и за тива, че от скоро прояви интерес към играчки, и запопна да ги следи късно. Но всяко бебе е различно. Не трябва да ги сравняваме, че само си докарваме стрес.
На мен кърмата сама намаля и накрая изпих 2 хапчета Достинекс {по 1 на ден} и така я спрях. С риск да бъда анатемосана, от както я спрях се чувствам като преродена. Не съм по цял ден с помпата в ръка. Имам време за домашната работа, за децата си, и съм една идея по-наспана.
Ди днес и аз обличах с късо и дълго боди с ританки. Днес я оставих само по дълго и ританки. Като я преобличам бързо й изтиват ръчичките и краката. У дома също е по-хладно. Водя се по детето.

# 226
mety Няма кой какво да те анатемосва... Всяка майка взима най доброто решение за себе си и за детето и.
Аз с големия ми син, съм била "луд фен" на кърменето... Ееех хорааа, грях ми на душата както се казва, но на моменти го мразя това кърмене сега с малкия.
В следващия момент ми е толкова сладък и толкова емоционален момент и усещам наистина невероятна връзка. Виждам как има моменти в които само с кърмене мога да го успокоя (чак се чудя майките, които не кърмят в някои случаи как успяват да си успокоят бебетата)
И въпреки прекрасните моменти с кърменето и въпреки, че успяхме да си минем на режим, пак казвам на моменти искам да спра и изобщо да не си късам нервите. Ето тези дни от както е топло е пак някакъв кошмар... Пищи дърпа се... Понеже много се загряваме взаимно... Събличам го, вдигам го, разнасям, хайде пак сядам, кърмиме се уж и пак започва да пищи, яде настървено, гълта много въздух... Усещам се, че съм свръх изнервена на моменти...имам чуството, в няккои случаи, че и с големия се провалям, карам му се, не успявам да играя с него.. Простоо...искам вече някъде на почивка, а като знам какъв зор ще е като отидем... 🤣🤣🤣🙄

# 227
Относно пеенето: пеем и, даже и разказвам приказки и и показвам картинките 😄 Бях чела, че колкото по-рано започнем с книжките, за тях е по-добре.
Не се ограничаваме иначе до детски песни, пускаме различна музика и си "танцуваме" даже (по-скоро аз с нея, тя само маха радостно с ръчички и крачета 😂).
Всеки ден иначе я слагаме на гимнастиката и се опитвам да не съм и пред погледа, за да не се разсейва - така се заиграва сама. От скоро започна малко повече да отпуска ръчичките от юмручета (благодаря на Мамата, която посъветва да масажираме по-често ръцете - помага!).
Иначе често е по корем, но по-често върху някой друг или в поза "тигър" 🐅. Има много клипчета как да ги стимулираме повече да са по корем и да тренират вратлетата.

# 228
Снощи за първи път не искаше да заспи сама и се приспахме с "Мила моя мамо" плюс люшкане, то едни певчески умения от мен де Blush, но помогна и заспа.

# 229
Момичета , някоя от Вас да се чувства в депресия  и да има треперене, сърцебиене, прекомерно потене, задух?
Пусках днес хормони на щитовидната жлеза - всичко е в норма.

# 230
Момичета , някоя от Вас да се чувства в депресия  и да има треперене, сърцебиене, прекомерно потене, задух?

Аз и вече мисля да се обърна към психолог, защото сама с депресията не успявам да се справя, колкото и да ми се искаше да намеря сили да се справя сама с това.

# 231

Аз минах през един доста тежък период,но сега чисто психическо съм доста по-добре.
А треперене, сърцебиене и всичко останало чувствам при прекочерма умора, ниско кръвно, ниска кръвна захар

# 232

Не мисля че съм в депресия, но ми се появи сърцебиене и то когато го сложа и започне да суче, сърцето ми започва да прескача, после се успокоява. Трябва да си пусна изследвания, все се каня да проверя магнезия. Освен това ме обливат топли вълни на моменти и отново мисля че е от кърменето. Изобщо това кърмене ми разказа играта по всички възможни начини, но от друга страна виждам и ползите заради които упорствам все още и продължавам…

# 233
Имам тапри вълни нон стоп...а ну кърмя Cry

# 234
Мили мами, здравейте, до сега не съм писала, но и аз имам мартенско бебе. Исках да питам как обличате бебета за разходка в това време и завивате ли ги с нещо като заспят в количката? Каквото и да правя сина ми все е потен след разходката.

# 235
Аз все още не съм се престрашила с къс ръкав и слагам боди с дълъг и панталонки или ромпър. Само сутрин като е под 20 градуса взимам одеало и завивам крачетата. Иначе сме с покривалото на коша за новородено.

Вие по колко време прекарвате навън с мъниците? Аз се възползвам от хубавото време и прекарваме по 3-4-5 часа навън, за да може да спи в количката, но ме е страх да не го науча така. Вкъщи приспиванвто е кошмар и продължава до час, а той прави само кратки дремки. Следите ли също така интервали на будуване? Много чета написледък, не знам колко са истина тези съвети на консултантите, но при нас не се получава…

# 236
Тъй нямаше ме известно време Simple Smile . Не помня всяка какво казва ама ще карам по ред:) .
За шишета, опитай Хера , моята отказва всякакво без значение  Ам, вода или кърма, айде вода 2 глътки вече в жегите пие, ама това не стига за млякото. Ако откриеш решение сподели. Аз ще пробвам пак въпреки, че шишетата и са като бибата, която суче с кеф...

Кари от 2-3 дни посяга към предмети мисля че това и е новото умение в този скок в растежа Simple Smile

Обаче това никнене на зъби е изморително и за мен и за нея Sad данл изникне 1вия скоро...

Аз я обличам само по късо боди или къс ромпър в количката мятам пелена, жега и е поне на нея, защото започва да нервничи и не спи спокойно.

Кърменето си е драма и за мен в тези жеги...
Имах още неща и въпроси, ама после.

# 237
Имам топли вълни нон стоп...а не кърмя Cry

# 238
На мен не ми се виси по 5 часа навън, отвисяла съм си с баткото и съм обходила всичко, което съм се сетила. Засега малката не е толкова капризна на сън и стоя колкото ми се стои, но определено не е 5 часа, може би 2-3 ми се събират, не съм гледала. Има мами, на които много им харесва да са по цял ден навън, но аз не съм от тях. А може би ако имаш и компания е по-различно. Но аз гоня и график да взема баткото от градина, да поиграе и той малко навън и после да кърмя, да се приберем за вечеря, купане на децата и т.н.

# 239
Аз все още не съм се престрашила с къс ръкав и слагам боди с дълъг и панталонки или ромпър. Само сутрин като е под 20 градуса взимам одеало и завивам крачетата. Иначе сме с покривалото на коша за новородено.

Вие по колко време прекарвате навън с мъниците? Аз се възползвам от хубавото време и прекарваме по 3-4-5 часа навън, за да може да спи в количката, но ме е страх да не го науча така. Вкъщи приспиванвто е кошмар и продължава до час, а той прави само кратки дремки. Следите ли също така интервали на будуване? Много чета написледък, не знам колко са истина тези съвети на консултантите, но при нас не се получава…
Същото правя,  но е потен като го взема. Относно седенето навън... около час и половина ми се събира, обаче моя бебок веднага се буди, ако спра и аз се изморявам по- дълго да маам краци ( както се казва). Опитвам се да следя интервалите, но също е трудна работа, прибягвам до носене в слинг, друсане на ръце, разходка с количка, че иначе няма заспиване

Общи условия

Активация на акаунт