Родени през март - тема 2

• 22 332
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Аз също излизам всеки ден, на по 2/3 часа, много рядко 4ри или 5. Въпреки че Кари е изцяло на АМ и ми е първо дете нямам друго за което да се грижа, предпочитам разходките да са умерени и повече време да сме вкъщи на шезлонга или гимнастиката. Така имам и повече време и да направя нещо вкъщи🏡. Днес даже омесих козунак 😀

# 241
Иска ми се да прекарвам повече време навън и по разходки,а не мога да се организирам...Чистене, готвене, пране-не мога да си позволя на обяд да няма храна, когато се прибере баткото от училище.А и мъжа ми също си идва за обедна почивка.
А и моята девойка не харесва да се вози в количката 😒 Днес например успях да изляза в 10:30 и тя такъв рев му дръпна ,че се наложи да чакам баткото под една сянка да свърши у-ще за да бута количката, а аз да я нося на ръце (а е толкова кротко и послушно бебе в къщи) Не беше разходка ами 2 часа какво ли не правих поне да заспи,ама не...
Ще си стоим предимно в къщи на двора и това е.

И Вики от вчера взе да хваща сама играчките и прави нова физиономия с устичката.Точно и аз си мислих за скока в растежа. В четвъртък влиза в 12та седмица с гръмотевиците 😄

Относно депресията според мен от голямо значение е и държанието на самото бебче.Баткото беше ревлив много, не спеше , все на ръце искаше и хем тогава имах помощ от майка ми,а бях много изтощена,изморена,недоспала и се обвинявах, че не мога да се справя.Сега ,когато бебка е кротичка,спинка си и когато е в будно състояние е усмихната  ,ами и аз съм спокойна и весела.Всичко ще си дойде по местата в един момент ❤

# 242
Аз правя тези часове от няколко разходки 😬 Но минимум 2 имам до 3-4 часа. Педиатърката също ми каза да прекарваме 4-5 часа навън, ако не на разходка, то на ръце на терасата, а това вече ми е невъзможно да стоя и да го държа дълго. Раницата ни (ergobaby embrance) я хареса първите 2 пъти оттогава рев. Проблемът е, че не иска да си държи главата на една страна, иначе си спи без проблем и на двете страни..

На мен ми е гузно докато е буден вкъщи да върш домакинска работа. Гледам все край него да вися и да го занимавам, та затова предпочитам и разходки.

# 243
Леле хора писах писах... Всичко заби, изчезна...
Депресия нямам, но аз заради жлезата, а и съм свръх емоционална периодично страдам от тевожности, паник атаки...обикновенно някъде винаги има дефицит на нещо... Сън, витамини, минерали или нещо не усвоява друго нещо...
Топли вълни имам..
На моменти не виждам щастието от второ дете покрай умората, после му виждам усмивката и си спомням колко желано бебе е и как всичко ще отмине след година и нещо... После тръшкащите се 2 годинки и после любимите 3  и 4 дето си е друго...
Не вися много навън... Никога не съм го разбирала. Бебето да спи 3 4 часа аз да отмалявам от умора да бутам количка.
Спи ли той почивам и аз вкъщи...
Кратките дрямки за него точно преди хранене за ми почти задължителни, не знам какво пише в книгите за сън, но за нас съм преценила, че е най добре така.
Кърмене, бодърстване, приспиване, дрямка. Като има и около 2 по продължителни съня. Имах познати седяха навън от сутрин до вечер.. Аз нямам такова желание, а и не мога вечно да не ми е изчистено , сготвено и т.н...не знам те кога оправят.
Най често като вземем детето от градина, тогава и бебан е навън.

# 244

Относно депресията според мен от голямо значение е и държанието на самото бебче.Баткото беше ревлив много, не спеше , все на ръце искаше и хем тогава имах помощ от майка ми,а бях много изтощена,изморена,недоспала и се обвинявах, че не мога да се справя.Сега ,когато бебка е кротичка,спинка си и когато е в будно състояние е усмихната  ,ами и аз съм спокойна и весела.Всичко ще си дойде по местата в един момент ❤

Много съм съгласна с това, аз бях в същата ситуация дотам, че накрая се върнах на работа на първата година, за да си почина Grinning Сега е различно и вече мога да оценя майчинството като нещо хубаво. Жалко, че тогава не съм осъзнавала, че ми е зле и така си карах и не потърсих допълнителна помощ, както в домакинството/с бебето, така и емоционално. Затова ако усещате, че се чувствате така, не се колебайте да потърсите подкрепа Hug

# 245
Аз излизам предимно с някоя друга мама, сама безцелно да обикалям като кукувица, после да съм уморена и кисела, а в нас неоправено, освен това съм с жестока сенна хрема, та строенето по парковете хич не ми е приоритет. И без това тя не спи в количката особено много, ама в столчето за кола, като я возим заспива за секунди. Дневните дремки са доста кратки, като при теб Ели хапва бодърстване приспиване 30-40мин дрямка и след още 20-30 следващото хранене, понякога прави 1ч -1.5ч ама е много рядко.

Депресия нз дали имам, ама топлите вълни ме убиват... а сега съм при свеки само идва да ни проверява в стаята през 5мин да и пипа краката дали и е студено,..  а в стаята е 25-26градуса... няма телевизия в стаята няма и интернет... ще изкукам до 3.06, а и само ми затваря прозореца..  а аз умирам и леглото скърца зверски аз и мм се стряскаме, малката също няма спане, а тя каза да не се лигавим. ММ си има апартамент 2 етажа над майка му ама е 24кв и няма как да се съберем тримата с бебето, после исках аз с нея да се кача..колкото и да ни е тясно ще сме си сами, ама не искам да я засегна..  ох мрън Sad

# 246
Аз излизам предимно с някоя друга мама, сама безцелно да обикалям като кукувица, после да съм уморена и кисела, а в нас неоправено, освен това съм с жестока сенна хрема, та строенето по парковете хич не ми е приоритет. И без това тя не спи в количката особено много, ама в столчето за кола, като я возим заспива за секунди. Дневните дремки са доста кратки, като при теб Ели хапва бодърстване приспиване 30-40мин дрямка и след още 20-30 следващото хранене, понякога прави 1ч -1.5ч ама е много рядко.

Депресия нз дали имам, ама топлите вълни ме убиват... а сега съм при свеки само идва да ни проверява в стаята през 5мин да и пипа краката дали и е студено,..  а в стаята е 25-26градуса... няма телевизия в стаята няма и интернет... ще изкукам до 3.06, а и само ми затваря прозореца..  а аз умирам и леглото скърца зверски аз и мм се стряскаме, малката също няма спане, а тя каза да не се лигавим. ММ си има апартамент 2 етажа над майка му ама е 24кв и няма как да се съберем тримата с бебето, после исках аз с нея да се кача..колкото и да ни е тясно ще сме си сами, ама не искам да я засегна..  ох мрън Sad

Миленка, не прави компромис със себе си относно свекитата, мой съвет е това. Ние докато бяхме един месец със смекървата бях по същият начин, постоянна влизаше в стаята пипаше крачета нос и така нататък търпях да един момент в който ми дойде в повече е се скарахме, не си говорехме докато беше тук, тъжна ми беше но тя не успя да разбере това че съм в депресия и постоянно нажежаваше обстановката. В момента в който си тръгна ами такова облекчение изпитах че от тогава съм си постоянно щастлива с бебето. Преди това имаше нон стоп напрежение. Знам че е редно да ги уважаваме и почитаме, но има моменти в които трябва да сложим себе си пред тях, аз наистина бях на прага да превъртя добре че сме в чужбина та тя стоя само месец и половина иначе не знам как щеше да е….

# 247

Миленка, не прави компромис със себе си относно свекитата, мой съвет е това. Ние докато бяхме един месец със смекървата бях по същият начин, постоянна влизаше в стаята пипаше крачета нос и така нататък търпях да един момент в който ми дойде в повече е се скарахме, не си говорехме докато беше тук, тъжна ми беше но тя не успя да разбере това че съм в депресия и постоянно нажежаваше обстановката. В момента в който си тръгна ами такова облекчение изпитах че от тогава съм си постоянно щастлива с бебето. Преди това имаше нон стоп напрежение. Знам че е редно да ги уважаваме и почитаме, но има моменти в които трябва да сложим себе си пред тях, аз наистина бях на прага да превъртя добре че сме в чужбина та тя стоя само месец и половина иначе не знам как щеше да е….

Права си Деси, просто съм на гости... и нз как да постъпя... и Кари е направо кълбо от нерви тук, това не е моето дете, мрънка почти непрекъснато като е будна още от сутринта, а иначе е кротка и усмихната, забавлява се на различни дестинации като и се доспи я слагам в леглото давам биби дремва и се буди за ядене, сега никъде не иска... вярно че сме на ново място и в комбинация с растящото зъбче е ужас... дано избие поне той скоро, че вече е с разстройство и лиги до пъпа Cry и се мъчи милата. Ще видим Мм обеща да оправи леглото и интернета и ще си пускам през лаптопа. Ама стане ли драма ще си поставя нещата и се казчвам в неговия апартамент... или направо в София.

# 248
А защо да ви е тясно на 24кв.? Ще пълните ваната и в стаята ще я къпете като е малка банята. Ние сме в 1 по-малка стая, в която няма място за кошарата на нашия и едва минаваме покрай нея и леглото, чувствам се слаба всеки път като трябва да мина Grinning . Иначе чакаме ви в София, ако все пак е толкова зле, че дойдете насам Grinning . И на нас ни е скучно сами на разходка, а сега вас ви няма, другото му приятелче е болно и днес май няма да излизаме, то не е и хубаво времето поне.

# 249
Миленка, сигурна ли си, че е зъбче? Малко вероятно е на тези месеци.

# 250
Ох,Миленка,кофти работа...че и доста време ще й погостувате 🙉 Малката е нормално да е нервна като не си е на нейното място,а и със сигурност усеща и твоето напрежение.
Според мен като е за броени дни,няма нужда от излишни спорове и караници. После всичко ще минава през таткото,а той няма вина в случая...
След 2 седмици се прибирате и пак сте си тримата само,а свекито по телефона.
Аз лично бих я изтърпяла като не й обръщам внимание,но аз съм такава (в повечето случаи премълчавам за да не стават конфликти,не само в семейството а по принцип на всякъде)

А в кой квартал сте?Не знам дали е удобно на лични да те занимавам в този момент. ☺️

# 251
А защо да ви е тясно на 24кв.? Ще пълните ваната и в стаята ще я къпете като е малка банята. Ние сме в 1 по-малка стая, в която няма място за кошарата на нашия и едва минаваме покрай нея и леглото, чувствам се слаба всеки път като трябва да мина Grinning . Иначе чакаме ви в София, ако все пак е толкова зле, че дойдете насам Grinning . И на нас ни е скучно сами на разходка, а сега вас ви няма, другото му приятелче е болно и днес май няма да излизаме, то не е и хубаво времето поне.

Ох ами ваната по - голяма от кошарата и Joy аз мисля че ще се съберем, а ако трябва ще я къпя в мивката в кухнята или ще слизам долу да я къпем. Ама уж да ми е по - удобно... та ще видим сега 3-4 дни докато таткото е с нас как ще сме.

Алмонд за жалост съм сигурна,че е зъбче Sad и док потвърди че са на път и майката на ММ е стоматолог и вчера я огледа и венеца е 2ен и побелял долу посредата, каза че е тръгнал, но кога ще избие е божа работа. Вчера и дадох панадол да се успокой и да поспи, днес ще и взема гелчета за зъбки Sad а няма още 3 месеца, дано не израства 1-2месеца Sad

# 252
Напълно възможно е да са зъбки, защото на мен първият зъб е тръгнал когато съм била на два месеца и е пробил когато съм била на три. Стискам палци всичко да отмине по възможно най-лекият начин и скоро да се пахвалите с първо зъбче.
Аз да попитам мамите първескини като мен, дали си задавате въпросът “правилно ли си гледам детето?”, защото аз имам дни в които буквално постоянно си го задавам този въпрос и ме мъчат притеснения от сорта на “дали я държа правилна” “дали я храня правилна” и всички тези малко странни въпроси.

# 253
Да, Деси. Доста често си задавам подобни въпроси. Мисля си че е нормално.
Миленка, ако ти дава съвети, които не ти харесват просто я изслушай и направи каквото ти искаш.
За излизането - ние излизаме за по макс 2ч. Не кърмя на вън за сега. И ми е скучно сама, не познавам много майки с бебета, а и ми е трудно да спазя някакъв час за среща, на този етап. Хубавото е че има нов парк на 5 мин от вкъщи.
Скоро се налага да пътувам от Варна до София с малкия. Имате ли някой съвет за дългия път с бебе? Ще пътуваме два дни първо ще минем 400 км и после още 200 до София, но пак си е бая път...
И още нещо.. Има ли още някое бебче с колики? При нас имам чувството че продължават да са денонощни. Поне не плаче, но много се свива и му пукат червата... 🙄😡 Вече нищо не давам за тях, защото ми пусна да го тъпча с някакви неща. Лекарствата за рефлукс са му достатъчни.

# 254
Bubbless мисля че при моя зайо продължават коликите, защото присвива крачета към стомаха си особено като се нахрани и прави недоволни физиономии, понякога дори изведнъж заплаква. Вчера взех омнибиотик панда да пробваме дали ще има някакъв резултат при нас, предимно за акането, че става със зор.
Нашите разходки са предимно в горната част на морската между делфинариума и зайците - ако ти е удобно там и искаш компания съм насреща 😄 Нямаме точен час обаче, понякога сутрин, а друг път следобед.

Общи условия

Активация на акаунт