Родени през март - тема 2

• 22 369
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
И моя бебо спи с ромпър с къс ръкав и крачол и с чорапки. Завивам го с тънка памучна пелена, за сега си седи завит. През деня от днес вече пускаме климатика, но вкъщи беше 28 градуса, гледаме да смъкнем до 24-25, като климатика е в съседна стая

# 406
Моето бебче вече 2 седмици спи по късо боди, чорапки и чаршафче. У дома сме на отворени прозорци. Ще се опитам максимално да отложа климатика. Аз и като цяло не съм му голям фен.
От няколко дни запопнах да вкарвам хранения с АМ. До края на седмицата сигурно изцяло ще заменим кърмата. Акото й ведна си смени консистенцията. Дано в последствие да не й докарам запек. Но кърма вече няма, така че няма избор.
Става все по-интересна. Повече се усмихва, "приказва", даже няколко пъти без да иска се преобърна.
Все още е се стряска от силни звуци.
Храни се на поискване. В дни като вчерашния (ядене през 1,2 часа) има 9 хранения. Иначе нормално са към 6,7. Жегите я мъчат и яде по-малки количества. Пак си наддава.
Запопвам да чета и да си припомням нещата със захранването. Другия месец става на 5 и след ваксините мисля да я захващаме с храненето. С каката се хранихме по 1 час. Това дете върви по-злоядо и направо не ми се мисли как ще е.

# 407
  • Варна
arati, ние като Bubbless, същите прахчета и същия гастро (Костадинов в МЦ Младост). Обаче, се чудя дали да продължавам с тях. От вчера пак започна да се гърчи и реве при хранене, а единствено прахчетата са нововъведени. Следобед сме на вторичен, та ще питам,  дали е възможно, точно те да й дразнят на стомахчето, или е някакво съвпадение.  Тъкмо оправим едно нещо и изниква друго....писна ми вече.

# 408
Пепи, от колко време ги давате? На мен ми каза че трябва да минат няколко дни преди да подействат и така и беше. Може би около 5-6 дни.

# 409
  • Варна
Пепи, от колко време ги давате? На мен ми каза че трябва да минат няколко дни преди да подействат и така и беше. Може би около 5-6 дни.
От вчера ги давам, затова се усъмних в тях. Не отричам другото им действие (против повръщане),  защото не ги е пила достатъчно време. Но тя, така или иначе , няма силно изразен рефлукс. Връща, основно, когато я оригвам и то в минимални количества.

# 410
Те би трябвало да намалят киселините също. Което противоречи на това че е започнала да се дърпа при хранене. 🤔
Моля те да споделиш какво е казал доктора.

# 411
Здравейте, момичета! Не съм писала откакто се роди момчето ми, но ви чета ❤ Господинчото върви доста едър, първия месец нададе 1.600 кг и 3 см , втория 1.400 кг и 5 см, на 11.05 беше 6.700 и 59 см, а сега е поне 7.500 и според мен над 62 см, защото 62ри размер започна да му умалява, на 08.06 сме на консултация и ще видим. Изключително кърмен от секундата, в която се появи, и слава богу не е имал и няма колики. Удържах до онзи ден да не му давам залъгалка, но имаше доста проблеми с дневния сън и сега е като помощно средство да заспи по-лесно, но като изградим по-стабилен режим ще я махна задължително, хич не исках да му давам, а и той не винаги я иска. Как сте вие и бебоците? ❤

# 412
  • София
Bubbless И при нас чувалчето на Angel baby 0-6м умаля за месец и половина. Детето е 65см, а като си изпъне краката в шпиц както обича да прави или ги вдига нагоре като свещ, го изпълва докрай и няма място за крачетата. Сега купих това от Хиполенд, размер 74см: https://www.baby.bg/product/for-babies-68-0-6/
Тъничко е, приятна материя от органичен памук и има една педя до долу да си ритка на спокойствие.
Залъгалки не иска, плюе ги и аз не държа да ползва, даже предпочитам без.

# 413
  • Варна
Bubbless, доктора каза, че всичко е възможно. Намали ми прахчетата от 3х1 на 2х1. Ще върна и Биоамиката , защото добре й се отразяваше (въпреки, че не й давах на всяко ядене). Явно е с по-особено стомахче. Нито сушени сини сливи, нито мюсли, нито  сок от рози й действат разхлабващо (както и на мен)

# 414
Здравейте дами,
не съм официално част от списъка, но бебка ми се роди на 15.03.

Имам въпрос относно съня и генерално настроението на бебоците ви. Има ли кисели бебоци?

Моята мацка трудно заспива, лесно се буди, и по цял ден е кисела. Под по цял ден, имам предвид по цял ден буквално.

Имаме кратки прозорци от по 10-20 мин, в които е весела, само след като е спала, и яла непосредствено след това. И после се почва мрънкането и рева.

Нищо не помага - пеене, дундуркане, играчки, разходки, бял шум, песнички.. Не се кефи на количката, и на шезлонга се дразни често. Упорито решена е да бъде кисела!

Ако някоя мама е с подобен бебок, моля споделете опит и какво ви помага, пък и ако ще просто да си помрънкаме една на друга.

# 415
Да не би проблема да е в твърде големите интервали на будуване? При нас тогава се получава бебчо да е кисел, но гледам да се опитвам да приспивам навреме, или ако много се раздразни излизам с количката. За щастие там поне спи. Иначе и при нас е трудно приписването през деня и спи кратко понякога.. днес например 40 мин приспиване и спа само 27 мин..

Аз имам друг въпрос - мислите ли вече за захранване? Четох, че се запичва между 4 и 6-ти месец, май за кърмените бебета най-добре 6-ти, но пък за тези с рефлукс е желателно по-рано.Ако някоя мама за втори път сподели предишен опит ще е полезно Simple Smile и на препоръки за книги/сайтове бих се радвала, защото буквално днес проучвах за първи път темата 😬

# 416
Баткото беше такъв киселяк, в един момент се подибри положението, но не сме правили нищо специално. Търпение. (макар че и до днес си пада малко киселяк, характерче е).

За захранването предния път понеже пак така всички ми говореха за захранване, започна 5-я месец и го започнах, не беше готов. Сега ще изчакам да започне 6-я месец. Тогава много ми хареса на Маги Пашова книгата, но имам старото издание. Сега видях, че има ново и си го купих, но съм малко със смесени чувства. Залитнала е малко в посоки, които на мен лично не ми се нравят особено като ЗВБ и други, но за сметка на това има и доста полезни неща, като цяло смятам пак да си изровя старото издание и да си направя схемата оттам, както предния път. То може и от новото, въпреки, че е по-различно основните продукти пак са разписани за кой месец са подходящи.

# 417
bloodsugar споделям мнението на Моник, може да има нужда от повече сън, ако не е характер. Моят зайко плаче когато му се спи или когато е превъзбуден и не може да заспи (от игра, от баби, дядовци). Вече много внимавам колко будува и се старая да го приспя навреме. Ако вече е станало много късно, само на ръце и гушкане в движение.

# 418
  • Враца
Almond, климатика, който ще ползвате в стаята ли ви е? Нашият е в спалнята и много се чудя дали да го ползвам, но пък иначе става 30° лятото.

# 419
Не е в стаята, в която спим, но е в дневната, където стоим през деня. Смятам като вече стане много жега и не мога да търпя да го пускам просто не срещу нея.

Общи условия

Активация на акаунт