Отговори
# 495
Благодаря за съветите и рецептите! 🤗
Момичета, а на последния преглед ми казаха, че плацентата е почти оформена и е “предна” (утре влизам в 12г.с. според ехограф). За мамите, които са раждали или са запознати, това е нормално нали? Досега всичките ми познати мами са били със задна. Преди като ми в попадла информация съм чела, че и двете са ок, но все пак да проверя и тук.

# 496
  • Пловдив
Момичета, а на последния преглед ми казаха, че плацентата е почти оформена и е “предна” (утре влизам в 12г.с. според ехограф). За мамите, които са раждали или са запознати, това е нормално нали? Досега всичките ми познати мами са били със задна. Преди като ми в попадла информация съм чела, че и двете са ок, но все пак да проверя и тук.
До колкото помня, няма проблем. Разликата е, че може да се усети малко по късно бебето. Мисля, че се отнасяше за предната. Дано не ти говоря глупости

# 497
Flame, аз бях с предна плацента, родих нормално. Не съм имала ограничения някакви, нито пък притеснения. Предната плацента е "по-зле" откъм усещанията за бебето. Някакси са по-притъпени, или поне моите бяха в началото. В 9м.всичко си се усещаше. Не съм усетила първи ритник, а отначалото все едно имах газове в чевата, оказа се, че не са газови а двеженията на бебето и то на един малко по-късен етап разбрах, че са това. По клипчената в youtube,  има бременни мами, които си снимат коремчетата и ,хоп, появява се краче отбелязано -именно те са със задни плаценти.
Мисля, че е проблем , ако плацентата е ниска. Май може да те стигне до отлепяне и кръвоизлив. Моя позната роди по спещност така. Отлепена плацента, кръвоизлив, спешно секцио и едва спасени 2 живота. Но не зная дали е била с предна, или задна.

# 498
Няма значение за развитието на бебчето предна или задна е плацентата. Аз предния път бях с предна по трудно се вижда ня 3Д хубаво личицето и т.н и се усеща по-късно. Това е Simple Smile

# 499
  • Пловдив
Значи съм запомнила правилно.
Моя приятелка беше с ниска плацента и не трябваше да има натоварване. Предимно почивка.
Аз нали кипя от скука тези дни...забърках се да гледам таблици с определяне на пола 😆😆😆😆

# 500
  • София
На мен вчера лекаря ми каза, че съм с ниска плацента Confused. Каза да почивам повече и никакъв секс. Също така каза, че е много вероятно с напредване на бременността да се вдигне.
Дано всичко да е наред. Аз така или иначе вече съм в болничен, лежа си, не се натоварвам с нищо...

# 501
Да ,напълно нормално.Миналата година бях с предна,усетих сякаш по -късно ритниците от останалите мамо🤣

# 502
Axenia, не се притеснявай, не вдигай тежко и всичко ще е наред. Случаят, който разказах, жената всеки ден се прибираше с по 2 тежки торби с покупки, носени по километър-2. Нормално е при такава ситуация да стане беля.

# 503
Момичета в коя седмица вече може да се каже каква е плацентата?

# 504
Аз очаквам на скрининга да ми кажат каква е плацентата, то там оглеждат обстойно всичко. Но наистина нямам спомен в коя седмица разбрах предишния път.

# 505
Аз сякаш предния път към 18та разбрах.

Момичета в коя седмица вече може да се каже каква е плацентата?

# 506
Аз предишния път бях със задна плацента. Не мига да кажа, че съм виждала как крачето се отбелязва, но вече към 7ми 8ми месец се виждаше, че някой рита. Просто не мога да опиша точно как, не се отпечатваше чак бебешко краче. В началото някъде към 18 усетих като газове, даже не можех да разбера дали са газове или е бебето, защото и двете бяха понякога. Първите пъти в които го усетих да ритне бях към 22 или там някъде. Сега ми казаха, че отново съм със задна плацента:) още не съм усетила нищичко, само го видях как ритка❤

# 507
Здравейте момичета. Къде мислите да правите първата фетална и проверявали ли сте цените?

# 508
Привет, най-вероятно ще правя феталните морфологии в Надежда. Цените са 130 лв за първата (16-18 г.с.), 150 лв за втората (20-23 г.с.) и последната е 130 лв в 28-32 г.с.
Следващата седмица имам час за БХС пак в Надежда при д-р Патрикова. Някоя от Вас мисли ли да прави? Blush

-Flame- скорошно оздравяване!

Здравейте момичета. Къде мислите да правите първата фетална и проверявали ли сте цените?

# 509
Аз мислих да правя БХС, но се разбрахме с лекарката да направя пълен пакет пренатален и тя каза, че няма смисъл тогава. За феталната морфология мислих, че е една през 18-20гс и после още една към 30та седмица. Много полезно ми дойде като информация, благодаря!

Иначе днес бях на преглед. Всичко е нормално. Бебче е 27.40 мм в 9гс и 2 дни. Като пумпалче малко беше и махаше с ръчички :Д

Привет, най-вероятно ще правя феталните морфологии в Надежда. Цените са 130 лв за първата (16-18 г.с.), 150 лв за втората (20-23 г.с.) и последната е 130 лв в 28-32 г.с.
Следващата седмица имам час за БХС пак в Надежда при д-р Патрикова. Някоя от Вас мисли ли да прави? Blush

-Flame- скорошно оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт