Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 557
  • 621
  •   1
Отговори
# 315
Разбира се, коментираме си просто. Ако не беше ключов момент в книгата, която споменах, вероятно и аз нямаше да го знам това.

# 316
Чела съм книгата отдавна и нямам спомен за рибата като символ. Това, което ме насочи към този отговор е : 1. Пръстенът е важен предмет от древни времена до днес. Много по-важен от гривната и останалите изброени предмети. 2. Имах спомен от нещо прочетено, че Св. Петър е бил рибар. Не бях сигурна дали не е бил Св. Павел, но помня, че имаше рибар. Като насложих тези разсъждения, за мен това беше най-вероятен отговор.

# 317
  • Пловдив
Да, само казвам, че не знаех отговора.
За банкнотите пък ми беше лесен - Алеко Константинов загива през 19-ти век, Пенчо Славейков умира в Италия, и те тека.

# 318
На въпроса за рибата, след разясението на Билалов си спомних, че сме го учили в училище. Думата "ихтюс" се разбива като абревиатура на "Иисус Христос Божи Син Спасител".

# 319
Е как, даже и да не знаеш защо в никой музей няма папски пръстен (е може и някой да е оцелял, де) все си чела история и знаеш, че пръстенът е личен знак и печат още от древността.  А и имената на другите опции звучаха смешно-абсурдно.

Има и друго, ама то вече изисква човек да е чел библията - Христос е събирал апостолите си един по един от "работните им места", а свети Петър е бил рибар. И Христос го взел да лови души, вместо риби. От там нататък всеки знае, че свети Петър е първият папа и всички папи се водят негови наследници.  Та - папа, рибар, пръстен... Доста много улики.

# 320
  • Пловдив
И професията на Петър не я знаех. Grinning Мъжът ми я знаеше и оттам предположи, че може това да е отговорът. "Пръстен на рибата" за мен звучи също толкова абсурдно, ако уликите ги нямаш.

# 321
Освен всичко друго рибата е символ от времената на ранното християнство. По този таен знак са се разпознавали първите християни, когато са били подложени на преследване.

# 322
От "Стани богат" се извиняват за вчера:

Скрит текст:

Преди малко гледах епизода на бтвплюс и не, не е оправен гафа.

# 323
  • Deutschland/HE
В Германия на много коли има стикер с риба. Не съм много сигурна, но ги лепят само евангелистите/протестанти.

# 324
Hrisi, да, видях сега, че не са го оправили, макар че са дали линк във Фейсбук към bTV Plus. Но в повторението на следващия ден, както и Doli написа, е оправен.

# 325
  • София, България
Бързо излиза в Гугъл тоя кмет, дано се справи жокера

Оф, успя, браво

# 326
Заложих на Велинград като курортен град...

# 327
  • София, България
И на мен Малкович ми е най шантав от цитираните... Тва ше е някаква идиотия с тоя филм

https://webcafe.bg/kino/1523870389-filmat-koyto-shte-izleze-sled-100-godini.html

# 328
Е, това не беше въпрос за 20000! Велинград не е съществувал 1924 год, Димитровград също. Същата година град, кръстен на Д. Благоев....Бил е Горна Джумая. Но пък Монтана е бил Фердинанд, но в кои години?

# 329
Благо Джизъса се беше "подписал" в Колизеума...Laughing

Общи условия

Активация на акаунт