Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 393
  • 621
  •   1
Отговори
# 540
Сватбата - по метода на изключване (останалите три ги знам и си ги представям и няма огледало).

И аз така. И сватбата съм я виждала, но не е толкова известна и не мога да си я визуализирам, докато другите ги знам.

# 541
Сватбата - по метода на изключване (останалите три ги знам и си ги представям и няма огледало).

И аз така. И сватбата съм я виждала, но не е толкова известна и не мога да си я визуализирам, докато другите ги знам.
Как да не е! Joy всеки епизод на Отчаяни съпруги започва с нея  Joy

# 542
Сега я видях - известен портрет, това огледало е съвсем малко, а религиозните сцени са миниатюрни.

# 543
Доколкото си спомням дори не е "сватбата", а "Портрет на съпрузите Арнолфини". Единствената логика, която мога да измисля, при положение, че знам отговора е, че холандците рисуват с много детайли. Трудно е да го измислиш, при положение, че не са посочени авторите на картините. Сватба по никакъв начин не е свързана с огледало.

# 544
  • София
Е, спорт

# 545
Суифт е авторът на Гъливер, но не знам отговора.

# 546
  • София
Аз изобщо не схванах смисъла на въпроса.
Симпатична жена, но тя е нагледен пример как се хабят жокери напразно. Знаеше отговорите ама пусти страх. Сега можеше да е на 5 или 10 хиляди.

# 547
Гледам със закъснение, но Пърпъл не са хеви метал група.

# 548
Някой от писателите, които днес са издавани под собствените си имена, е издавал по негово време, само под псевдоним.
Помислих си, че е възможно да е някой от другите, въпреки че и Дикенс, и Джойс, и Шекспир са били известни публични личности. Реших, че може да не съм чувала, а да има такова нещо, защото те може да са известни и пак да са издавали под псевноним - както сега всички знаем, че Робърт Галбрайт е Джоан Роулинг.

# 549

В Уикипедия пише, че са пионери на хевиметъл и хардрок.

# 550

В Уикипедия пише, че са пионери на хевиметъл и хардрок.
Хардрок да, но хеви метъл... Аз съм отраснала с музиката им. По спомен Блек сабат е първата хеви метъл група, звученето е съвсем различно. Хеви метъла е по-нов от хард рока.
Поне това е моето разбиране за тази музика. Не мога да причисля Цепелин и Пърпъл към метъра. А съм ги слушалка заедно с Блек сабат. Съвсем различно е звученето за мене, без да съм специалист.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 20:09 от Недоволна

# 551
Как са свързали страданията на Христос със сватба - не знам!

Суифт е работил в английското разузнаване и веднага включих,че трябва да е писал под псевдоним.

Със Шекспир сътвориха главоблъсканица от "Стани богат". Има предположения,че Шекспир е известен аристократ (Бейкън),който е пишел под псевдонима Шекспир,но никой от съвременниците му,(както и днес) не е бил сигурен,че е той. Нарочно ги правят такива завъртени. Не се ядосвам,а просто констатирам.

Определено Пърпъл не е "чист" хеви метъл...

# 552
Този портрет сигурно е поръчан, за да се демонстрира благосъстоянието на двойката (престижно е да те рисува добър художник - както тогава, така и сега) - вероятно интериорът е част от техният истински дом, а не художествена измислица. Самото огледало е използвано от Ван Айк (по инерция написах Вермеер Wink  ), за да си направи малко "селфи", но като нищо да е имало точно такъв преддмет, който той е изобразил в детайл, за да покаже майсторство.

П.п. - ето го, Страстите Христови почти не се виждат, особено пък ако се гледа цялата картина:

# 553
Това огледало е известно, за да го запомня от лекцията по история на изкуството, явно са ни обърнали внимание.

# 554
И в анотациите в разни албуми с репродукции (в стил шедьоври на световните музеи) се отбелязва.

Общи условия

Активация на акаунт