Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 378
  • 621
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Доколкото си спомням дори не е "сватбата", а "Портрет на съпрузите Арнолфини". Единствената логика, която мога да измисля, при положение, че знам отговора е, че холандците рисуват с много детайли. Трудно е да го измислиш, при положение, че не са посочени авторите на картините. Сватба по никакъв начин не е свързана с огледало.

Картината е известна с няколко имена: Портрет на Арнолфини, Сватбата на Арнолфини, Женитбата на Арнолфини, портрет на Джовани Арнолфини и неговата съпруга и др.
Ако все пак за улеснение бяха написали, че огледалото е в центъра на заден план, щяха да отпаднат веднага предположенията, че момичето или жената държат огледалото в ръка.

# 556
Може да е известна на интересуващите се от изкуство. На такива проЗтаци като мен не е известна. Някой беше писал, че Отчаяни съпруги започвали с нея - и такива сериали не гледам. Направо съм много зле Simple Smile

# 557
  • Пловдив
Сватбата - по метода на изключване (останалите три ги знам и си ги представям и няма огледало).

И аз така. И сватбата съм я виждала, но не е толкова известна и не мога да си я визуализирам, докато другите ги знам.
А аз обратно - на нея знам със сигурност, че има огледало - за миниатюрите наистина не знаех, - а на другите не съм сигурна дали също няма огледала, но все пак предположих, че е тя.
Полегналата гола жена изобщо една ли е и може ли така да си кръстиш картината, все едно да я кръстиш "Пейзаж"... Wink Намерих в нета някаква на Амедео Модиляни, де.

# 558
Моите разсъждения бяха в посока, че един ренесансов художник няма да кръсти своя картина "Полегнала гола жена" (при тях голите са все Афродити, Хери, Лади и прочии митологии 😉), а един модерен няма да рисува религиозни миниатюри. Другите две картини ги знам, така че оставаше семейството със сватбата или каквото е там. Непознатата.
И какво излезе сега!? Че и сапунките са образователни, и от тях има какво да се научи и трябва да ги следим! Хм 🙂

# 559
Никой ли не гледа? Много странен участник беше този деди.

# 560
  • Пловдив
Аз ще гледам от 9. Wink

# 561
В пещерите,може би. Псамофити завършва на ...ити,като сталактити.

# 562
Тук пише друго

# 563
Камък. Знам го. Обикновен камък е.

# 564
Камък ми, за тази сума няма да е друго.
Червеният карамфил е символ на Испания, Монако и Словения.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 19:00 от pticasprujina

# 565
Аз не го знаех, но е идеален въпрос за гугъл и веднага излезе, жалко.

# 566
И за щях да заложа на хищно растение. В "Том и Джери" едно хищно растение в саксия подскачаше и гонеше Том да го ухапе... Ама...Laughing

# 567
  • Sofia
Свърши сезона…
Доста безлично, не както предполагахме, че ще се случи нещо накрая.
Благодаря на всички за интересните коментари и разсъждения!
До септември!

# 568
  • Sofia
В “На кафе”го бяха обсъждали това за камъка.Даже от тогава на масичката на Гала седи един камък с очи и тя го милва и му говори понякога 🤪

# 569
Днешният епизод е последен ли?

Общи условия

Активация на акаунт