Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 502
  • 621
  •   1
Отговори
# 525
Янки дудъл е с текст. На мен ми беше интересно и преди време го бях пуснала в търсачката, излезе ми с някакъв весел детски текст за пони и макарони.

# 526
  • Русе
Той май и американският химн "Янки дудъл" е без текст. Много свежа и приятни мелодия има...

Честно казано, не знам кой е техният химн, но в никакъв случай не е "Янки дудъл". Правило ми е впечатление, че на официални церемонии той обикновено се пее акапела от един човек. Когато посрещаха Бил Клинтън у нас, една жена изпя американския химн. С ръка на сърцето, разбира се. На инагурацията на Джо Байдън химна изпя Лейди Гага.

Проверих, ето го химна: Star Spangled Banner
Знаме, обсипано със звезди

А "Янки дудъл" има текст.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 23:36 от евпетра

# 527
Аз за турникета съм озадачена. Понеже мислех, че знам какво е, го изключих. Нямах представа, че има и друго значение, освен медицинското, и щях да отговоря "мантинела". Което също не е отговор, но в сравнение с дувар и какво беше още...

# 528
Леле за тази песен на Т. Колев от първия въпрос не бях чувала, ужас 😱

И аз не я бях чувала,ама и за испанския химн не знаех,срам.

# 529
Не можем всичко да знаем 🙂
И точно затова е интересно предаването - непрекъснато научаваме по нещо ново.

# 530
Днес Михаил Билалов е рожденик!
Дали ще го отчетат в предаването?Нищо ,че е на запис.

# 531
Аз за турникета съм озадачена. Понеже мислех, че знам какво е, го изключих. Нямах представа, че има и друго значение, освен медицинското, и щях да отговоря "мантинела". Което също не е отговор, но в сравнение с дувар и какво беше още...

И двете идват от английското "turn" - въртя, завъртам. медицинският турникет се прави с усукване с пръчка (тоест с въртене), а и при тези трешчотки също има въртене.

# 532
  • Пловдив
Ще видим. Не знам дали могат при снимането да са убедени, че ще се излъчи точно на тази дата.

# 533
Ще видим. Не знам дали могат при снимането да са убедени, че ще се излъчи точно на тази дата.

За Гергьовден нацелиха.

# 534
Според мен знаят кой запис кога ще се излъчи.Отделен е въпроса ,дали ще го споменат днес Билалов.

# 535
Аз за турникета съм озадачена. Понеже мислех, че знам какво е, го изключих. Нямах представа, че има и друго значение, освен медицинското...
И двете идват от английското "turn" - въртя, завъртам...
По-скоро от френското "турнЕ" (tourner) 😀 Не, че има голямо значение, но английският едва в последните десетилетия са намеси в терминологиите, векове наред преди това водещи езици са били френският и немският.

# 536
Да не отваряме дума какъв процент от лексиката в английския е взета от френския 😊

# 537
Аз в такъв спор не участвам, езиците имат общ корен и всеки може да тегли чергата към своя. По-важното е, че посочих логика по която човек може да се сети без значение кой точно език владее.

# 538
Черна станция, благодаря! Учила съм немски, явно затова не направих никакъв извод от самата дума.

# 539
Сватбата - по метода на изключване (останалите три ги знам и си ги представям и няма огледало).

Общи условия

Активация на акаунт