Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 573
  • 621
  •   1
Отговори
# 240
Няма такова нещо, че църквата внимава да не прекрачи границата между религиозното от светското. Внушаваш си. На запад църквата винаги е имала гигантска роля в управлението на държавите.

# 241
Да не говорим за XVII век Simple Smile

Въпросът не беше кой е основал университета, а на чие име е наречен.
Точно!
Още по-точно, какъв по професия е бил този, чието име носи Simple Smile

# 242
Той и поп Кръстю е участвал в освобождението на българите от турско робство,но само с цел да освободи БПЦ от опеката на султана. Поведението му след Освобождението го доказва... Църквата се е намесвала в политиката,но само индиректно... Или по-точно казано,преследвайки своите утопични цели... Затова и се проваля често пъти. Например в борбата си срещу абортите.

# 243
  • София, България
Аз пък се възмутих от въпроса за калориите. Знам, че ядките съдържат протеини, веганите си ги набавят от тях, защото не ядат месо. Затова щях да ги изключа, щях да маркирам картофите,  другите съвсем не бяха подходящи и щях да си ида с 500 лева и да ми се смеете. Но сега потърсих, и ето, нищо не пише за калории

# 244
Като дете някъде прочетох,че 100гр. фъстъци се равняват калорично на половин пиле. Laughing Нашите ме бъзикаха,че вече няма да ми готвят пиле на грил,а само фъстъци...

# 245
Аз пък се възмутих от въпроса за калориите. Знам, че ядките съдържат протеини, веганите си ги набавят от тях, защото не ядат месо. Затова щях да ги изключа, щях да маркирам картофите,  другите съвсем не бяха подходящи и щях да си ида с 500 лева и да ми се смеете. Но сега потърсих, и ето, нищо не пише за калории

Бадеми
Сурови

100 г съдържат:

579 калории
    21.15 г протеин
    21.55 г въглехидрати
    49.93 г мазнини

# 246
Ядките са много калорична храна, тъй като съдържат голям процент мазнини. Винаги при диета предупреждават да се внимава с тях, защото човек неусетно поглъща голямо количество и може да си надвиши дневната доза калории само с хрупане между храненията, без да разбере.

# 247
Ядките са една от най-калоричните храни - като човек, който често пази диети, това е нещо, което знам от малка и ми е странно че другите хора (особено жени - защото обикновено жените пазят диети за отслабване), не го знаят.
Но, имах една позната, която нагъваше на протеинови барчета, защото според нея били диетични и помагат за отслабване, така че не трябва да се учудвам (протеиновите барчета са „диетични“, но не са предназначени за диета за отслабване, а за друг тип диети - те са една от най-високо калоричните храни, които съществуват - да изядеш 4-5 на ден, вместо други сладки неща, не е добра идея, освен ако човек не се занимава с културизъм или нещо от този род).
Църквата се е намесвала съвсем пряко и преднамерено в политиката. През цялото време коментирам католическата църква, а не нашата. Не виждам смисъл да продължа този спор - то не е и спор. Който не вярва - Гугъл.

# 248
Ядките са една от най-калоричните храни - като човек, който често пази диети, това е нещо, което знам от малка и ми е странно че другите хора (особено жени - защото обикновено жените пазят диети за отслабване), не го знаят.
Точно това ми беше първоначалната мисъл. Подписвам се под цялото мнение. 😊

# 249
  • София, България
Хубаво де, тия дето сме слаби и красиви не ни се е налагало да го знаем от опит Wink Но и в статията, на която попаднах не го пише. За мен лично калориите са в сладкото и в тестените изделия Simple Smile

# 250
  • Пловдив
Най-многао калории има в.мазнините 9 к/г., а след това във въглехидратите и протеините-4к/г.

# 251
Хубаво де, тия дето сме слаби и красиви не ни се е налагало да го знаем от опит Wink Но и в статията, на която попаднах не го пише. За мен лично калориите са в сладкото и в тестените изделия Simple Smile

Ами единствено мога да ти кажа - блазе ти! Simple Smile
Но пък виж "дебеланките" те информирахме подробно, вече ще знаеш Hug

# 252

Най-големите калории са в мазнините, а всички ядки са маслодайни култури. Най-голямата калорийна бомба е макадамията.
И калориите, за съжаление, не правят изключения за теб лично или за когото и да е Wink

# 253
Тая с картофа ме разби. За мен точно това е полезна обща култура-да знаеш какво слагаш в тялото си, та и за мен е странно да не се знае. Но аз обичам да чета за макро и микронутриенти в продуктите.

# 254
Мисля, че кашуто е най-калорично.

Тя продължава да не може да отговоря.

Аз ли нещо се разсеях, или току що прескочиха втори въпрос?

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 18:13 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт