Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 545
  • 621
  •   1
Отговори
# 345
Велинград  е кръстен на името на обезглавената партизанка Вела Пеева, жителка на едно от съставните села/сега квартали/ Чепино, Каменица и Лъджене. Извинявам се за спама, но може някой по-млад да не знае.

# 346
Насочих се към Велинград,защото той все пак е курортно градче и един стадион в него може би би смущавал рахата на почиващите. Стадионът на футболния отбор на Несебър е изграден в края на Слънчака,там при разклона за Несебър и е извън двата курорта...
Преди един век не е имало град, а няколко села, които изобщо не са били курорт. Има и други създадени градове от сливането на няколко селища - Смолян (Смолян, Устово, Райково и Езерово), Априлци и кой знае още колко. По едно време дори бяха обединили Златица и Пирдоп в Средногорие.

# 347
  • Пловдив
Раковски и Димитровград също, сигурно има и други. Имаше подобен въпрос преди време и май верният отговор беше Априлци. Но ако човек не знае, и тези разсъждения за курорта са възможни. Макар че чак пък да забраниш всякакъв футбол заради това...

# 348
Не е съвсем по темата, но понеже съм 1/2 велинградчанка, да кажа, че Велинград, по-точно съставните села и най-вече Лъджене са си били курорт и преди 1944 год.

# 349
Тоя въпрос не беше за 30000. Въпроса за 30000 беше за Малкович.

# 350
Не харесвам хората, които бъркат вегани и вегетарианци. Не съм нито едно от двете, просто ме дразни.

# 351
Зачудих се на въпросът за американските президенти. Щом Кенеди не е починал на 4 юли, то означава ли, че останалите трима президенти са починали на тази дата? Ще е някакво много голямо съвпадение. Thinking

# 352
Пууу, тоя как не се сети за патладжана...

Иначе са му лесни въпросите.

# 353
Можеше просто с изключване да стигне до отговора.

# 354
Прецакаха го с жокера. Дзадзики и таратор имат едни и същи съставки. Ясно беше, че не са те, дори и само заради това. Но можеше да запази тоя жокер така или иначе. Зеле и ориз едва ли са картофови.

# 355
Всичките съставки на кьополуто са от семейство картофови - патладжан, чушки, домати.

# 356
На мен пък зъб и нокът не ми се връзват като форма

# 357
На мен пък зъб и нокът не ми се връзват като форма
Вълчи зъб е.

# 358
Въобще не му е ясно това понятие Средновековие. И 681-ва е Средновековие. Той какво си представя, че е - Античност?

Аз храня птици. Може би да не генерализират, че става противно.

# 359
  • Пловдив
Щом Кенеди не е починал на 4 юли, то означава ли, че останалите трима президенти са починали на тази дата? Ще е някакво много голямо съвпадение. Thinking
Означава, иначе ще има повече от един верни отговори. И аз не знаех. И за вълчия зъб не знаех.

Общи условия

Активация на акаунт