🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1, тема #10 🤍

• 78 340
  • 1 444
  •   1
Отговори
# 1 065
Да, Сашка има голям проблем с комуникацията. Възможно е досега да е общувала с по-интелигентни от нея и да са я отсвирвали деликатно, без да се усети, но тук великата психоложка не можа да прецени събеседниците. И продължава да не преценява. Тъкмо я оставят на мира и тя отива пак да се репчи и да намила философии и простотии за приказки и еднорози. Определено не е попадала в такава среда, но и не може да се адаптира. При положение, че няма ресурс да се защити, е много неудачно да навлиза в конфликт. Винаги приключва по един начин - изяждат я с парцалите, а тя реве.
Всъщност, интелигентният човек умее да се адаптира към средата, а още повече и такъв, който твърди, че е психолог.
Факт е, че една заспала Марта умее да общува по-адекватно и "събудено". Сашка дори не направи опит и с Виктор да проведе разговор, който да покаже, че се интересува от него като индивидуалност. И е факт, който доказа, тя не го познава, не знае нищо за него, но и не се е заинтересувала.

И аз не одобрявам крайните квалификации в темата, сякаш трябва да им влизаме в тона и нивото на участничките.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 10:45 от Tsugumi_

# 1 066
Скрит текст:
Дамм, Сашка е досадна и подскача на всичко. Но и 10 жени да бъдат изкарвани от нерви от една досадница, само тя да им е в устата и главата, е смешно. Повтарям, ако Сашка те разклаща, това говори най-вече за теб. Но разбира се, в дъното на всичко е интересът на Виктор, който ако липсваше, сигурно щяха да й забравят съществуването или поне отдавна да са спрели да се занимават с нея. На този етап кой какво казал и какво започнал вече няма никакво значение. Нещата са ескалирали до етап, където и двете страни подстрекават с най-малкото, просто защото праг на търпимост отдавна няма. Но ако се бяха овладяли, Сашка щеше да излезе лудата калинка с късия фитил, а сега изпълненията й остават на заден план, защото тяхната злоба взима превес.
Та въпросът е, голям играч ли е таз Саша, или те сами се надиграха?

Сашка превъртя играта. Гушкат си се, опипват си се и си се натискат (думи на Виктор) с ергена отдавна. Не е нужно да се женят, я...Sweat Smile

# 1 067
За мен Виктор сериозно е захапал въдицата по Сашето! Чак разпитва другите за нея!😀🤔

# 1 068
Подкрепям мнението на някои момичета, че Сашка също не е цвете за мирисане, ОБАЧЕ, в момента гледаме как една млада жена е подложена на насилие, защото психическият тормоз е точно това! Това няма как да го толерирам! Просто съм бясна и не мога да се побера в кожата си! Защо от продукцията го позволяват?! Това ли е целта им - да ни показват жестокостта на двама-трима психопати?! Виктория и Людмила отдавна трябваше да са изгонени - от ПРЕДАВАНЕТО, не от ергена! Вчера почти се разплаках, когато Александра каза, че от три дни не си е говорила с никой. Игнорирането също е форма на тормоз - изпитала съм го в първите години на трудовия си стаж и знам колко е болезнено. Вече не се забавлявам с тая гняс, продължавам да гледам само защото се надявам да има някаква справедливост накрая.

# 1 069

Всъщност, интелигентният човек умее да се адаптира към средата, а още повече и такъв, който твърди, че е психолог.

Ами не, ако си агне (да не кажа овца, че много грубо 😜), не може да се адаптираш сред група вълци. Тотално взаимоизключващи се видове са. Особено ако са пък в конкуренция за храна на всичкото отгоре 😉 Парадоксът е, че менюто им е съвсем различно, та няма никаква ревност, просто хищнически инстинкт, да преследваш жертвата.

А пък принципно психолозите са като всяка друга професия, личния живот понякога няма нищо общо с професионалния такъв.

За хората с дефицити (ако теорията за Алекс е тая, макар че аз не мисля така) - другите трябвада ги адаптират, те нямат тоя капацитет, нали са с дефицити.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 09:32 от araselia

# 1 070
Аз не мога да разбера само какъв е смисъла от промотата. Спомням си, че в това от Сряда имаше някакъв диалог между Виктория и Александра в стил 5ти клас. Не си спомням какво казваха.. нещо като: няма да ми казваш к'во да правя, ще ти казвам, няма, ще, няма.. т.н Сега изгледах епизода, верно че рових в тела, ама това не го видях май.

# 1 071
В епизода от четвъртък към края е този диалог.

# 1 072
Определено това, на което ставаме свидетели, е психически тормоз и не зная как сценаристите и режисьорите са го допуснали даже и го толерират. Още веднъж се доказва, че българските телевизии залагат на негативното, за да привлекат интерес. Но това вече минава всякакви граници. Не знам Александра как не ги е осъдила, щом даже са и чупили нещата вътре. По такъв начин да се нахвърлят върху един човек млади, "хубави" жени...определено говори за тях повече отколкото за всичко друго.
Дениз може би ако не беше попаднала под опеката на Питона, щеше да си направи много много по-добра реклама, защото явно има повече потенциал.
Александра поне си признава, че прави грешки, че има какво още да развива в личността си. Тя е единствената там с професия, с желание и амбиция за саморазвитие. Другите си стоят на едно ниво и са доволни от себе си, което е доста странно.

# 1 073
Мари,благодаря ти за линка!
Попрехвърлих епизода,с всяка изминала серия ми става все по-досадно.Сашка има ужасен маниер на изразяване и навик да задълбава в излишни обяснения и онези простакеси нямат капацитет спокойно да ѝ покажат,че приказките ѝ ги влудяват.
Леля Дени ме умилява,понякога гледа като бито псе,молещо за коричка хляб и ласка.
Виктория е зла кучка,а наглост е второто ѝ име.
Люса е оставена за тормоз над зрителите, ужасно грозна отвън и отвътре жена. Невъзпитана и с адски подлизурско поведение спрямо голямото зло Виктория.
Дениз е хитра.
Недоразумението Блажка вече няма да го коментирам,горкото.
Виктор прекрачи границата с коментари за детето на Парова.
Режисираните разговори са обида към зрителя,но хващат общата нагласа в санаториума.
Сашка и ВиктАр говорят ли понякога?Аз освен хихикане( Саша) и страстни погледи (Витьо) друго не съм видяла,целувки,малко натискане и -Айде при другите.
Аз лично спирам да гледам,ще прехвърлям каченото от Мари и ще ви чета.

# 1 074
Ах, този тормоз над Сашка. Тя даже и специални нужди имала… Ама като държи речи колко е велика и добра, като крещи много хубаво ѝ върви мисълтЪТ 😃
Аз оставам с впечатлението, че Сашка им влиза доста остро и в някакъв процент от случаите те реагират, в друг се опитват да я игнорират. Но вътре не е чак толкова лесно да игнорираш дразнител, колкото в реалността. + че вътре си има агресивни характерчета + че са в конкуретна среда и Сашка ги дразни и с преднината си с Виктор.
И вече легенди се носят за тормоза над нея, аз предпочитам да не разсъждавам върху неща, които не съм видяла.

# 1 075
Аз не мисля, че щяха да “издерат очите” на Сашка, ако ги видят как се целуват, което са виждали. По-скоро на Виктор и по-скоро да си тръгнат сами. Повечето се чудят защо още са там, фаворитката е ясна, като бял ден, дори за зрителите няма съспенс. Ако не разиграват това театро с многострадалната кой ще гледа блудкави “много мило”, “много сладко”, “много съм щастлива” до припадък?

# 1 076
Какви дефицити и Сашка?! Та тя менторства при всеки повод Simple Smile

Интелигентният човек няма да се остави в ролята на агне, а психологът ще знае как да използва тази роля.
Личният живот на един психолог е отражение на професионалните му знания (ако ги има). Ако тя не умее да ги използва, на каква база претендира да знае и да съветва другите?!

И тези ми коментари са, тръгвайки от мнението Ви, araselia, че средата на Сашка била далеч по-интелигентна. Мнение, което, обаче, изобщо не споделям.
Нито средата на Сашка е такава, нито тя е някакъв психолог, нито е особена индивидуалност. Сашка е от баналните типажи, които искат всички да се съобразяват с тях; тя не е свикнала да прави компромиси с това. Затова си избира слабохарактерни приятелки. Само че като психолог трябваше да знае, че слабите личности са ненадеждни, следват накъде духа вятърът. Както и стана.
С цената да е харесвана от Виктор, Сашка рецитира ролята, която той/продукцията й налагат: секс обект, с който разговор не може да има. И тя изпълнява.
Ако има някаква химия изобщо, то тя е с Марта, но Марта е такъв тип жена поначало, тя не полага усилия да го постигне. Може и Виктор дори да иска да е с нея, но няма да се случи, за да избяга от образа на мъж, който следва един и същ модел жени. Вчера имаше много повече химия в разговора с Марта, отколкото в позирането под дъжда.

(Психичен тормоз няма. Има сбъркан сценарий. Подписите на участниците ги лишават да си търсят някакви права. А ако искат и уж им е толкова тежко - могат да си ходят също . Тя и Блага не издържала, а плаче всеки път да не би да я изгонят.)

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 10:05 от Tsugumi_

# 1 077
И аз недоумявам как продължават да толерират това насилие в национален ефир. Да, вярно е ,че телевизията не е тази ,която трябва да възпитава. Но след небивалата  лошотия и агресия, която имаше след последната "Ферма " все си мислех ,че малко или много не биха го допуснали отново да се случи.Е, нищо подобно !
      Сашка определено не  е цвете за мирисане ,но ми докривя много като сподели ,че от 3 дни с никой дума не е обелила. Говорим ние тук за някакви психолози на предаването. Дали има там на терен такива ? Ако има твърде жалко за т.наr. Продукция .

# 1 078
Нямате изчитане, но да си кажа и аз Simple Smile
Според мен Виктор я харесва Александра наистина и най-вероятно тя ще спечели накрая след всичките мъки и след като им изнесе сезона. Те и затова явно сега продължават да не я харесват всичките (с изключение на Ева), а и трябва да има хепи енд иначе кой луд ще се запише за втори сезон??!!
Блага и Людмила чакам отдавна да ги изгонят, поне инфантилната почна да се усеща, че вече секЦа е мираж, а и явно и не останаха гащи за сваляне Joy
Рускинята явно го дразни много, ама по сценарий трябва да вървят нещата някак си, а и тя сигурно не показва интерес, че я гледа чичото отвън и после ще се сбогува със съкровената ролексова мечта!
Ама става доста скучно и еднообразно вече и тези коктейли защо са вече в хола, а не навън? Малко като да се наглася у нас и да чакам посещение от принца...

# 1 079
Отдавна съм на мнение, че гледаме режисирана постановка тип "Многострадалната Геновева", която продължава и до днес чрез ИГ. Още на кастинга са избрали актрисите и са раздали сценария. Тия моми през останалите часове от деня какво правят? Освен, че репетират. Толкова фалшивеят при диалозите, когато са по две.. И позират с чаша в ръка, пък зад тях градините, цветята...
Фактът,  че снимали от сутрин до късни нощи подкрепя мнението ти. Дубъл 1, дубъл 2...дубъл 32...направи по-страдалческа физиономия,  неубедителна си...изостри погледа...усмихни се влюбено..

Общи условия

Активация на акаунт