Израелски сериали и филми

• 16 681
  • 237
  •   1
Отговори
# 195
ПРЕДАТЕЛ - сериен тв филм, Израел 2022 г.
По БНТ 3 от 28.10.2025, 22:00 ч.
Времетраене: 45 минути

инфо https://bnt.bg/news/predatel-343087news.html

# 196
Yurika, аз да ти кажа, предостатъчно ми беше. И по-добре, според мен, че нямаше от онези сцени, аз нямаше да издържа да гледам. Страхотна роля за Пантерата и много, много поучителна истинска история, както се казва, който има очи - да види.
Шапки долу, за лелята, която шофираше безстрашно и успя да спаси 12 човешки живота. Невероятна жена.
Интересно, че Хишам Сюлиман има едно Ted Talk участие, но много отдавна, дори отпреди времето на Фауда, и там казва, Очи, които виждат, споделяйки за израстването си в опасен квартал, пълен с проблемни хлапета. Как е важно за тези деца да почувстват, че някой наистина ги вижда. А бебчо Амал Blue HeartBlue HeartBlue HeartBlue HeartBlue HeartKissing Face горкичкото, и как действителният човек остава вдовец с толкова деца...Pensive
Бойното лелче SmileSmileSmile но не разбрах, откъде точно мина тя, така че да избегне терористите.
Леле, до какви висини се разви моята история. Фауда ряпа да яде, бъзик де, но не само Фауда, а и малко от Arrow сериалът със Стивън Амел, то терористи, то асасини, семейни драми, шпионаж...По малко вдъхновение и от Техеран и Хатуфим, с мисии в Иран и военнопленници, и реални събития за Израел, Палестина и Близкия изток. Даже от Дюн филмите на Вилньов, фремените са си баш вдъхновени от арабските федаини. Тази музикална тема просто си я тананикам постоянно, The quiet time between storms, и също и сентенцията Историята се пише по пясъците на Аракис, но това е от сериала на Холмарк. Интересно, че в Малката барабанистка също участваше актрисата, която играе принцеса Ирулан, но в Дюн филмите ми е по-красива някак. В сериала лицето й все ми се вижда много голямо.
Авив Алуш и Амир Хури, Самир, също много ми харесват. Авив Алуш направо заспива като испански евреин сефарат на вид, едно топло, приятно излъчване.

На базата на някои актьори от Фауда, Техеран и Хатуфим изградих и моите герои. Хишам,  Ели, Стив, Самир, Гали...Талия и Анат от Хатуфим, дори онзи Хайм, психиатърът. Всъщност, той има два момента, когато се усмихва много сладко. Той стана прототип за евреин от румънски произход, сътрудник на Шин Бет, работещ за имиграционните служби или нещо такова. Smile А, и Лиор Ешкенази не е зле.

# 197
  • Пловдив
Предвид големия интерес на българската публика и за всички, който не успяха да присъстват на прожекцията на израелския документален филм “Писмо до Давид” на режисьора Том Шовал, до 9 ноември можете да го гледате в платформата Neterra TV.
Филмът е дълбоко личен документален разказ, посветен на Давид Кунио, отвлечен заедно с по-малкия си брат Ариел, на 7 октомври 2023 г. от дома си в кибуц Нир Оз.
⏪Точно 10 години преди трагичното нападение Давид и неговият брат близнак Ейтан изиграват главните роли в дебютния филм на Шовал „Младост“, отличен с награди и посветен именно на темата за отвличането и братската връзка. Днес, по ирония на съдбата, тази сюжетна линия отеква в реалността, като подчертава крехката граница между киното и живота.
🎞️В „Писмо до Давид“ режисьорът се връща към неизползвани кадри от „Младост“ – пробни снимки, суров материал и задкулисни моменти, преплитайки ги със спомени за живота в Нир Оз преди трагедията. Лентата е изградена изцяло от вече съществуващи материали, превърнати в свидетелство за онова, което е било – и за онова, което вече е изгубено.
На кадри от младежките години на братята Куньо се виждат Шири и Ярден Бибас, приятели на Давид от детинство, Йонатан Симан Тов, също техен приятел от кибуца, Ронен Енгел и други членове на Нир Оз, които бяха отвлечени и убити от терористите.

https://www.facebook.com/IsraelinBulgaria

# 198
ПРЕДАТЕЛ - сериен тв филм, Израел 2022 г.
По БНТ 3 от 28.10.2025, 22:00 ч.
Времетраене: 45 минути

инфо https://bnt.bg/news/predatel-343087news.html

Сериалът е много интересен. Крими - мистерия, първата серия е малко по-скучна, но след това започва завръзката и постоянно има интересни обрати. Сериите са 8 и са по-кратки от 45 минути май.
Ето и линк от imdb.

# 199
Онзи ден гледах сериалът Аташето, десет серии под трийсет минути.

Приятен, бързо се гледа. Нищо много впечатляващо. Но беше с вградени руски субтитри, което ми затормози малко гледането, въпреки че схванах същината, сюжетът не е много сложен. Израелец и съпругата му се местят в Париж заради предложената й работа в Израелското посолство там като културно аташе, заедно с малкия им син, и това преместване поставя на сериозно изпитание брака им. Съпругът е успешен музикант в Израел, но неговата кариера пострадва заради преместването. Имаше включен немалко хумор и комични сцени. Като цяло, наистина приятно сериалче.
Скрит текст:
Музикантът си намери работа в местна синагога, да провежда часове по пеене с възрастни евреи, той свири на синтезатора, те пеят. Комичните ситуации бяха отчасти и заради невъзможността му или неспособността му да научи френски и опитите му само се проваляха. Веднъж, в училището на детето, обърка майката на друго дете с учителката и й говори сума ти време, а тя жената го гледа объркано и се чуди какво ли иска. Отиде веднъж да си купува официален костюм, да придружи жена си на прием в посолството, обаче му откраднаха парите и трябваше да си тръгне от магазина без панталон, по долни гащи. Баща му дойде на гости от Израел, една вечер обърка дистанционното за телевизора с онова, което сгъваше леглото на съпрузите, и както те си лежат и си говорят, изведнъж леглото почна да се сгъва. Родителите на съпругата станаха приемни семейства на малко сирийче от един парижки приют, но съпругът видя как момчето, докато си играеха със сина му, взе оставен часовник и го прибра в раницата си. Абе, пълен цирк. Накрая, на едно друго събиране в посолството, познайте кой изведнъж започна да размахва флаг с един вече до болка познат десен и да скандира също толкова банално познати слова. А наблизо до жилището на съпрузите, имаше кафене, чийто собственик беше арабин, женен с две деца, и отношенията им бяха приятелски, все там се отбиваха. Накрая на сериала, някакви неонацисти потрошиха кафенето и съпругът отнесе малко бой, че се оказа вътре, когато нахлуха. Не мина без това за расовата дискриминация, насилие срещу мюсюлмани и тн. Собственикът на кафенето по-рано изрази опасения, заради размириците в града, негодуваше, че смятали такива като него за терористи, а той работел и плащал данъци, и тн. Напълно прав е, и светът е сложен и невинните често страдат.

# 200
От 26 ноември, 23.25 ч по БНТ1

НИЧИЯ ЗЕМЯ - 8 сериен филм

# 201
Ничия земя вече два пъти го гледах, не е зле, но не е чисто израелски сериал, а повече френски. Главният герой ме изнерви. Сладък, но залупен. По-скоро ми допадна един от второстепенните,
Скрит текст:
беше под прикритие уж за МИ6 при Ислямска държава, после се оказа, че го вербували Мосад. Актьорът е Джеймс Кришна Флойд, харесва ми. И агентът, който го вербува, също. Джеймс Пърфой. Играеше бащата на Матю в Аз вещицата.  
Джеймс Кришна Флойд, на кака талибанчето.Kissing Face BlushHeart Eyes

И това еврейче е сладко. Бен Айед е актьорът, но първото име не можах да го преведа от английски.

И моля някой ако знае, да каже, какво стана с Предател по БНТ?! Осем серии само ли беше?Съвсем не останах с впечатление, че е свършил. Още малко май имаше за разкриване.
Скрит текст:
Нив Султан изобщо не ми допада,
по-скоро онази, арабката. Тя пък май беше дъщерята на Хани Джабари от Фауда. Хубава е. Лиор Ешкенази е симпатяга, но ролята му беше кофти, като държание, много груб и рязък. И грозните сцени с мъчения. Дали действително Шин Бет още прилагат такива методи към задържаните? Смутих се и дори отвратих. Защото, няма как да изтезаваш и ти самият да останеш чист. Израел определено имат в себе си немалък фанатизъм. А партньорът на Джорджи, или както там се казваше героят на Ашкенази, по-младият, май участваше и в Seal Team, епизодична роля.
Ще гледам след това Йерусалим, Урокът, Хамидраша, Кфулим и Hit and run с Дорон.
Има и един сериал, Charlie Golf One, който е с Боаз от Фауда, войнишки сериал, от който периодично попадам на клипчета в тик ток. Там още са Самир и Морено.  Ето линкове към сайтове с информация за сериала. За съжаление не намерих изображения с подходящ формат, за да ги публикувам в темата.
https://www.yesstudios.tv/charlie-golf-one
https://www.imdb.com/title/tt6428088/?ref_=sr_t_33
https://www.themoviedb.org/tv/68371?language=ka

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 17:32 от Yurika Satomi

# 202
Предател си е осем серии, аз го гледах по playtube, качен е целия сезон, нали са кратки епизодите бързо го минах, задържа ми интереса до края.

# 203
Много ми хареса Предател, но някак сбито беше всичко в сериите. Историята беше много оригинална и можеше да навлязат повече в детайли, предполагам, че са нямали бюджет. Лиор Ашкенази и аз не го харесах в тази роля.

# 204
Жалко, ако заради бюджета се е получило толкова сбито. Е, каквото такова, израелският пазар все пак е далеч по-малък от американския например.
Ох, Хишам в Йерусалим....ScreamDizzy FaceBlue HeartHeartbeatStuck Out Tongue Closed Eyes Ей такъв го искам, красив, зъл и гаден. Grin Но...признавам, харесвам го най-вече от периода на Фауда, когато е на 35-40. В призраците на Бейрут вече си е чичАк, (и там също е голяма Муня, иронично, как името съвпада) но май малко са го състарили за ролята. Още не е побелял чак толкова. Е, годините не прощават на никого. И носът му изглежда доста голям за лицето му. Някой друг да има подобни впечатления, или съм само аз?

# 205
Ничия земя има втори сезон .
Какво е оригиналното заглавия на предател ?

# 206
# 207
За какво е втори сезон? Има ли го някъде?

# 208
"Ничия земя" и двата сезона ги има в HBO MAX, така че вероятно може да ги има и по торентите. Аз първия сезон го гледах преди време, ще видя и втория.

На мен ми се гледа този сериал:
Red Skies
https://www.imdb.com/title/tt23136682/?ref_=vp_close

Обърнах интернета и не го намирам никъде. По трейлъра ми носи вайба на Фауда и ми изглежда интересен.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 12:05 от AniSim

# 209
За какво е втори сезон? Има ли го някъде?
HBO .
Доразказва се историята .

Общи условия

Активация на акаунт