Израелски сериали и филми

• 16 638
  • 237
  •   1
Отговори
# 225
Е то и самоубийства имаше на резервисти , не всички могат да приемат гадостите ,които ги карат да вършат с палестинците.
Представяш ли си примерно как се чувстват хората на западния бряг /палестинците ,защото те също са хора /нападани от терористи ,армия и полиция или в Газа ,а за тях антидепресанти няма .
Жалко ,че достъпа е ограничен от Израел и няма как да видим колко сдухващо е реално .

# 226
Първият епизод  на сезон три на Техеран (копие от Apple TV) се появи по безплатните онлайн стрийминг платформи с английски субс, гледахте ли го вече?

# 227
Аз го гледам, на apple tv, като го гледах лятото в някакъв измислен сайт с ужасни субтитри. Тогава почти нищо не разбрах.

# 228
Аз го гледам, на apple tv, като го гледах лятото в някакъв измислен сайт с ужасни субтитри. Тогава почти нищо не разбрах.

Сега, това което са качили от Apple TV си е с много добро качество, включително субтитрите, нищо общо с това което се намираше в пиратите миналата година, когато излезе сезона.

# 229
Благодаря ви, момичета! Тегля го от зелчицата, после ако искате ще го обсъдим, само да знам в скрит коментар ли. Сега на фона на събитията ще е тематично. Не мога да повярвам, че толкова дълго чакахме, аз вече забравих какво беше и преди като се мъчих с 3 сезон от ужасни места ми се развали удоволствието направо... трябваше един маратон да си направя като с Фауда.

# 230
Довечера по БНТ1 ще дават този филм - Shoshana. Не е израелски, но много израелски актьори има в каста и е за терористичните атаки в Палестина по време на Британския мандат.

# 231
Е то и самоубийства имаше на резервисти , не всички могат да приемат гадостите ,които ги карат да вършат с палестинците.
Представяш ли си примерно как се чувстват хората на западния бряг /палестинците ,защото те също са хора /нападани от терористи ,армия и полиция или в Газа ,а за тях антидепресанти няма .
Жалко ,че достъпа е ограничен от Израел и няма как да видим колко сдухващо е реално .
Илиана, ако искаш вярвай, но аз също виждам конфликта Израел-Палестина в нюанси, и то много. Поне се опитвам, нали никой не е съвършен. А и не живеем там, в Близкия изток, все пак, поради което е нормално да имаме някои погрешни представи. Че то ние западняците, поначало сме грешни и лоши, задето живеем по-добре от хората в арабските и мюсюлмански страни. Виновни сме, че сме им точили петрола и други залежи, и какво ли не. Сложно е наистина, и ние сме само несъвършени, грешни хора. Можем само да се стремим да се образоваме и да не вярваме на всичко по медиите. Но аз лично отказвам да се чувствам виновна, че понякога ми идват крайни мисли в главата, например, че за мен тероризмът си е тероризъм, без значение причината за него, и ми се иска на онези изроди да им се случат кофти неща. Ако това ме прави и мен изрод, така да бъде. Покръстена християнка съм, но не от най-вярващите, и концепцията да обърнеш и другата буза, не ми звучи много окей. Иначе, историите за проповедите на Иисус, да обичаме ближния, да обичаме враговете, звучат трогателно, но човешката природа винаги ще е отмъстителна. Човек по човек е най-реалистичната промяна и за конфликтите в Близкия изток, и по принцип.
Мис Бонг, благодаря, бях започнала да го гледам някъде, но не довърших. И това име, Шошана, като онази песен на Наско Ментата...GrinSatisfied

# 232
"Оная песен" всъщност си е оригинална израелска песен, шошана е роза на иврит. Erev shel shoshanim е точното заглавие, вечер при розите означава.

# 233
Yurika Satomi,
Скрит текст:
Но аз лично отказвам да се чувствам виновна, че понякога ми идват крайни мисли в главата, например, че за мен тероризмът си е тероризъм, без значение причината за него, и ми се иска на онези изроди да им се случат кофти неща.    Просто това важи и в обратан посока
Иначе абсолютно ти вярвам , просто наистина би ми било интересно да да видя нещо повече от рода на 200 метра и Нашите момчета .Примерно "Предател " представи съвсем различен нюанс , и ми беше интересен .
В зелето има само 1 еп. на Техеран , ще си ги изчакам всички ,  и ще си направя маратон
https://www.imdb.com/title/tt1135989/
A Tale of Love and Darkness , някой гредал ли го е ?

# 234
"Оная песен" всъщност си е оригинална израелска песен, шошана е роза на иврит. Erev shel shoshanim е точното заглавие, вечер при розите означава.
Едно интервю на Георги Милков точно за това
Разгледайте този видеоклип „георги милков шошана“

# 235
Вие в Израел ли живеете? С колко запасняка сте говорила? Спрете да си измисляте глупости! Ако се интересувате, кажете, ще ви изнамеря клиповете, заради които се самоубиват!

# 236
Опресних си първи сезон на Техеран през уикенда, довечера подхващам втори сезон.
Хареса ми, че има субтитри на български.

# 237
Някак актуален е напоследък с протестите срещу режима в Иран, а?
Четвърти сезон, ако има, трябва да е за това.
Предател беше някак мрачен, обаче не ми стана много ясно, като се изключи, че се разкри кой е отговорен за станалото със самолета, имаше май и по-голяма конспирация. 

Общи условия

Активация на акаунт