🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 112
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Това са опашките в 11:15 на 2 юни, четвъртък

Края на опашката

Ужас! При нас нямаше опашки, а бяхме точно 1 месец преди теб. Прибрахме се на 2 май. Единствено в деня с групите ученици беше навалица, но пак нямаше опашка. Влизаха бавно, но без спиране.

# 466
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Iki70, Истанбулкарт от автоматите на метростанцията на автогарата. Ако ползвате безплатен шатъл - първата трамвайна спирка където слезете. Ние тази работа я свършихме на спирка Чемберлиташ, нямаше никого толкова рано.

Танче, сезона явно е почнал, така да го кажа. На много места имаше опашки, подобна беше и на кулата Галата като слязохме, беше се завила на няколко ката до заведението на Нусрет. Към 17 часа беше това. Ако трябваше да чакаме толкова щяхме да се откажем, със сигурност. Не че ми е проблем да почакам, просто се губи ценно време.

# 467
  • София
За да не съм голословна - 28 април 11,45 часа. Точно учениците се бяха напъхали вътре и ние си останахме само със снимка отвън, защото решихме, че ще е много пълно:  Joy

# 468
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Предполагам, че като отворят напълно Синята Джамия потока ще се разсее.
Нищо, да имате нещо и за следващия път Simple Smile

# 469
  • София
На другия ден влязохме. И без това всеки ден минавахме пред нея. Сложих хилещото се човече, защото си мислех, че сме попаднали на тълпи, а както виждаш, няма и един чакащ човек. Joy Не съм предполагала какво е тълпа. Joy Видях на твоите снимки.

# 470
  • София
linolin по повод влакът , м.май пътувахме с влак и на отиване и на връщане имаше закъснение близо три часа. За колко се стига до летището друг да се включи, на гара Халкалъ е спирката на Мармарая .
Леле, наистина ли? От София ли още беше закъснението? Пътуваме с влака, живот и здраве, другата седмица с децата и сестра ми...
А на връщане в колко трябваше да тръгнете от Халкалъ?
Значи да се заредя с търпение от сега 🙄

# 471
  • Варна и...духом на Босфора
Пепелче,не искаш ли да ми правиш компания август месец?🤗

От Варна си търся дружка,за август- началото или средата
Защото и за хотел заглеждам ,де.

# 472
Еми, 😍 благодаря за поканата, ама август, за жалост баш в най-големите жеги, планирам нещо италианско, че едва съм навила ММ да си вземе отпуск.

Истанбул (ако мога пак),  искам да е в началото на октомври ( имам повод да се почерпя тогава😂).
Хем да хвана есенно - зимната стока. 😉 😜

Още едно носталгично трамвайче.

А това светлинно "шоу" на Света София не мога да го преживея. 👿

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 23:11 от pepel_ot_rozi

# 473
Malini, в посока  Истанбул след Капакуле  имаше някакъв проблем  , на връщане изчаквахме някакви влакове още в Турция, но е поносимо. На връщане от хотела ( хотел " Пенинсула") до Мармарай Сиркеджи  пътувахме с такси , такива задръстванията имаше, че мислех  ще изпуснем влака. Зависи къде се намира хотела Ви.

# 474
  • Някъде в Европа...
Пепелче, чудесно! И аз направих твоето откритие през април - нез предварително начертана програма с часове, дори и самостоятелна, е най-добре 😀....За Кадъкьой - не си обърнала внимание 😀...Освен че съм ти "показала" Capone, писах последно, че в Кадъкой си напазарувах доста обивчици, че бяха и по-евтини 😀 (и снимка пак приложих 😁)...Остава да се окаже, че златните ти са като моите златни 😀...

# 475
Лесно ли ще се ориентираме на Еминюню от сп.на трамвая за ферибота до Кадъкьой, да не би да има и други фериботи да не ни закарат другаде

# 476
Лесно ли ще се ориентираме на Еминюню от сп.на трамвая за ферибота до Кадъкьой, да не би да има и други фериботи да не ни закарат другаде
Много лесно- отдясно на моста, като сте с гръб към Египетския пазар, са терминалите на Шехир Х. и на всеки има голяма, светеща в червено табела с направлението.
Просто трябва да гледате, защото понякога в голямата навалица може да пропуснете "къщичката" (на мене ми се е случвало, ама се връщаш и пак отначало 😂).

А аз все се каня да питам, че не помня - на Турьол и Шехир еднакви ли са цените на "билета"?

И вече на бг земя да споделя и за фирма Метро.
Както вече писах доволна съм от автобусите и професионализма на шофьорите (не се чувствах като чувал с картофи поне), а на връщане имаше и стюардеса дето черпеше 😉 с напитки всякакви и колкото поискаш.
Обаче явно имат и куриерска дейност (според мене нерегламентирана) и това ни създаде проблем на митницата.
Имаше много голяма активност от бг страна- проверяваха сериозно всички автобуси (добре, че не бяха много) и в нашия не им харесаха някакви пакети, ама те направо си бяха съмнителни. 😂
И се започна конфискация, което отне повече от час.
Към това добавям и откровено ленивото и лежерно поведение на митничаря, ама що да бърза. 😂

Та сега се чудя редно ли е ние пътниците, които плащаме за услугата превоз, да страдаме от страничните дейности на фирмата?!🤔

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 08:54 от pepel_ot_rozi

# 477
  • София
Malini, в посока  Истанбул след Капакуле  имаше някакъв проблем  , на връщане изчаквахме някакви влакове още в Турция, но е поносимо. На връщане от хотела ( хотел " Пенинсула") до Мармарай Сиркеджи  пътувахме с такси , такива задръстванията имаше, че мислех  ще изпуснем влака. Зависи къде се намира хотела Ви.

Хотелът е Вера хотел, намира се срещу един Dosso Dossi hotel. От Мармарай е на 8мин пеша. И обмислям така да ходим. Може и с трамвай за една спирка.

Направих някаква програма, която да променям, ако се скапе времето, пък да видим.

Как са цените на такситата? Че така или иначе плащам и на сестра ми, освен на децата (айде, малкото минава метър) и мен си. Та ако излиза сходно или малко повече от това да ползваме градски транспорт (още не знам кое е по-добре - 3 карти да вземем или една, с която и трите да минаваме), може би ще предпочета така и да не се ръгаме по трамваите.

Още едно питане имам - ако искам да отида от Еминьоню до Рахми коч с фери - от къде го взимаме? И след това ако искаме от този бряг да отидем към Свети Стефан? Нещо с тези не се оправям.
В посока Кадъкьой разбрах.

# 478
  • Бургас / UK
Пепелче,приятна почивка сега Blush Аз винаги съм правила и ще правя такъв Истанбул,без програми и лудости Smiley
Malini,за Рахми Коч не може от Еминьоню,трябва да отидете до Каракьой ,от там хващате ферибота (Юскюдар -Еюп) и слизате на спирка Хаскьой. Всъщност от Еминьню може и да може с автобус ,но не знам номера ,които ходятт до там .Спирките на Св.Стефан са Балат или Фенер(и двете стават) ,така че може да се комбинират с Рахми Коч.

# 479
Малини, с тези автобуси от Еминьоню можеш да отидеш до Св. Стефан - 99, 99А, 99У, 36СЕ, 44В.

Обаче, аз лично предпочитам да си хвана корабчето от Каракьой- хиляди пъти  по - приятно е, а на връщане и по-бързо.

Чефи, 😍 обаче сега като си погледнах файла с дълго трупаната информация, ами то аз нищо ново не съм отметнала този път.
И пак ме хвана старата лудост колко много съм пропуснала. 😂 😀

Общи условия

Активация на акаунт