🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 113
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна и...духом на Босфора
Шебече,Пепелче💜❤️💜
Благодаря ви за разказите!
Офф,а някои сме на Мюнхенския дъжд,пффф...

Роже,Видя ли майка?❤️
Язе нали ти казах?
Най- Великия!💕
Майка,лек път,Рюзгяр да има,Яамур Убачи- Наййййййн!😊
Тука анлатвай сичкУ де оди и кво видяхтИ!
Тъй де,амчи как!❤️

Пепелче,како купифтИ ,молим?❤️

# 451
# 452
  • ВАРНА
Малко странен въпрос:В Турция нали не важи роуминга? А как ползвате Googlemaps за ориентиране? На Виваком сме.

# 453
Привет от автогарата Байрямпаша (Есенлер).
След час отпътуваме, приключението е към своя край, а вече мечтая за връщане отново тук.
Рецепционистчето каза през ноември пак  да дойдем. 😂

И като на връчване на награди, да започна с благодарностите😂 - на всички, които пишете и  споделяте, даже и само на задаващите въпроси, защото провокират търсене на инфо.

На Белята - най-специално за хотела и на Шебечето-  за Балат и  за спирка Юсюфпаша (оказа се най- добрият вариант за прехвъляне от метрото на Т1)!

И така за вчера-  през първия двор на Топкапъ (стана ни навик, проверяват на лента чантите)  с ферито от Еминьню за Кадъкьой, естествено хванахме бика за рогата и после по следите на ретротрамвайчето в Мода .

И защо не сте ми казали досега да не си гърмя патроните, тук  беше  истинска фиеста - дрехи, обувки, чанти, направо полудях. 🤪
Все пак забърсах едни очилца и одеколон, който бях видяла май тук в темата да се коментира
Досега не съм се сещала да купя, пък в сериалите направо мъртъвци съживяват с него. 😂 😀

Снощи - разходка из "квартала" 😉 😜 и от мъка хапнахме по един пълнен картоф и баклава.

И накрая да споделя моето "гениално" откритие- най- хубавото преживяване е без програма, без преследване на грандиозни цели, без онзи стрес да посетиш всично и неудовлетворението, че си пропуснал нещо супер важно.

Моята идея беше само да подишаме босфорски въздух и го направихме, беше ми много приятно да мина по стари пътеки, които събудиха мили спомени.

За всички, които пият бира - кенче Ефес е 30 трл в Мигрос ( този път не продаваха в доста от малките маркетчета, какво им става напоследък 😉).

За Редеми😍 дето пита кво съм купила- и аз това се чудя къде ми отидоха парите. 😂
Но все пак - бельо, дънки, златни чепички, златна чаша за кафе (откога търся, че кафе без златна чаша бива ли 😉 ), направо глупости и половина, но това съм аз.

И малко снимки (вчера вече ме мързеше).

Шебече😍, ти ли искаше сградата на пощата?
Хади бакалъм (току що го чух може би за последно). 😂

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 23:14 от pepel_ot_rozi

# 454
Малко странен въпрос:В Турция нали не важи роуминга? А как ползвате Googlemaps за ориентиране? На Виваком сме.

Няма такова нещо.
https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslu … oaming-daily-pass

# 455
500 МБ на ден е малко.
Свалете си И офлайн картите на Гугъл.
Освен това можете да си купите сим карта за туристи на Тюрксел:
https://www.turkcell.com.tr/en/aboutus/traveling-turkey/roam-with-turkcell

# 456
  • Димитровград
https://bg-mam.ma/p/1058121/37300130

# 457
Моля тези, които скоро са били в Св. София да кажат от колко до колко е позволено да се влиза? Има ли големи опашки?

# 458
Здравейте истанбулци,
И аз с питане:). Октомври месец сме резервирали хотел във Фетие, но само настаняване и сега тр да сглобя транспорта. Мисля до Истанбул да пътуваме с влак, понеже дъщеря ми е фен на железниците и после вътрешен полет. По разписание влакът пристига в 5:30 в мегаполиса и се чудя колко време е необходимо да имаме до летището, за да сме спокойни. Има полет в 10 или по-добре да гледам по-късни часове? И до кое от двете летища е по-лесно придвижването от Халкали?
Нз колко разбираемо се изразих:laughing:
Благодаря предварително. Усещам как ще се включа със серия от въпроси.

# 459
  • София
Моля тези, които скоро са били в Св. София да кажат от колко до колко е позволено да се влиза? Има ли големи опашки?
Наскоро Шебек писа, че е е затворена само за няколко часа през нощта. Simple Smile Никой не знае дали си турист или молещ се и би трябвало да не те спират дори по време на молитва. Опашки като пред музей няма. Всички влизат. Но понякога се вижда как влизат огромни тълпи. Ние попаднахме на няколко класа с ученици и като ги видяхме се обърнахме и тръгнахме. На следващия ден поне отвън беше спокойно. Вътре беше препълнено и стояхме само 1-2 минути. 

Не забравяйте кърпи за главите, ако не искате да слагате чужди.

Пепелче, Hug

# 460
Наскоро Шебек писа, че е е затворена само за няколко часа през нощта. Simple Smile Никой не знае дали си турист или молещ се и би трябвало да не те спират дори по време на молитва. Опашки като пред музей няма. Всички влизат. Но понякога се вижда как влизат огромни тълпи. Ние попаднахме на няколко класа с ученици и като ги видяхме се обърнахме и тръгнахме. На следващия ден поне отвън беше спокойно. Вътре беше препълнено и стояхме само 1-2 минути. 

Не забравяйте кърпи за главите, ако не искате да слагате чужди.

Пепелче, Hug

Някъде прочетох, че може да се влиза след 10ч, това наистина ли е така?

# 461
  • София
Някъде прочетох, че може да се влиза след 10ч, това наистина ли е така?
Разходката този ден беше съвсем традиционна - Султанахмед и Света София отвън заради огромните опашки. Не зная дали пускат чак след 10 часа, но едната вечер искахме да влезем около 23:00, полицая каза че вече не пускат, който вече е вътре може да излезе, но ще пускат отново в 3, да заповядаме.
Това е написаното от Шебек. Ние всеки път минавахме към 11-12 и не знам как е по-рано.

# 462
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пепелче, вече няма да ходя аз, ще пращам теб да гледаш и направо тук да ми го показваш Heart Heart Heart
Пожелавам ти скоро пак да идеш, така яваш-яваш за пълен кеф!

Относно Света София - принципно джамиите би трябвало да работят 24 часа, така пише в интернет. Но също там пише, че туристи пускат след 10 сутринта, не зная колко е вярно. Сутринта в 8 не пускаха, вечерта в 23 пак не пускаха. Това от опит. Моята идея беше на прибиране да влезем, да я видим осветена и спокойна. Но бяха опънали едни железни хармоники и полицията пазеше, хора излизаха.
Това са опашките в 11:15 на 2 юни, четвъртък

Края на опашката

# 463
linolin по повод влакът , м.май пътувахме с влак и на отиване и на връщане имаше закъснение близо три часа. За колко се стига до летището друг да се включи, на гара Халкалъ е спирката на Мармарая .

# 464
На автогарата Истанбул има ли откъде да си купим Истанбул карт и да ги заредим?
Притеснява ме факта, че нощните автобуси пристигат твърде рано.

Общи условия

Активация на акаунт