Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е цената на влаковия билет от Истанбул до София?
Какви са подробностите за Фестивала на лалетата в Истанбул?
Кога е най-доброто време за посещение на Орзинцовите острови?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е цената на влаковия билет от Истанбул до София?
-
Какви са подробностите за Фестивала на лалетата в Истанбул?
-
Кога е най-доброто време за посещение на Орзинцовите острови?
-
Какви са подробностите за влаковите връзки между Истанбул и София?
-
Какви са препоръките за посещение на молове в Истанбул?

Тук уважихме и местния Старбъкс, хареса ми интериора, имахме късмет да седнем на терасата и зяпахме Босфора. Решихме, че не е толкова гадно да се живее там, не духа толкова, така че който си подарява вилата покрай Босфора - да ме има предвид. След това дойде време на Ортакьой, джамията беше отворена и влязохме, за първи път след реставрацията. Чудесна е, още по-хубава от преди, много ми хареса. Района около нея малко е западнал, но няма да е задълго мисля. Почти никой нямаше, много беше приятно. Тук също има цяла къща Старбъкс, които както преди не ги забелязвах, сега са на всяка крачка. Буквално видяхме над 20 заведения, появили са се Неро и любимото ми Микел, също така. Цените няма да ги коментирам, наполовина да българските и грамажа се спазва.

PafPaf е мъж.
Пристанището е доста натоварено, спират и тръгват по няколко едновременно, питайте полицая за кой ферибот сте, защото не на всички изходи светят информационните табели. Слизаме след 10 минути, кратко и много сладко пътуване (не от царевицата, тя е все така гадна, но продължавам да я ръфам). Слизаме на Балат и директно срещу пристанището по първата успоредна на главния път. Там доста къщи са оправени, нови заведение и магазини, много обичам Фенер и Балат, много ми е хубаво. Цените са рязко надолу, много хубави магазинчета за бижута има. Също верига за бонбони и ядки, там имаше от любимия ми локум - бял с ядка. Не зная как се казва и какво му е различното, но най-ми харесва. Килограма беше 37 лири.
Чудни са, одобрихме ги. Джамията ми е любима, такава красива друга няма. А пък вечер като пуснат осветлението...приказка. За съжаление не е ясно, но е красива гледката. Не са ни разделяли, сложиха огражденията като почна молитвата, но дойдоха 30тина човека само. Молят се и като приключат снимат повече и от нас. Режима тук е много свободен, колкото може да е такъв в джамия. Навън вече е тъмно, но ми се струва идеално да се набутаме в гората да ходим в парка Чамлъджа. Компании момчета и момичета слушат гюбеци и пушат.