🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 60 093
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, дали някой е ходил с влак до Истанбул? Как ви се струва идеята?

От този форум, досега само с космическа совалка не се е ходило до Истанбул. Ама то е защото Мъск не иска да пусне линията.

# 496
Здравейте, дали някой е ходил с влак до Истанбул? Как ви се струва идеята?
Мое мнение за пътуването с влак м.май. Аз предпочитам с влак.
https://bg-mam.ma/p/1438908/44820227

# 497
Здравейте, някой пътувал ли е с автобусите на Huntur? Какво е мнението ви за тях?

# 498
  • Варна и...духом на Босфора
Не ще бе,тоз Мъск,ай,да му се не види!😃

Другарката Мария 84 тозчас да се обозначи къде ходи и Ко напрай!

Роже,ама и онези японци ли бяха,майка,и те налазили Калесито ,майка😃

# 499
  • Варна
И мойте пет лева  по темата. В къщи гледат един филм Битиви Лейди - По

# 500
Нашето пътуване наближава и взех да се замислям за разговорите до България.За съжаление,Йеттел нямат план с минути и МБ,имат само МБ.Някой по-назад беше писал,че имали такъв,но според мен е някакъв фирмен план.Някой знае ли предплатената карта на Турксел с 20 ГБ за 300 лири,колко минути има?Може да е коментирано,но съм изпуснала...и друго,в хотелите,по стаите има ли wifi,или е само на рецепция?

# 501
  • Варна
Ето и мойте пет пари по темата.
Пролетта се разхождахме из Кузгунджук. Стигнахме до това място, което се оказа Цветарницата  на лелята от филма "Почукай на вратата ми " , който дават по Битиви Лейди. А отсреща е хълма с каменните фигури на животни.

https://www.google.com/maps/place/%C4%B0cadiye,+%C4%B0cadiye+Cd. … .18h,85.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjpIwuPW9eLPZFoICLhTtgQ!2e0!7i16384!8i8192!4m22!1m16!4m15!1m6!1m2!1s0x14cab7e7cec26263:0x4db5c398a352590e!2zS3V6Z3VuY3VrLCDQrtGB0LrRjtC00LDRgC_QmNGB0YLQsNC90LHRg9C7LCDQotGD0YDRhtC40Y8!2m2!1d29.0372643!2d41.0361216!1m6!1m2!1s0x14caa7040068086b:0xe1ccfe98bc01b0d0!2z0JjRgdGC0LDQvdCx0YPQuywg0KLRg9GA0YbQuNGP!2m2!1d28.9783589!2d41.0082376!3e0!3m4!1s0x14cab7e8bada7427:0xf0914cd93ceec0fc!8m2!3d41.030887!4d29.033581

Ако някой го гледа ще разбере за какво иде реч .Yum

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 22:33 от ninoto

# 502
  • София
Ето ме пак.

Хем искам да е лежерно, хем ми е за първи път и искам колкото може повече (съобразено с 5 годишното).... Вече повечето неща на теория ми се избистрят. Да видим на практика.

И имам, естествено, още двеста въпроса 🙄

Искам да отидем до Виаленд заради децата ми, но предполагам ще се изморим още докато стигнем 🤣
С автобус ли е най-добре? Не виждам друга опция.

Aко случайно имат сили децата, от Пиер Лоти до нашата църква може с трамвай 5, така ли? В този случай ли се минава през гробището?
Този трамвай тръгва от Еминьоню и до къде стига в момента като последна спирка?

От Балат до центъра удобно ли е за ходене пеша? Гледам има много зелено покрай водата. На мен може би ще ми хареса, но знам ли другите 🙄

Мислите ли, че е разумно да взема тротинетка на детето или само ще я влача и нея?

И може би последно - за какви дрехи е вечер сега? Връхна дреха и шал, ясно. Но надолу - рокля ок ли е? Или трябва да взема панталони?

Много ви благодаря! Всичко, което знам (пак да отбележа - на теория 🤣), е от вас! Невероятни сте!

# 503
  • София
Скрит текст:
Ето ме пак.

Хем искам да е лежерно, хем ми е за първи път и искам колкото може повече (съобразено с 5 годишното).... Вече повечето неща на теория ми се избистрят. Да видим на практика.

И имам, естествено, още двеста въпроса 🙄

Искам да отидем до Виаленд заради децата ми, но предполагам ще се изморим още докато стигнем 🤣
С автобус ли е най-добре? Не виждам друга опция.

Aко случайно имат сили децата, от Пиер Лоти до нашата църква може с трамвай 5, така ли? В този случай ли се минава през гробището?
Този трамвай тръгва от Еминьоню и до къде стига в момента като последна спирка?

От Балат до центъра удобно ли е за ходене пеша? Гледам има много зелено покрай водата. На мен може би ще ми хареса, но знам ли другите 🙄

Мислите ли, че е разумно да взема тротинетка на детето или само ще я влача и нея?

И може би последно - за какви дрехи е вечер сега? Връхна дреха и шал, ясно. Но надолу - рокля ок ли е? Или трябва да взема панталони?

Много ви благодаря! Всичко, което знам (пак да отбележа - на теория 🤣), е от вас! Невероятни сте!
За Виаленд не знам.

През гробището се минава, когато искате да се качите(слезете) от брега до хълма с кафенето Пиер Лоти и гледката. Има и лифт, който се плаща с Истанбулкарт, но обикновено има опашка. Автобусите, трамваят и фериботът са долу до брега.

Трамваят някога ще стигне до Еминьоню, но в момента не е така. От Еюп (брега под Пиер Лоти) до църквата става с трамвай, но може и с ферибот (през 1 час е). Не е добра идея да ходите пеша от Балат или последната спирка на трамвая до Еминьоню. Неприятен участък е, с много натоварено движение. По-добре се качете на ферибот до Каракьой или на някой автобус. 

Ако ходите повече по паркове, може и да става с тротинетка, но в центъра не е подходящо. Много хора, тесни улици, по които се разминават коли и пешеходци, стръмно, а настилката е или павета, или плочки.

# 504
  • София
Таня 67, много, много благодаря!
Очевидно ще има неща, които ще отпаднат предвид разстояния и транспорт в задръстване.

Значи и тротинетката отпада. Ще трябва да ходи дребната и това е!

# 505
  • Варна

Вие да не искате да се варите в собствен сос ???
То и вечер не се диша от жега и влага  Simple Smile

# 506

Вие да не искате да се варите в собствен сос ???
То и вечер не се диша от жега и влага  Simple Smile

И вълнена шапка с ръкавици да не забравите. Шегувам се! 😀

Според мен стандартните летни, дори не пролетни, а летни дрехи са ОК. За всеки случай може би тънка жилетка, ако вечерта посещавате някое заведение или се разхождате около Босфора, но аз лично бих заложила на тънък шал, ако съм със дреха със съвсем тънки презрамки или без такива.

# 507
  • София
Ееее, чак да се варим, няма 🤣 под шал имам предвид такъв, дето да влезеш в джамия или си на открито на корабче. А връхна дреха дори в Гърция лятно време може да се наложи да сложиш (обикновено си нося дънково яке, което си върви с всичко).
Нали знаете приказката за лятното време и абичката. Понеже съм брала студ, когато се очакваше жега, си имам едно на ум.
От каква възраст момичетата трябва да си покриват главите в джамиите (ако решим да влизаме)?
И също - над колко години трябва да им се купува билет на децата за градския транспорт? Защото май ще е най-добре да взема отделни карти, които после ще се чудя какво да правя.. Или пък просто ще ходим пак, живи и здрави 🤣🤭

# 508
Нещо ми се губи настроението и обстановката на К.О.Т.К.И. - те!
Много започна да липсва атмосферата на Истанбул в темата!
Хайде нещо за душата и очите@

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 07:36 от Tony Maria 22

# 509
  • София
Ето малко снимки от личния архив в телефона ☺

Общи условия

Активация на акаунт